Szukaj
Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...
Rozumiem aby nie tlumaczyc stanowisk ktore nie maja naszych odpowiednikow ale supervisor to przeciez nadzorujacy, rodzaj kierownicznego stanowiska nizszego rzedu.
A piszac obce slowa po "naszemu" dochodzimu do kwiatuszkow jezykowych i zamiast "kanapka" (bula z szynka i serem) mamy SANDWICZ albo SANDWICH. Zauwazone na Okeciu: http://www.fotosabat.org/onephoto.php?id=22355#zdjecie
Nawet spojnosci w formie nie ma na jednym plakacie.
Kolega ekonet nie może być lepszy. Skoro kolega Psycholog pisze, to i ja coś dorzucę: brać się można do czegoś, nie - za coś (jeśli mowa o rozpoczynaniu jakiejś czynności)Strach się brać za pisanie czasem
Pozdrawia redaktor
PS. Na pocieszenie mogę dodać, że u każdego, KAŻDEGO, można znaleźć w wypowiedzi błędy ortograficzne, stylistyczne, fleksyjne itp.
Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 19-11-2012 o 19:43
Geniusz to jeden procent natchnienia i dziewięćdziesiąt dziewięć procent poświęcenia.
nie, za to używanie wielkich kwantyfikatorów jest nieuzasadnione - aby byłi WSZYSCY to musi absolutnie każdy cżłowiek spełniać ten warunek, a co z małymi dziećmi, które posługują się tylko krzykiem jak chcą jeść, pić, mokro im lub zimno? nie ma tam błędów, więc... jak co najmniej jedna osoba nie spełnia tezy to twierdzenie jest nieprawdziwe![]()
oczywiście można zawęzić Twoich "wszystkich" do wypowiedzi na forum i w dodatku pisemnych, ale... tego nie zrobiłeś![]()
szkoda, że to już nie to samo forum...
Jak widać, Kolega znalazł u mnie błąd - logicznyI to tylko potwierdza moją tezę
Ale, wierz mi, u niektórych błędy ortograficzne nawet słychać...
Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 19-11-2012 o 21:08
Skontaktuj się z nami