Close

Strona 19 z 40 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 397

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Czyli stawia Pan tezę, że to komp u Pana zżera większą część rachunków?
    No przecież nie lodówka, którą teraz mam inną, pralkę także. Ten sam (a właściwie mniej więcej taki sam) z poprzedniego mieszkania ostał się tylko komputer. Tenże przeciętnie działa od 8 rano do 12 w nocy. Czasami krócej – kiedy akurat jestem na zdjęciach, w kinie czy na obiedzie. Nooo… przez dłuższy czas większości niedziel – też odpoczywa. Podczas normalnej pracy świeci tylko wspomniana lampka LED. 4-5 kaw dziennie, 1 pranie w tygodniu, TV max godzina dziennie. LED w łazience na czas typowej męskiej toalety, LED w przedpokoju na 3-4 minuty w ciągu dnia (obydwa w mocowaniach E-14 i E-27, więc bez żadnych niskosprawnych zasilaczy). Poza tym nic więcej (oprócz lodówki i routera). Największy pożeracz prądu w takiej prostej konfiguracji, się nie ukryje.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Tzn. gdzie tam jest wynik pomiaru pokazany przy normalnej jasności?
    Ale ja mojego 14" TV też nie mierzyłem. Napisałem o tym, co jest na etykietce znamionowej.

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Ten TV 40" który mierzyłem, nawet nie wiem czy nie ma w instrukcji napisane ponad 100W
    No widzisz, więc mój TV 14", też może realnie jeść raptem 30 W.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

A monitory jakie Pan ma? Dalej te potwory CRT?

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    szkoda na ciebie klawiatury. kazdy srednio rozgarniety czlowiek dojdzie do wniosku by nie brac twoich postow na powaznie
    Proszę lepiej samemu przeczytać czego dotyczy dyskusja. Kacper82 pyta o zasilacz do przeciętnego peceta i powstało pytanie o sens wsadzania do niego 500-650W kiedy on potrzebuje 50-70W. A Pan wyciąga jakieś rzekomo półkilowatowe wynalazki i manipulacją próbuje udowadniać Bóg wie co. Pusta gadanina o rzeczach które Pan wyczytał w Internecie i nawet nie bardzo zrozumiał co tam napisali.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-12-2012 o 14:36
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ale ja mojego 14" TV też nie mierzyłem. Napisałem o tym, co jest na etykietce znamionowej.
    http://www.electro.pl/produkt-TV_LED...ow_description
    ten 18,5" który jest na czasie ma na etykietce 26W ... pewnie tak jak pisałem x postów temu, pobierze ... no niech będzie kilkanaście W, przy normalnym użyciu (jasność nie max, głośność nie max) ... 18,5"

Domyślnie

Proszę lepiej samemu przeczytać czego dotyczy dyskusja. Kacper82 pyta o zasilacz do przeciętnego peceta i powstało pytanie o sens wsadzania do niego 500-650W kiedy on potrzebuje 50-70W. A Pan wyciąga jakieś rzekomo półkilowatowe wynalazki i manipulacją próbuje udowadniać Bóg wie co. Pusta gadanina o rzeczach które Pan wyczytał w Internecie i nawet nie bardzo zrozumiał co tam napisali.
    karta ktore chce kupic ten uzytkownik to hd7770 ktora w stresie pobiera kolo 95W. A ty twierdzisz ze wystarczy 70W na cala platforme. No i kto tu bredzi?
    .

Domyślnie

A nie w Iddle te 95W?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

powyzej pisalem o poborze pradu tylko przez gpu w stresie
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    karta ktore chce kupic ten uzytkownik to hd7770 ktora w stresie pobiera kolo 95W.
    Skąd to info? Wg. tego:
    http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=88&pgno=4

Należy się spodziewać okolic 80W ... w stresie.

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    A nie w Iddle te 95W?
    HD7770? Bez jajek

Domyślnie

niech i bedzie nawet to 80W, Tom twierdzi ze wystarczy 70W. A co z reszta plarformy?
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Z tanich mam ModXStream modularny 500W i mogę polecić, działa u mnie już prawie rok i jest ok, do tego konfigu co podałeś będzie wystarczający (mógłbyś wsadzić R7970 a i tak byś miał w sporo zapasu - kilkadziesiat W), ale myśląc przyszłościowo 650 to jest spokojny wybór i ja osobiście bym mniejszego nie brał, bo lepiej żeby zasilacz pracował na 50-80% mocy niż 80-90. A mniemam że chcesz grać, więc większość czasu komp będzie pod mocnym obciążeniem. Ale to twój wybór.
    Dokladnie tak jest, swiete slowa, jesli komputer ma wykorzystywac rowniez do grania, to minimum te 500W.

Kacper82 pyta o zasilacz do przeciętnego peceta i powstało pytanie o sens wsadzania do niego 500-650W kiedy on potrzebuje 50-70W.
    Wszystko zalezy od karty graficznej w komputerze, jesli jej nie ma moze wystarczyc zwykly markowy zasilacz nieduzej mocy, jesli natomiast jest karta graficzna, na opakowaniu kazdej z nich jest napisane, jaki zalecany zasilacz.. Pare lat temu, jak wybieralam zasilacz do komputera, pomyslalam, sobie ze 400W pewnie starczy, nie mam najlepszej grafiki, tylko normalna przecietna, no ale zamowilam 550W, potem jednak w sklepie powiedzialam, zeby jakis o mniejszej mocy, a w sklepie powiedzieli mi, ze do takiej grafiki, optymalnym bedzie 550W, no wiec jak to jest? Widac, zasilacz ma znaczenie, nie mozna wsadzic byle jaki, takze jesli sie nie gra w gry to jakis 450 W, a jak komputer wykorzystuje sie tez do grania, to minimum te 550W powinno byc.. a jak ma sie bardzo dobra grafike to tak jak Aeon88 napisal, 650 bedzie optymalne..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Strona 19 z 40 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów