Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: girl gone wild

Domyślnie

Moim zdaniem nie do końca przemyśleliście z modelką kadry, które chcecie zrobić. Wyszło troszkę spontanicznie i miało być.... jak w Top Model Pracujemy, cykamy i coś się wybierze... Sam makijaż można by inaczej wykorzystać. Chociażby do portretów itd.... kolorystyka nie powala, kadry... to kwestia gustu. Ja zanim zacząłem pracować z modelkami i robić fotografię mody studiowałem uważnie gazety, internet... podpatrywałem lepszych i z pokorą robiłem swoje. Może to jest droga.
    Troszkę gratów w ciężkiej torbie....

Domyślnie

Na jedynce samochody w tle nie pomogły zdecydowanie. Na dwójce nie mam pojęcia o co chodzi.... Dla mnie przeciętnie.
    D700 | D5100 | N18-35 | S20/1.8 | S35/1.4 | N35/1.8 | N50/1.4G | N50/1.8G | N85/1.8G | SB-700 | SB-400

Domyślnie

Przede wszystkim widać tu problem z tłem. Przy takim jego wyglądzie, należałoby je rozmyć, czyli zastosować o wiele dłuższą ogniskową. Niski kontrast całości, jakoś by wówczas utworzył senną atmosferę, z którą kontrastowałaby modelka. A tak, krajobraz kompaktowo-spacerowo-nijaki. Druga sprawa to stylizacja, która nijak nie nawiązuje do scenerii. W szczególności białe usta aż krzyczą o akcent w tym samym kolorze. Buty... warto zauważyć, że w niektórych kadrach nie ma na nie miejsca, gdyż są z ciut innej bajki. Nie podołałaś tu zatem z kadrami, głębią i stworzeniem jakiegoś klimatu. Nie chodzi przecież o to byśmy rozpoznawali park na zdjęciu. Etapu pozowania, modelingu i stylizacji nie ma tu co roztrząsać nawet.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    A ja uważam że dobrze kombinujesz, pozy nie do końca przemyślane, ale coś się dziać zaczyna. Męczą mnie juz te po tysiąc powielane, stojące czy siedzące, na których tylko modelka się zmienia.
    Drugim biegunem są z kolei zdjęcia gdzie dziewczyny są w jak najbardziej niewygodnych pozach. Taka maniera też jest męcząca.
    Tu też autor chce chyba iść drogą na zasadzie: dziwniej=artyzm.
    Makijaż też o tym świadczy.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-12-2012 o 03:59
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

z pelnym szacunkiem dla modelki...
    Ale
    to sa zdjecia stylizowanej pijanej zdziry z osiedla
    zrobione przez przechodzacego wlasnie przypadkowo
    czlowieka z aparatem
    - cyknal i zapodal po fotoszopie na forum -

porazka...szkoda fajnej modelki ...

Ps.
    ( celowo unikam okreslenia - fotograf )
    nie ma to nic wspolnego z fashion, portretem etc
    to zwykle, paskudnie pokazujace modela, pstryki