Close

Strona 1428 z 1948 PierwszyPierwszy ... 428928132813781418142614271428142914301438147815281928 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14 271 do 14 280 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Jak kupię SZEŚĆ piw marki Żywiec, to mam SZEŚĆ piw. Prawda?
    Jak kupię dwa piwa Lech, dwa Żywce, Brok i Cieszyńskie to mam SZEŚCIORO piw? Prawda?

Chyba niekoniecznie. Pan Psor niech się wypowie :P

Serio, nikt tego nie zna ?
    Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...

Domyślnie

Jak kupię dwa piwa Lech, dwa Żywce, Brok i Cieszyńskie to mam SZEŚCIORO piw? Prawda?

beeeeeeeeeezzzzzzzzduuuuuuuuuuuuurrrrrrrrraaaaaaaa aaa
    wtedy masz 2 piwa
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Jak kupię SZEŚĆ piw marki Żywiec, to mam SZEŚĆ piw. Prawda?

Tylko, jeśli będą to piwięta, czyli piwo w butelkach 0,33l.

Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Krzys, a tak przy okazji (potem mozesz usunac) czy zwroty angielskie jak supervisor, manager powinny być tlumaczone na jezyk polski w CV ?
    Rozumiem aby nie tlumaczyc stanowisk ktore nie maja naszych odpowiednikow ale supervisor to przeciez nadzorujacy, rodzaj kierownicznego stanowiska nizszego rzedu.

A piszac obce slowa po "naszemu" dochodzimu do kwiatuszkow jezykowych i zamiast "kanapka" (bula z szynka i serem) mamy SANDWICZ albo SANDWICH. Zauwazone na Okeciu: http://www.fotosabat.org/onephoto.php?id=22355#zdjecie

Nawet spojnosci w formie nie ma na jednym plakacie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Rozumiem aby nie tlumaczyc stanowisk ktore nie maja naszych odpowiednikow ale supervisor to przeciez nadzorujacy, rodzaj kierownicznego stanowiska nizszego rzedu.

A piszac obce slowa po "naszemu" dochodzimu do kwiatuszkow jezykowych i zamiast "kanapka" (bula z szynka i serem) mamy SANDWICZ albo SANDWICH. Zauwazone na Okeciu: http://www.fotosabat.org/onephoto.php?id=22355#zdjecie

Nawet spojnosci w formie nie ma na jednym plakacie.
    dokładnie - sandwiche i sandwicze, a kurde prościej napisać "bułki z..." lub "kanapki z...", ech
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Kolega ekonet nie może być lepszy. Skoro kolega Psycholog pisze
    Strach się brać za pisanie czasem
    , to i ja coś dorzucę: brać się można do czegoś, nie - za coś (jeśli mowa o rozpoczynaniu jakiejś czynności)
    Pozdrawia redaktor

PS. Na pocieszenie mogę dodać, że u każdego, KAŻDEGO, można znaleźć w wypowiedzi błędy ortograficzne, stylistyczne, fleksyjne itp.
    Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 19-11-2012 o 19:43

Domyślnie

Geniusz to jeden procent natchnienia i dziewięćdziesiąt dziewięć procent poświęcenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blaise1973 Zobacz posta
    ...

PS. Na pocieszenie mogę dodać, że u każdego, KAŻDEGO, można znaleźć w wypowiedzi błędy ortograficzne, stylistyczne, fleksyjne itp.
    nie, za to używanie wielkich kwantyfikatorów jest nieuzasadnione - aby byłi WSZYSCY to musi absolutnie każdy cżłowiek spełniać ten warunek, a co z małymi dziećmi, które posługują się tylko krzykiem jak chcą jeść, pić, mokro im lub zimno? nie ma tam błędów, więc... jak co najmniej jedna osoba nie spełnia tezy to twierdzenie jest nieprawdziwe

oczywiście można zawęzić Twoich "wszystkich" do wypowiedzi na forum i w dodatku pisemnych, ale... tego nie zrobiłeś
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Jak widać, Kolega znalazł u mnie błąd - logiczny I to tylko potwierdza moją tezę
    Ale, wierz mi, u niektórych błędy ortograficzne nawet słychać...
    Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 19-11-2012 o 21:08

Strona 1428 z 1948 PierwszyPierwszy ... 428928132813781418142614271428142914301438147815281928 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów