Close

Strona 12 z 74 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

Garść pierwszych zdjęć:

Wszystkie zdjęcia na wysokim iso (4.000-6.400), w większości przypadków rozjaśniane jeszcze w LR o 2/3 EV lub z podciągniętymi cieniami. Rawy z tego aparatu są chyba z gumy. Obiektyw jest ostry, stabilizacja działa skutecznie. Szybkość AF, rzekłbym, umiarkowana - do czołówki mu brakuje i z pewnością nie jest to aparat do sportu, ale poza tym jest w pełni użyteczny. W kiepskim świetle czasami pudłuje, jeśli nie złapie kontrastu, ale wtedy pokazuje czerwony prostokąt i wiadomo, że trzeba próbować łapać ostrość jeszcze raz. Ale jak już ostrość potwierdzi, to żyleta. W działaniu dość powolny, zapis i podgląd są dobre jak na standardy dla kompaktów, ale nie lustrzanek. Pomiar ekspozycji świetny, AWB również. W ogóle jpegi są niezłe i jak ktoś się boi rawów, to ten aparat go nie zawiedzie. Obraz w wizjerze dość mocno tnie w trakcie panoramowania. W pierwszej chwili nie robi to najlepszego wrażenia, ale po czasie można się przyzwyczaić.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

jak ja mam starszego brata x-pro1 - ale cały czas powtarzam to jest wspaniały aparat ....

fajne zdjęcia ... super

ja proponuje by zobaczyć obiektyw 18mm jest najszybszy - i jestem przekonany ze popularne lustrzanki są daleko w tyle przy nim

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Chyba większość szerokich szkieł jest szybka?
    .

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Masz słuszność duża Go daje łatwość ....

Domyślnie

Jak dla mnie do tego, co fotografuję, szybkość AF w zupełności styka

Domyślnie

Dorzucam się do słów pochwalnych X-E1 ze szkłem kitowym. Bardzo dobrze wykonany sprzęt, zwłaszcza obiektyw zadziwiająco solidnie dopracowany i aż wstyd nazywać go "kitem".
    Z przyjemnością zostawiam torbę z ciężkim zestawem FF mając ze sobą zestaw Fuji. Polecam każdemu myślącemu o DX-owej lustrzance z plastikowymi kitami za podobne pieniądze. Fenomenalny obrazek ze świetną kolorystyką już w jpegu prosto z puszki.

Czy ktoś już ma 60 macro i może się podzielić wrażeniami?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Czy ktoś już ma 60 macro i może się podzielić wrażeniami?
    Ostatnio jak byłem w Saturnie w Poznaniu, to można było pobawić się 60-tką i 35-tką. Nie wiem tylko, czy obiektywy miały wgrany najnowszy firmware, a on robi dużą różnicę w działaniu AF.

Ja się chyba jeszcze przed świętami szarpnę a tę 35-tkę.

Domyślnie

będę musiał przejechać się do krk i porównać jak wygląda sprawa af z d300...
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Oszczędny w słowach Awatar marcus777
    Miasto
    Ziemia Obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    porównać jak wygląda sprawa af z d300...
    lepiej nie porównuj, bo sprzedasz d300

Domyślnie

No fabrycznie raczej nie mają wgranego najnowszego. Różnica jest spora Zawsze można w sumie sprawdzić, jaki jest wgrany...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 12 z 74 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów