Close

Strona 20 z 40 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 397

Domyślnie

Ok, juz z przyzwyczajenia krzywo czytam. Szczegolnie, ze mieszaja sie te dane w roznych recenzjach.
    d70s + N18-70 + N55-200

m.branibor
    Gość

Domyślnie

na pewno nie iapple'a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    karta ktore chce kupic ten uzytkownik to hd7770 ktora w stresie pobiera kolo 95W. A ty twierdzisz ze wystarczy 70W na cala platforme. No i kto tu bredzi?
    Ech, ależ kiepsko u Pana z obiektywizmem. Przytacza Pan dane z jakichś testów i pisze o nich bzdury a teraz pomija to co napisane w wątku. A przecież napisałem wyraźnie: "do 120-150W jak bardzo nieoszczędny" Post 156. Proszę odpalić kalkulator jeśli nie potrafi Pan uczciwie dodawać do 1000 i sprawdzić liczby jakie podałem.

powyzej pisalem o poborze pradu tylko przez gpu w stresie
    Znów niedoinformowanie i manipulacja.

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    650 bedzie optymalne..
    Skąd Pani to wie? Kurde, ależ Wam bezwstydnie robią wodę z mózgu a Wy wszystko łykacie bez zająknięcia.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-12-2012 o 16:17
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

jak grochem o sciane..
    Gość pisze ze potrzebny mu zasilacz do konkretnej konfiguracji m.in hd7770. Karta pobiera wedlug roznych testow 80-100W. Ty twierdzisz :
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Kilkadziesiąt to ten komp będzie ciągnął. No, może lekko ponad 100 przy dużym obciążeniu.
    Wez sie ogarnij w koncu i nie rob z ludzi idiotow, naprawde taka przyjemnosc ci sprawia trollowanie?
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Skąd Pani to wie? Kurde, ależ Wam bezwstydnie robią wodę z mózgu a Wy wszystko łykacie bez zająknięcia.
    Odnioslam sie do wypowiedzi Aeon88, bo uwazam, ze dobrze mysli. I jak cytujesz, to cytuj pelne zdanie, gdzie odnosi sie moja wypowiedz, bo tak to wyrwane z kontektu, a zaznaczylam ze tak jak napisal Aeon, ze bedzie optymalne.. dodam tez ze na przyszlosc..

Tom01, to jaki Ty zasilacz w koncu polecasz?
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 14-12-2012 o 16:37
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Ja do wszystkich swoich komputerow i tych ktore skladalem wciskalem zasilacze corsaira ( dobrze, wiekszosci ) i nie narzekam.
    Mam 2x CX430V2 w kompach robiacych za servery.
    Mam HX620 w stacjonarnym komputerze.
    conajmniej kilka HXow i TXow polecilem znajomym i nie bylo problemow.

A co z moca?
    Komputery z dual GPU i OC processorem pomijamy w tych rozwazaniach w tym momencie, bo wszystko co wymaga zasilacza 750W+ to juz inna klasa sprzetu i dosc niszowy rynek jak by nie patrzec.
    W przypadku komputerow ktore nie maja dedykowanej grafiki, biorac pod uwage niskie zuzycie pradu nowych processorow, mamy czesto sprzet ktory w stresie ( bo ten parametr jest najwazniejszy dla nas przy wyborze zasilacza, nie pobor w iddle. ) pociagnie kolo 100-150W. Zakladajac 2 dyski, nagyrwarke, etc. Zasilaczy na tak niska moc nie jest wcale duzo. Zintegrowane w processorach grafiki zmienily sytuacje na rynku komputerow dla fotografow, ktorzy nie potrzebuja ( nie potrzebowali bo PS nie wykorzystywal :P ) duzej wydajnosci 3D. W tej chwili malo jest zasilaczy o niskiej mocy oferujace dobre parametry i wykonanie. Dobra oferta sa wspomniane w tym watku Seasonici G360. Jednak kupujac tkai slaby zasilacz decydujemy sie na to ze karty graficznej nie dolozymy w przyszlosci i nie bedziemy bawic sie w ekstremalny OC - do przelkniecia.
    W przypadku komputerow z karta graficzna, sluzacych zazwyczaj do grania, sytuacja ma sie inaczej. Przy Srednich GPU musimy liczyc sie z poborem pradu ok 200-350W ( w zaleznosci od generacji GPU/CPU ). Przy topowych i zestawach podkrecanych nawet powyzej 450W.
    Dla gracza nie polecalbym mimo wszystko zasilaczaponizej 500W. Przy obciazeniu 300W, 500W to wybor akurat. Warto popatrzec rowniez na ceny - czesto roznice cenowe sa na tyle male ze kupno wiekszego i lepszego ( nie jest to jednoznczne oczywiscie ) jest bardziej oplacalne. Poza tym, pewne serie zasilaczy jak Corsair HX zaczynaja sie od konkretnych mocy.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

jak grochem o sciane..
    Gość pisze ze potrzebny mu zasilacz do konkretnej konfiguracji m.in hd7770. Karta pobiera wedlug roznych testow 80-100W. Ty twierdzisz :

Wez sie ogarnij w koncu i nie rob z ludzi idiotow, naprawde taka przyjemnosc ci sprawia trollowanie?
    Chłopie przecież on z tego żyje więc czemu się dziwisz

Tyle że w dzisiejszych czasach sprzęt sam się nie sprzeda. Najpierw więc trzeba zrobić z siebie guru. Potem udowodnić, że chce się dla klienta lepiej czyli taniej ... stąd te zaniżone moce zasilaczy. Klient łyka przynętę bo sprzedawca nie dość że mądry to jeszcze nie pazerny ... czego chcieć więcej.
    Nie sięgnie już w głąb Internetu gdzie można poczytać jak to łatwo na wiedzy i uczciwości toma01 się przejechać. Nie sięgnie też po to żeby dowiedzieć się czegoś więcej o sprawności i maksymalnym obciążeniu. Zresztą po co skoro ma "fachowca" do pomocy.

I tak to się kręci

Pozdrawiam

Domyślnie

Kurtz, bardzo ladnie to opisales, takze decydujac sie na zasilacz im wiekszy tym lepszy - jak sie gra w gry.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Nie do konca im wiekszy tym lepszy. Nie tylko rozmiar sie liczy.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Tom01, to jaki Ty zasilacz w koncu polecasz?
    Ciężki. Im cięższy tym lepszy. Moc bez znaczenia.

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Potem udowodnić, że chce się dla klienta lepiej czyli taniej ... stąd te zaniżone moce zasilaczy. Klient łyka przynętę bo sprzedawca nie dość że mądry to jeszcze nie pazerny
    Tyle, że ja nie sprzedaję zasilaczy. Ani w ogóle gratów do składania komputerów. Tylko trzęsie mnie w środku jak czytam straszliwe bzdury jakimi się karmi ludzi a ci potem między sobą te bzdury powielają. A że mam trochę czasu, siedzę i tak przy kompie, silnej stacji roboczej która wedle tych banialuków powinna wysadzać korki i wspomagać CO w sezonie grzewczym a która żre ok 150-170W + 100W monitor, to i odpisuję. Czuję jednak, że zaburzanie ludziom wewnętrznego spokoju kosztuje mnie więcej niż im korzyści. Może olać w diabły i poddać się ogólnemu nurtowi. Tyle że, wbrew wzmiance o mojej uczciwości, nie potrafiłbym z przekonaniem wmawiać klientowi że potrzebuje koniecznie 4x takiego zasilacza niż rzeczywista potrzeba. Gdybym był w miejscu sprzedawcy i tak pewnie skończyłoby się sprzedażą 650W, bo mniejszych praktycznie nie ma, lub są badziewiem. Ale przynajmniej klient by wiedział, że kupuje taki z braku wyboru a nie ze to niby optymalny wybór.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-12-2012 o 17:22
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 20 z 40 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów