Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFS FOTOELLITE Zobacz posta
    Flores a bo jak używałeś ich jako tarczy albo biegałeś używając ich jako osłony przed deszczem to Ci się rozleciały He He to żart oczywiście Jak to się mówi jak się dba tak się ma i nawet markowe produkty się rozlecą. Co Ci się z nimi stało ? popękały, połamały się czy co ?
    Szczerze przyznam, że nie dbałem i nie chuchałem na nie ale też na żadnej bitwie z nimi nie byłem . Tylko i wyłącznie zwykłe użytkowanie, raz się położyło na ziemi, raz walnęło do bagażnika i po kilku tygodniach te białe zaślepki prętów rozlatywały się. Na pewno o taką parasolkę bardziej bym dbał ze względu na cenę . A czy jakiś pokrowiec do niego będzie w ofercie?
    Ostrze sobie zęby na coś wielkiego. Zastanawiam się nad Octą 180cm albo właśnie nad taką Para. Mógłby mi ktoś mądrzejszy powiedzieć jakie straty światła by były w tych dwóch przypadkach?

Domyślnie

Pokrowiec jest w komplecie, a różnice między octą a parasolem postaram Ci pokazać na przykładach

Domyślnie

U freepersów na stronie jest porównywarka, powinny być parasole też chyba...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    U freepersów na stronie jest porównywarka, powinny być parasole też chyba...
    Tą porównywarkę widziałem. Chodzi mi tutaj o to, że takimi wielkimi krowami się nie błyska ciasnego portretu a znacznie większy obszar. I tutaj się właśnie zastanawiam co będzie mniej zabierać światła - parasol czy octa. W tym momencie wydaje mi się, że parasol ale mogę się mylić, dlatego pytam .

Domyślnie

Mniej światła zabierać będzie parasol, za to równiejsze i bardziej miękkie światło da okta.

Oczywiście i niestety przy takich rozmiarach trzeba porządnego błyskadła, żeby mieć do dyspozycji rozsądną moc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFS FOTOELLITE Zobacz posta
    Pokrowiec jest w komplecie, a różnice między octą a parasolem postaram Ci pokazać na przykładach
    To ja również chętnie zobaczę jakiś przykład

Domyślnie

ja dzis kupie jedna na spróbowanie, jak narazie z parasolki Quantuma jestem najbardziej zadowolony, ale zdecydowanie za duza jest 150, w plenerze działa jak żagiel...
    Nikon D3s,D800, N14-24f2.8, N35f1.4, N50f1.4, N85f1.4, SB-700,900 i inne graty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    To ja również chętnie zobaczę jakiś przykład
    Jutro postaram sie wstawić te przykłady

Cytat Zamieszczone przez perek83 Zobacz posta
    ja dzis kupie jedna na spróbowanie, jak narazie z parasolki Quantuma jestem najbardziej zadowolony, ale zdecydowanie za duza jest 150, w plenerze działa jak żagiel...
    Wszystko zależy od tego ilu ma się asystentów do obciążania statywów i odpowiednio dobiera pogode wtedy nic nie lata, a tak na poważnie to zazwyczaj takich żagli używa się w studiu. Podkreślam zazwyczaj, bo używa się wszystkiego i wszędzie Jeżeli idzie o jakość tych parasoli to myślę że będziesz zadowolony.

Domyślnie

Prosze oto taki szybki test na złodziejstwo światła przez softy Lampa Powerlux VC500 na full mocy 1/125 f20 ISO200

Ostatnio edytowane przez Bonzo ; 22-11-2012 o 22:54

Domyślnie

Nie podałeś z jakiej parasolki to przykład.
    Po tak nierównym rozłożeniu plamy światła zgaduję, że to srebrna.
    Przy białej nie będzie tak dużej różnicy ekspozycji i tak ostrego cienia.

Niestety srebrna bardzo skupia wiązkę, a regulacja odległości palnika od parasolki, niewiele daje.
    Zaświecenie równo całej postaci jest conajmiej problematyczne.
    Dopóki nie pojawi się systemowy dyfuzor, to moim zdaniem srebrna ma raczej ograniczone zastosowanie.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów