Close

Strona 13 z 74 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

@Cichy
    Jak byś miał czas i chęci to mógłbyś zrobić małe porównanie do d600. Subiektywna ocena: jakości zdjęć, DR, leżenia w ręce, funkcjonalności, czym ci się lepiej zdjęcia robi?
    Też zamierzam się w te dwa korpusy wyposażyć, ale nie wiem w której kolejności.
    X-T10: xf 35f2, xf90
    D600:

Domyślnie

Jak będę miał czas i chęci Jak na razie skupiam się na testach nowych szkiełek...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Tydzień temu zakupiłem z kitowym szkłem. Soft oczywiście wgrany najnowszy. Z poprzednim D90 szybkość AF jak dla mnie prawie porównywalna , trochę gubi się w ciemnicy. JPG jak dla mnie rewelacja i do moich potrzeb nawet nie mam zamiaru grzebania w RAW-ach . Aparat naprawdę lekki , przyciski rozmieszczone prawidłowo. Denerwuje mnie wizjer elektroniczny , jakiś taki obraz dziwny , jak dla mnie niezgodny z rzeczywistością . Brakuje odgłosu klepnięcia migawki, jakieś to takie sztuczne . No cóż kwestia przyzwyczajenia zapewne .
    X-E2 , 18-55 , torba i plecak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artek1012 Zobacz posta
    Denerwuje mnie wizjer elektroniczny , jakiś taki obraz dziwny , jak dla mnie niezgodny z rzeczywistością .
    ?

Cytat Zamieszczone przez artek1012 Zobacz posta
    Brakuje odgłosu klepnięcia migawki, jakieś to takie sztuczne .
    Jak to brakuje ???

Domyślnie

W wizjerze po prostu widać trochę inne kolory jak dla mnie oczywiście . Wydaje się , że obraz nie jest rzeczywisty tylko malowany . Trzeba po prostu samemu zerknąć i sprawdzić . To odczucia subiektywne.
    Przy naciśnięciu spustu migawki nie ma tradycyjnego klepnięcia , aparat wydaje zupełnie inny dźwięk, podobny do dźwięku aparatu w smartphonie .
    X-E2 , 18-55 , torba i plecak

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

klepnięcia ???? to kup sobie lustrzankę .... będziesz klepał sobie ....

Domyślnie

lub klep się po udzie przy każdym naciśnięciu migawki
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

nie lapcie za slowka, koledze chodzilo zapewne o klapanie lustrem a nie migawka......
    pewnie mozna sobie w opcjac ustawic dzwiek klapania

Domyślnie

klepnięcie jest i porównując z 5d2 nie odczuwam jakiejś wielkiej różnicy w sumie. Może jest odczuwalna w porównaniu z czymś, co wali lustrem jak młotkiem
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Domyślnie

jest porównywalny z M9

PS. taka tam jedna fotka z dziś (35/1.4)

Ostatnio edytowane przez Cichy ; 05-12-2012 o 18:24

Strona 13 z 74 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów