Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Domyślnie

coroner standardowe mocowanie na każdy statyw oświetleniowy także bez obawy, a jeżeli idzie o moc to zadaj sobie pytanie jaki % zdjęć robisz w pełnym słońcu, jaki na przysłonach rzędu F16-22 i czy aby na pewno potrzebujesz kilka tyś watosekund mocy Są przypadki gdzie na prawdę jest ta moc potrzebna ale ogólnie więcej i tak robi sie w cieniu,fabrykach i innych zacienionych miejscach Wiara cieka z Sabinami w plenerach i dają rade więc dlaczego takie lampy by miały nie dać Co do stabilności zestawu to wszystko może się wywalić nawet sabina na piesku najważniejsze żeby ktoś to trzymał i tyle jak wieje jakiś tam wiaterek. Są w ofercie fajne statyw naprawdę ciężkie z dodatkowym obciążeniem w centralnej rurze także jak planujesz sporo ciekać po plenerach warto w niego zainwestować. Waga 4,5kg, max wysokość 310cm i cena 139zł

Domyślnie

Tylko, że taka lampa miała by być u mnie przeznaczona właśnie do walki w słońcu. Sabinami jakoś tam dam radę w sofcie repo, ale nie zawsze chcę robić na f/16

Ile błysków na pełnej mocy da się wystrzelać z 400Ws?? Aku jest taki sam dla wszystkich lamp, czy różni się pojemnością w zależności od mocy??
    Ostatnio edytowane przez coroner ; 08-11-2012 o 23:54
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Dla wszystkich taki sam stąd różnice w ilości błysków na pełnej mocy i w 400Ws jest ich 250 wg producenta sam nie sprawdzałem jeszcze bo nie ma warunków (pogoda) ku temu żeby po błyskać w plenerze. Skoro chcesz walczyć z południowym pełnym słońcem minimum 1000Ws nawet do 3000Ws oczywiście zależnie od dobranego modyfikatora,sceny i efektu jaki chce się osiągnąć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFS FOTOELLITE Zobacz posta
    Skoro chcesz walczyć z południowym pełnym słońcem minimum 1000Ws nawet do 3000Ws
    Wystarczy 600-800ws nawet.

Domyślnie

To ja wiem ale nie przytoczyłeś dalszej części mojej wypowiedzi więc uznajemy to za minimum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Wystarczy 600-800ws nawet.
    Zależy jak daleko chcesz (możesz/potrzebujesz - niepotrzebne skreślić ) odstawić lampy od modelki. 1,5m - zgoda. 3 m - nie da rady. Mówię o ostrym słońcu i wtedy niestety konkretnej przysłonie. Ja mam ringa 600WS. Gdyby był założony beautydish to jeszcze gorzej (kradnie dużo światła).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja będę bardzo zainteresowany, bo mało samochodowy jestem. Więc dla mnie każdy kg mniej niż ma Quantuum R+ 600 w plecaku będzie się bardzo liczył. Dotychczas używałem dwóch Q, chętnie się na te przesiądę, jeśli są lżejsze a efekty również zadowalające można z nimi uzyskać. Jeśli lampa+ battery pack ma 2.5 kg to bombowo.
    Ostatnio edytowane przez korsarz ; 12-11-2012 o 22:28

Domyślnie

Bierz pod uwagę, że zawsze jest coś za coś. Lżejszy akumulator to akumulator o mniejszej pojemności, w konsekwencji mniej błysków. No chyba, że lekki akumulator jest w jakiejś super technologii. Ale nie sądzę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Proszę taki krótki filmik czyli szybkość ładowania na baterypacku lampy 300Ws na pełnej mocy LINK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Bierz pod uwagę, że zawsze jest coś za coś. Lżejszy akumulator to akumulator o mniejszej pojemności, w konsekwencji mniej błysków. No chyba, że lekki akumulator jest w jakiejś super technologii. Ale nie sądzę.
    Jasne, Jacku, taka zależność musi wystąpić. Ale ten kilogram dla mnie jest na tyle istotny, że poświęciłbym ilość błysków nawet. Nie zawsze znajdzie się ktoś z autem.

Czy ktoś z kolegów ma już naoczne/naręczne doświadczenia z tymi lampkami? Jak dystrybucja światła? Jakość? Wrażenia?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów