Ta karta jest do gier i nie wykorzystasz jej ani w montażu ani w pracy z PS etc.
Edit: dołoż do dysku rozumiem przez zwiększenie pojemności do min. 750Gb.
Szukaj
Ta karta jest do gier i nie wykorzystasz jej ani w montażu ani w pracy z PS etc.
Edit: dołoż do dysku rozumiem przez zwiększenie pojemności do min. 750Gb.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek ; 25-11-2012 o 23:03
właśnie, że wykorzystasz. Każda karta z CUDA daje wspomaganie w PS, AF i Premiere.
Ja dużo obrabiam RAW z D800, często wykorzystuję też Premiere, Aftera i 3D Max.
Mam taki zestaw:
Intel Core i7 3930K @ 4,5Ghz + chłodzenie Ninja3
ASUS P9X79 Pro Intel x79
16GB DDR3 Kingston HyperX 1600 4-Channel 4x4GB
nVidia Quadro 2000
500GB HDD Seagate Barracuda 7200 SATA3
Zasilacz Chiteftec 650W Nitro85+ Modular
Obudowa Chieftec CH-09 Workstation
wszystko pięknie śmiga, jeżeli chcesz zaoszczędzić to najwyżej można słabszy procek kupić ale już na LGA2011
Wspomaganie w PS, błagam...bo się posikam ze śmiechu.
Kiedyś była karta dwuprocesorowa ATI i ona dawała kopa przy Regen w ACAD ale PS to jest grafika rastrowa, to nie jest grafika wektorowa i jak kupi zarówno do Premiere albo do PS Radeona 1900XL to będzie miał takie same wyniki.
.... kiedyś to były też komputery lampowe, które zajmowały całe piętro w budynku...
a teraz jest http://www.nvidia.com/object/photoshop-cs6.html
Kolego. Masz nieaktualne informacje o CS6. Karta graficzna jest bardzo ważna przy optymalizacji pracy w Photoshopie.
Dzięki NVIDIA CUDA™ możesz w Afterze, jak i w innych aplikacjach szybciej renderować klipy. Ram w karcie graficznej jest mega szybki, procesor też. Odpowiednia struktura jednostek obliczeniowych pozwala na bardzo szybkie operacje. np przetwarzanie danych 150GB/s! Po to właśnie stworzono CUDA.
Tutaj masz link, zobacz ile ta technologia daje i jak możną ją wykorzystywać! http://www.nvidia.pl/object/quadro-p...op-cs6-pl.html
| NIKON D810 | NIKKOR 14-24mm 2.8G ED | NIKKOR 28mm 1.8G | NIKKOR 85mm 1.8G | NIKKOR 105mm 2.8G MICRO ED VR | SB-910 |
http://www.studio1productions.com/Ar...remiereCS5.htm
Warto poczytać. Ogólnie w środowiskach motion designerskich, montażowych przy zaproponowaniu sprzętu z GF 550 nalegają wręcz, by dopłacić do 560 (dwa razy więcej rdzeni cuda).
Ciężka sprawa teraz z tymi komputerami, kiedyś wszystko było takie same, dwa modele kart, dwa modele procków. Teraz jest tego milion miliardów (jak pieniędzy dla Polski z UE) i weź dojdź do jakiegoś kompromisu![]()
Rozumiem, że wszyscy pracujecie na CS6 i używacie tej technologii ?
Nia zapominaj o chłodzeniu!
Sprzęt jest ważny, ale wiatraki także.
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...
Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...
Planujesz zainstalować na kompie programów za dwadzieściaparę tysięcy a oszczędzasz na przestrzeni dyskowej?
LR to i 8GB RAMu nie wykorzysta, jeśli to jest priorytetem to zamiast kolejncyh 16GB lepiej dorzucić SSD. Najlepiej jeden na system a drugi na katalog LR![]()
Skontaktuj się z nami