Close

Strona 109 z 292 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maj0nez Zobacz posta
    Mam tego Olympusa 5lat i wcale bym go nie zmieniał bo jest dla mnie wystarczający zapięte mam 14-54 2.8-3.5 super obiektyw.
    Ma ten aparat jedną wadę straszne szumy i wykorzystywane maksymalne to ISO100 czyli zrobienie zdjęcia w przyciemnionym pokoju jest strasznie ciężko nawet przy 1/15
    Przy zmianie aparatu biorę pod uwagę te co mają możliwość nagrania filmów mam dwójkę dzieci i to się przydało by czasem do nagrania filmiku ew. z jakieś imprezy motoryzacyjnej.
    Szklarni nie będę budował w Nikonie jakiejś mocnej bo jak będę mógł wykorzystać ISO800 to mi wystarczy Tamron 17-50 2.8 dokupił bym Nikkora 35 1.8 i jakąś lampę systemową np SB600.
    Używanej puszki nie chcę bo to wiadomo gdzie kto to pchał, słoiki jeszcze by uszły.
    Pozdrawiam i proszę o dalsze porady.
    wiesz tamronem możesz się mocno rozczarować to wyjatkowo kapryśne szkło a połączone z d7000 to już w ogóle bo tu nie wiadomo kiedy AF może znikąd nawalic a i samo szkło ma przypadłości FF/BF i ciężko CI będzie wyczuć gdzie jest pies pogrzebany , do kręcenia filmów to Ci nie polece bo w tej materii mocny nie jestem , jednak jak już kup sb 700 nówke uzywanej lampy nigdy nie kupuj do tego minimum d90 (ma srubokręt przyzwoite iso a kasy zostanie na szkło ) i dobierz odpowiednie szkło i będziesz zadowolony serio nawet od biedy jak używane ciemne 18-70 czy 18-105 na sam poczatek kupisz a lampa będzie to w pomieszczeniach dasz radę , sama 35 moze nie dać radę w ciasnych pomieszczeniach
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    wiesz tamronem możesz się mocno rozczarować to wyjatkowo kapryśne szkło a połączone z d7000 to już w ogóle bo tu nie wiadomo kiedy AF może znikąd nawalic a i samo szkło ma przypadłości FF/BF i ciężko CI będzie wyczuć gdzie jest pies pogrzebany , do kręcenia filmów to Ci nie polece bo w tej materii mocny nie jestem , jednak jak już kup sb 700 nówke uzywanej lampy nigdy nie kupuj do tego minimum d90 (ma srubokręt przyzwoite iso a kasy zostanie na szkło ) i dobierz odpowiednie szkło i będziesz zadowolony serio nawet od biedy jak używane ciemne 18-70 czy 18-105 na sam poczatek kupisz a lampa będzie to w pomieszczeniach dasz radę , sama 35 moze nie dać radę w ciasnych pomieszczeniach
    A czy brak stabilizacji w d90 bardzo przeszkadza, mam w swoim i robię zdjęcia z ręki przy 1/15 jak będę kupował obiektywy z VR to będzie dobrze? Nastawiłeś mnie na to D90 tylko że pcham się w starą puchę, ale sprawdzoną?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-11-2012 o 22:45 Powód: nie tapamy.

Domyślnie

A czy brak stabilizacji w d90 bardzo przeszkadza, mam w swoim i robię zdjęcia z ręki przy 1/15 jak będę kupował obiektywy z VR to będzie dobrze? Nastawiłeś mnie na to D90 tylko że pcham się w starą puchę, ale sprawdzoną?

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
    Słuchaj napiszę ci szczerzę co myślę odnośnie stabilizacji wiadomo tutaj zależy jak komu ręka "się stabilizuje" jeden wytrzyma 1/15 2 1/100 ja poniżej 1/50 nie schodzę , teraz odnośnie puszek nie należę do ludzi którzy kupują wszystko co tylko wychodzi ,z moich obserwacji są osoby które już np polecają np nikona d5200 którego jeszcze nie ma i nie wiadomo jakie wpadki będzie ale już jest polecany więc ja bym się bał polecać coś czego jeszcze nie ma, a sam zauważ jak to jest stare puszki jakoś były mniej awaryjne d90 jeszcze jakieś tam wpadki miało ale mniejsze d7000 nie będę opisywał bo masz tasiemiec, d800 sam zobacz już coś ze skrajnym pkt jak pamiętam ,d5100 też coś było ,d600 już coś z kurzem, co tylko nikon ostatnio wypuści jest nie dociągnięte niestety ....., a teraz do sedna matryca, piksele tak szczerze napisz ile razy wywołałeś większy format jak a4 czy ekstremalnie kadrujesz
    lepszość obrazka to dostrzegniesz przy wołaniu Rawa a przeciętny amator się z tym nie bawi itd , powtarzam i zawsze będę powtarzał zwykłemu amatorowi czerpiącemu przyjemność ze zdjęć aparat jak nie padnie spokojnie starczy na 4-5 lat , a jak ktoś lubi nowości ma nadmiar gotówki to kupuje tu jeszcze link do gościa co robi d70 jak pamiętam

https://www.google.pl/search?q=Kamas...gbv=2&tbm=isch

chcesz bardziej poszukać wpisz

KamasH

d90 sprawdzona puszka dla amatora i ostatni z serii który za przyzwoite pieniądze daje Ci duże możliwości które możesz wykorzystać lub nie ale je masz gdzie w podobnej cenie w kastracie nie masz (d90 cls g wyświetlacz 2 kółka śrubokręt nie wiem czy ważny ) . Przemyśl sprawę czy tak na prawdę potrzebujesz nowości ile używasz faktycznie sprzętu , coraz więcej osób w ogóle z forum rezygnuje z lustra na korzyść bezlusterkowca bo maja zdrowe podejście do tematu , po prostu jak czegoś nie wykorzystujesz nie potrzebujesz nie używasz ........

Domyślnie

Taj jak napisałem swój mam 5lat i ma 10mpx zapisuje w raw duże możliwości poprawy po mojej matrycy i jak by dało radę zmienić to bym przy nim pozostał. TYLKO TO ZIARNO. Skłaniam się ku D90 tylko poszukam używki na gw. Obiektyw to czas pokaże napewno 35 50 coś szerokiego sb900 jakiś pilot do tego. Zostaną mi statywy, parasolki i system cokin.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-11-2012 o 22:45 Powód: nie tapamy.

Domyślnie

na prawdę nie wypruwaj "żył" na puszkę a co łaska na obiektyw skompletuj wszystko co Ci potrzebne a później dopiero puszkę a d90 spokojnie wystarczy bo umówmy sie nie jest to antyk bo ludzie i starszymi robią co w linku pokazałem sam w linku w podpisie mam jeszcze z d80 i jestem zadowolony ja widze 2 drogi rozwoju
    1 kompletujesz system lampy szkła docelowe na d90 wiesz ,że masz wszystko wyczerpały się mozliwości d90 i dopiero wtedy już robisz przeskok a szkła masz więc juz tutaj zmian nie będzie

2 jako amator po prostu zostaniesz na tym i tyle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    na prawdę nie wypruwaj "żył" na puszkę a co łaska na obiektyw skompletuj wszystko co Ci potrzebne a później dopiero puszkę a d90 spokojnie wystarczy bo umówmy sie nie jest to antyk bo ludzie i starszymi robią co w linku pokazałem sam w linku w podpisie mam jeszcze z d80 i jestem zadowolony ja widze 2 drogi rozwoju
    1 kompletujesz system lampy szkła docelowe na d90 wiesz ,że masz wszystko wyczerpały się mozliwości d90 i dopiero wtedy już robisz przeskok a szkła masz więc juz tutaj zmian nie będzie

2 jako amator po prostu zostaniesz na tym i tyle
    Nie rozmumię, ja mam całkiem inny system i nie chcę wydać odrazu 4000zł bo przez miesiąc dwa mogę jakimś kitem pożyczonym pstryknąć kilka fotek nową puszką ze słabym obiektywem która i tak wypluje lepsze foty niż mój obecny sprzęt. I z czasem kupić szkła czy lampę.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-11-2012 o 22:46 Powód: nie tapamy.

Domyślnie

Nie rozmumię, ja mam całkiem inny system i nie chcę wydać odrazu 4000zł bo przez miesiąc dwa mogę jakimś kitem pożyczonym pstryknąć kilka fotek nową puszką ze słabym obiektywem która i tak wypluje lepsze foty niż mój obecny sprzęt. I z czasem kupić szkła czy lampę.

już tłumacze więc jeśli chcesz do dobrej puszki dopinać kit to i tak nie rozwiniesz jej prawdziwych możliwości kit będzie ją ograniczał to tak jakbyś do ferrari włożył silnik od nie wiem przysłowiowego malucha

natomiast mając d90 masz fajną bazę na start i kupując fajne szkła jak chcesz się rozwijać czy to stałki czy zoomy zawsze wykorzystasz a i skompletujesz szklarnie szybciej i wtedy kupisz coś docelowego albo i nie , może inaczej ja jak zaczynałem zrobiłem tak

d80 +50 f1,8d ok było jasno ale brakowało szerokości i długości potem tamron 17-50 ok brakowało dalej szerokości i długości i makro potem tamron 90 ok był portret i makro potem sigma 10-20 było szeroko potem nikkor 70-300 vr a potem mało co zostało i gruntownie przebudowałem szklarnie

Domyślnie

Spoko teraz wiem o co chodzi źle zrozumiałem co piszesz myślałem, że teraz każesz mi kupić wszystkie szkła lampę a później szukać body
    Ja bym zrobił tak kupił d90 + tamron 17-50 i przebolał bym kilka miesięcy później bym chciał N35, N50 i coś żeby szeroko było.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Spoko teraz wiem o co chodzi źle zrozumiałem co piszesz myślałem, że teraz każesz mi kupić wszystkie szkła lampę a później szukać body
    Ja bym zrobił tak kupił d90 + tamron 17-50 i przebolał bym kilka miesięcy później bym chciał N35, N50 i coś żeby szeroko było.
    Pozdrawiam
    moja propozycja na początek d90+18-70 używka ok400 i nowa lama i już lampa Ci zostanie następnie bierz stałki jak Cię kręcą tamrona bardzo nie będę polecał miałem ale nie będę polecał

Domyślnie

Ok czyli już mam kierunek obrany na Nikona poszukam body tydzień dwa używki z gwarancją jak się nie trafi to kupię nowe.

Strona 109 z 292 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów