Witam!
Przedstawiam moje zdjęcie z tegorocznej wyprawy do Skandynawii.
Proszę o ocenę.
Pozdrawiam
Krzysztof
Szukaj
Witam!
Przedstawiam moje zdjęcie z tegorocznej wyprawy do Skandynawii.
Proszę o ocenę.
Pozdrawiam
Krzysztof
Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.
Wyprawa pewnie fajna, ale na focie widać głównie ostre światło i przeostrzenie. Nie wygląda to najlepiej.
LED ZEPPELIN
Las a szczególnie porosty jeśi są trochę mniej ostre, to robi się nieciekawie, mydło. Ten temat wg. mnie powinien być ostry.
Jestem dopiero przed wymianą monitora.
Ostry ok ale nie tak przeostrzony jak na tej fotografii. Każdy piksel widać.
Las 1.1
Las 1 wyostrzyłem na normalne otwarcie kompa.
Las 1.1 wyostrzyłem na otwarcie w CNX2. Różnica w jakości pomiędzy nimi jest bardzo duża. Sądziłem, że wiele osób ogląda zdjęcia bezpośrednio, nie poprzez różne programy.
Obawiam się, że otworzy się na całość, ewentualnie podaj w cm. Wiadomo, że duże zupełnie inaczej wygląda, tym bardziej z tym morzem porostów. Tylko powiedz w jakim programie będziesz otwierał?
Do pracy i znajomych wyostrzałem pod Windows. I tak na każdym monitorze widać zupełnie inaczej, z kontrastem to są dopiero niesamowite róiżnice.
... a co tu masz na myśli? Bo ja zdjęcia zawsze oglądam "normalnie" czyli "bezpośrednio" tylko i wyłącznie na stronie w wystawionym wątku.
A co do przeostrzenia to ja dodam od siebie, że to nie jest delikatne przeostrzenie - jest przeostrzone na mega maksa, oczy bolą niestety![]()
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
1. Przeostrzenie.
Wniosek jest tylko jeden, wymiana monitora. Decyzja już dawno podjęta, brak tylko czasu, musi jeszcze poczekać. Wszystko musi być w kolejności.
2. Światło.
Na pewno mogło być lepsze. Było ładne miejsce gdzie 4 godz czekałem aż przestanie padać. Poddałem się - padało do końca dnia. Były miejsca gdzie przyjeżdżałem nawet 3 razy, na próżno pokonywałem wielkie odległości. Nie wszędzie da się rozbić namiot lub wynająć domek. W hotelu warto się przespać, niektóre są cacy, ale to jest ok. 1250 NOK za 1 noc.
3. W sumie wyprawa turystycznie bardzo fajna, nie pierwsza i na pewno nie ostatnia.
Dziękuję bardzo za wszystkie cenne uwagi.
Skontaktuj się z nami