Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: girl gone wild

Domyślnie

No,...
    Na pierwszym dziewczę siłą woli przełącza sygnalizację świetlną widoczną w tle, na drugim pada ze zmęczenia.
    Zawsze mnie ciekawiło po co i w jakim celu powstają takie zdjęcia. I na dodatek są upubliczniane.
    Nie buduje to wizerunku autora oraz modelki.
    Zdecydowanie jestem na nie.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    No,...
    Zawsze mnie ciekawiło po co i w jakim celu powstają takie zdjęcia. I na dodatek są upubliczniane.

Właśnie po to, żeby ludzie zupełnie bez doświadczenia w tej branży (nie jestem niestety specem od fotografii mody, zdecydowanie bardziej siedzę w portretach) mogli się w temacie podszkolić. Powstają, bo praktyka czyni mistrza. Niestety, jak widać po powyższej wypowiedzi - dla niektórych mistrzem trzeba się od razu urodzić.

Oszczędny w słowach Awatar misio1399
    Miasto
    Kraków/ Faringdon UK

Domyślnie

Rzęsy jak dla mnie przekombinowane :P ale kadry eleganckie

Domyślnie

Pierwsze co zauważyłem to aberacja na gałęziach ... dopiero później modelka ... niestety
    Nikon D7000 | Sigma 18-50 EX DC MACRO HSM | Nikkor 10.5 AF Fisheye 2.8G | Sigma 70-200 2.8 APO HSM MACRO | Sigma 50 1.4 EX DG HSM

Domyślnie

Może mistrzem od razu urodzić się nie trzeba ale przydałaby się odrobina samokrytyki.
    Z zasady nie publikuje się byle czego aby oszczędzić bardziej wrażliwych odbiorców.
    Przecież to się może przyśnić.

Domyślnie

Dobrze, samokrytyka samokrytyką, doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że PIERWSZE zdjęcia w temacie na pewno super nie są, ale chyba chodzi o to, że chciałabym się dowiedzieć CO jest nie tak. Wydawało mi się, że forum jest między innymi od nauki i rad, a nie od czytania, że "jesteś do dupy, odpuść sobie fotografię", bo tak to właśnie odebrałam. Jeśli się mylę i jest tu miejsce tylko dla elity, to przepraszam, usuwam się w cień, odkładam aparat na półeczkę i lecę biegać za lepszymi ode mnie z blendą i statywami. Przecież tak się na sto procent o wiele więcej nauczę! : ))

A, co do aberracji - wiem, ale poległam w walce z nią. Kompletnie nie mam pomysłu jak się tego pozbyć.

Domyślnie

Przymknąć obiektyw do f4 albo kupić Sigmę50f1.4

I ciesz się, że nie pracujesz na 35f2D tobyś dopiero wiedziała co to znaczy aberracja.

Nie chodzi o to, że "jesteś do dupy, odpuść" ale o to, że zawsze jest jakiś pretekst usprawiedliwienie dla zrobienia
    jakiegoś ujęcia. Ciekawi mnie Twój, pretekst/usprawiedliwienie. Co na tym zdjęciu jest tym co chciałaś pokazać.
    Już 30 lat temu Papcio Chmiel twórczo poruszał wątek zdziczenia malując prosiaka pastą do butów i prowadząc w nieciekawe towarzystwo (księga XII). Może trzeba było pójść z modelką do meneli i tam zrobić kilka fotek jak się foczy do nich ?
    Nie wiem, naprawdę nie wiem ale wystarczyło umyć tę panią, dać jej szluga niech go przememła i zrobić
    fotkę b/w gdzie wyglądałaby jak zblazowana dziwka po nocy spędzonej z kozakami naddniestrzańskimi.
    Wystarczyłaby wtedy jej gra aktorska.
    I nawet nie musiałaby wtedy stawać na głowie.

Addendum:
    Zapoznaj się proszę z fotografiami pana Helmuta Newtona.
    Ta dziewczyna wpisuje się w tytuł Twojej pracy: http://www.widelec.org/zdjecie,helmu....html#photo_92
    Ostatnio edytowane przez Ogryzek ; 07-12-2012 o 21:45

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

dziwne pozy, obróbka nieciekawa, nie podchodzi
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 12-12-2012 o 23:02 Powód: pis. ("nie ciekawa")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    Nie rozumiem póz modelki Dodatkowo zupełnie nie widzę tu nic w stylu "girls gone wild"..
    Z ust mi to wyjąłeś

Domyślnie

A ja uważam że dobrze kombinujesz, pozy nie do końca przemyślane, ale coś się dziać zaczyna. Męczą mnie juz te po tysiąc powielane, stojące czy siedzące, na których tylko modelka się zmienia. Pomysł jednak cio chcesz pozą przekazać, a będzie ciekawie. Poza tym klimat trzeba stworzyć, czasem faktycznie na trzepaku wśród meneli walacych beł ty może być lepiej, tylko pomyśl wcześniej, dlaczego tak, a nie inaczej

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów