Close

Strona 45 z 364 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Co takiego jest "fuj" w wódzie z wermutem,
    Smakowo nic. Pewnikiem natomiast jest, ze po wódzie z wermutem łeb na drugi dzień waży tyle co dziesiąć kartonów piwa....
    Nie ma większej akrobacji alkoholowej jak dodanie wermuta do drinka. Dla zaawansowanych tupot białych mew i mdłości, dla początkujących traumatyczny rzyg / rzygi i wspomnienia na całe życie...
    Nikon

Domyślnie

Na taką okoliczność stosuje się nowatorską metoda opracowaną w laboratorium Mi6 dla Agenta Jej Królewskiej Mości, który znany jest ze słabości do wstrząśniętego-niemieszanego...

Klin!

Domyślnie

Tiaaaa... i namów na to, wytłumacz chorującej istocie....
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    Winko domowej roboty
    Pierwszy raz w zyciu robilem z jablek i wyszla rewelacja Jablka nie byly pierwszej jakosci bo male i niedojrzale. Przepuscilem przez maszyne do rozdrabniania galezi, na tydzien lezakowania do beczki. Potem wycisnalem sok przez moskitiere, wyszlo okolo 40 litrow. Sok do butli do tego 10kg cukru i 3 miesiace lezakowania. Moc oceniam na ~10%. Przy dawkach >1,5l doskwiera troche zgaga nastepnego dnia.
    Przy takiej ilości cukru, to musi być syrop nie wino, bo nie sądzę żeby drożdże to zjadły

Domyślnie

TOTO
    Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    Winko domowej roboty
    Pierwszy raz w zyciu robilem z jablek i wyszla rewelacja Jablka nie byly pierwszej jakosci bo male i niedojrzale. Przepuscilem przez maszyne do rozdrabniania galezi, na tydzien lezakowania do beczki. Potem wycisnalem sok przez moskitiere, wyszlo okolo 40 litrow. Sok do butli do tego 10kg cukru i 3 miesiace lezakowania. Moc oceniam na ~10%. Przy dawkach >1,5l doskwiera troche zgaga nastepnego dnia.
    Miałem i ja winko z winogron, średniawo mi podeszło, do tego w drugim dymionku "cudo" z rodzynek, absolutnie okropne, tłuste po wierzchu [...] po głowie równo, ale smakowało jak...... wino z rodzynek.
    Cudownym trafem, pomysłem, namaszczeniem specjalisty w temacie, mojego zacnego staruszka Dziadka/Ojca znaczy,TOTO zostało wymienione na bimber (jabłkowe i rodzynkowe), leży mi to w garażu bo jako że bimbrozję lubię i przyswajam, takoż ta jadąca tłustymi rodzynkami ciecz nie podchodzi nijak, chociaż osoby gustujące twierdzą, że jest bajkowo udana.
    Po naszemu grappa wyszła. Po mojemu dupa.

Pewnie się nie zepsuje, na zlot się nie wybieram, Kolegom forumowym ciężko będzie ocenić
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 27-12-2012 o 00:46 Powód: !
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcys Zobacz posta
    Przy takiej ilości cukru, to musi być syrop nie wino, bo nie sądzę żeby drożdże to zjadły
    Skoro początkowo było coś około 30 °Blg (albo więcej), to rzeczywiście przed zjedzeniem całego cukru drożdże pewnie zdechły z przepicia. Następnym razem lepiej dosładzać na raty. W każdym razie pierwsze koty za płoty, a z degustacji wina własnego wyrobu frajda jest spora.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 26-12-2012 o 23:44 Powód: lit.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazwita Zobacz posta
    ... a z degustacji wina własnego wyrobu frajda jest spora.
    no baaaaaa ja właśnie drugą w życiu partię cydru rozlałem i czekam aż trochę się nagazuje i dojrzeje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    no no no - zapas na ładny tydzień delikatnego popijania drinków
    Po ostatnich dniach czas na uzupełnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez georghe Zobacz posta
    "cudo" z rodzynek, absolutnie okropne, tłuste po wierzchu
    Wino ryżowo-rodzynkowe robiłem wielokrotnie i wychodzi świetne ale jest kilka trików. Rodzynki są zakonserwowane czymś tłustym i trzeba je sparzyć wrzątkiem, ryz dokładnie wypłukać, cukier dodajemy w ratach i co równie ważne; dodajemy przyprawy korzenne dobrej jakości (świeży imbir). Moje ryżowce maja około 17% nadają się do picia już po 3 miesiącach.

Strona 45 z 364 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów