Close

Strona 107 z 292 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Interesuje mnie bardzo nikon d7000 lub canon 60d koszt jaki moge przeznaczyc na poczatek to 4500zl poźniej bede powolutku dokupywał rzeczy do lustrzanki wiadomo o co chodzi. Zdjecia jakie bede wykonywal to podróże po świecie pamiatki z wakacji dzikie zwierzeta w keni , sport i od czasu do czasu siebie i rodzinke.
    Leica M3 jest aparatem dla Ciebie. Dokup do niej obiektyw 50/2.

Interesuje mnie tez krecenie video od czasu do czasu klip z wakacji.
    Kup kamerę. Albo D5200.

W nikonie ujelo mnie to ze jest lepiej wykonany ,ma 2 wejsca slot i ma dluzsza żywotnosc migawki ,ale czego sie wystraszyłem to tego ze slyszalem jakies wady af i chlapie olejem wiec prosze o pomoc wytlumaczenie o co z tym tak naprawde chodzi czy jakos to poprawili.
    Poprawili zasięg chlapania olejem

Canon 60d - w Sumie gorsza obudowa ,wolniejszy tryb seryjny ,wyswietlacz fajny ale *******ka tak naprawde, i nie ma z nim problemow jakies af i chlapanie olejem.
    Bo boją się o tym pisać.

Aha i jaki program do obrobki zdjec i filmow zeby fajnie zdjecia wygladaly z wakacji i filmy jakies clipy
    Przejrzyj ofertę firmy Adobe, na pewno coś znajdziesz
    Mają tam mnóstwo programów, które "magicznie" zamieniają spaprane zdjęcia i filmy z wakacji w prawdziwe arcydzieła, w jednym pociągnięciu myszki.

A tak serio, to zapisz się na jakiś kurs fotografii i/lub zaopatrz się w sensowne podręczniki.
    Zwłaszcza zanim wydasz 4500 zł na sprzęt, którego nie umiesz obsługiwać. Na początek kup jak najtańszy i jak najładniejszy (jak kupisz brzydki, to nie będzie Ci się chciało po niego sięgać).
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Nikolayu... ale pa pytanie nie odpowiedziałeś
    Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat.

Domyślnie

Witam
    Na wstępie od 5lat jestem szczęśliwym posiadaczem Olympusa E510 mam kilka słoików, do niego używam tylko trybu M.
    Teraz przyszedł czas na zmiany jako, że firma Olympus nie ma nic ciekawego w ofercie muszę zmienić stajnię.
    I przychodzę do was po poradę co wybrać zależy mi, żeby nagrywał ładnie filmy Full HD mam dzieci mi to potrzebne myślę na D7000 ??
    Jako że kuzyn ma Nikona to miał bym się z kim wymienić słoikami, z czasem jak wyprzedam graty z olympusa to będę chciał jakieś jasne szkło i do tego lampę systemową.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Witam , mam prośbę o pomoc w wyborze obiektywów .
    postanowiłem zakupić nikona D7000 , wybrałem do zestawu trzy obiektywy
    Nikon AF-S DX 35 mm f1.8G ----690zł
    Nikon 55-200mm f/4-5.6 AF-S VR DX ----635zł
    Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR ----740zł
    Może ktoś mi podpowie czy to dobre szkła , ewentualnie jakieś sugestie w rozsądnych cenach , a może coś lepszego ,ale nie wszystko na raz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dario34 Zobacz posta
    Może ktoś mi podpowie czy to dobre szkła , ewentualnie jakieś sugestie w rozsądnych cenach , a może coś lepszego ,ale nie wszystko na raz?
    Z tych trzech co wymieniłeś ja bym kupił 35 bo reszta to ciemnota straszna.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-11-2012 o 22:54 Powód: nie tapamy.

Domyślnie

A może powiesz nam do czego zamierzasz tych szkieł używać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maj0nez Zobacz posta
    Witam
    Na wstępie od 5lat jestem szczęśliwym posiadaczem Olympusa E510 mam kilka słoików, do niego używam tylko trybu M.
    Teraz przyszedł czas na zmiany jako, że firma Olympus nie ma nic ciekawego w ofercie muszę zmienić stajnię.
    I przychodzę do was po poradę co wybrać zależy mi, żeby nagrywał ładnie filmy Full HD mam dzieci mi to potrzebne myślę na D7000 ??
    Jako że kuzyn ma Nikona to miał bym się z kim wymienić słoikami, z czasem jak wyprzedam graty z olympusa to będę chciał jakieś jasne szkło i do tego lampę systemową.
    Pozdrawiam
    Co do nagrywania filmów - jak lubisz ręczne ostrzenie to Nikon D5100 lub nowy D5200 - uchylny ekran jest bardzo przydatny przy filmach. AF w Nikonach przy nagrywaniu filmów sprawdza się tylko do mało dynamicznych scen.

Natomiast, jak nie chcesz się bawić w ręczne ostrzenie to z lustrzanek zostają Tobie Sony SLT - tam w czasie nagrywania AF również korzysta z detekcji fazy, a nie kontrastu.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

mają służyć do prywatnego użytku ogólnie , tzn ,szeroki kąt w domu ,krajobrazy ,architektura ,amatorsko makro.Być może nie wszystkie są mi potrzebne ,dlatego proszę o rade
    napewno ,chciałbym stało ogniskowy jasny między innymi do portretów 35mm ,czy 50mm ???? i może wystarczyłby mi na początku jeden lepszy uniwersalny ??

Domyślnie

mają służyć do prywatnego użytku ogólnie , tzn ,szeroki kąt w domu ,krajobrazy ,architektura ,amatorsko makro.Być może nie wszystkie są mi potrzebne ,dlatego proszę o rade
    napewno ,chciałbym stało ogniskowy jasny między innymi do portretów 35mm ,czy 50mm ???? i może wystarczyłby mi na początku jeden lepszy uniwersalny ??
    Według mnie jeśli ma być stałka do portretu to 50 1.8 g lub d.
    A jako drugi wybrałbym 18-105 - architektura, krajobrazy.
    Na początek wystarczy, a później sam będziesz widział czego Ci brakuje.

Domyślnie

dzięki bardzo za podpowiedż wstrzymam się z 55-200. więc zostanie pare groszy to może coś lepszego od --- Nikona AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR , czy na początek jest wystarczający??

Strona 107 z 292 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów