Szukaj
dzieki.Chcialen kupic Nikora 18-300, ale skusze sie chyba na 105/2,8 micro.
Takie tam starocie
Jeśli interesuje Cie makro to warto. Obiektyw jest też bardzo dobry do portretu. 18-300 to obiektyw uniwersalny i w lustrach zbytnio nie polecany chyba że na spacerowe pstryki. Lepiej mieć 18-50 jako kit i 105/2,8 jako super stałke.
Jak masz czas to poczytaj testy na optyczne o szkłach uniwersalnych, jest tego trochę. Mówi się że jak coś jest do wszystkiego to jest do...![]()
nie che sie wdawac w polemike bo bylo tu juz tego wiele. pytanie miec czy byc? Idac Twoim tropem nie ma sensu robic tzw spacerzoomow. a...... czasami sa poprostu sa one najlepsze, bo ..... idac z dzieciakiem na spacer lepiej targac cala szklarnie ze soba, bo raz moze portrecik, raz moze widoczek, a az moze gdzies w oddali plynie lódeczka i tez warto ja uwiecznic na zblizeniu??? , czy lepiej poprostu podpiac np N 18-300 i stukac zdjecia w kazdej sytuacji. wiem ze optycznie moga byc gorsze, ale czy bedzie czas na ciagla zmiane obiektywow?w w/w sytuacjach? pozdrawiam
Takie tam starocie
Pytaleś o obiektywy makro to odpowiedzialem. Później zastanawiałeś się między 105 a 18-300. Zastanów się dokładnie do czego potrzebujesz obiektywu bo coś mi się wydaje, że sam nie wiesz czy chcesz robić makro czy spacerowe pstryki. Z twojego podpisu widać, że masz już spacerzooma więc po co ta cała polemika?
Zamiast N105 Vr pomysl o Sigmie 150 2.8 HSM... bedziesz zachwycony![]()
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
Skontaktuj się z nami