Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Norwegia

Domyślnie

Witam

Przyjemny set. Budzą się w e mnie wspomnienia z mojego wypadu w ten raj. Kadrowo wybieram 3 i bonus. Nad 3 jeszcze bym popracował aby lekko wyciągnąć ciut te cienie ale to już moje indywidualne preferencje.

pozdrawiam
    Po prostu NIKON
    Aaaa takie tam.....

Domyślnie

mam niemalże identyczny kadr jak ten z 1

Dla siebie biorę 3,4 i 5

Domyślnie

Ładnie ale proszę o jeszcze.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cieszę się, że się podobają. Chciałbym tam choć raz jeszcze wrócić... Jak sobie przypomnę spanie pod namiotami to ciarki przechodzą Mimo spartańskich warunków jednak bym wrócił. Czasami ratowały nasze mokre dupska, norweskie 'hytte' które wynajmowaliśmy na czas suszenia ubrań.

6

7

8

9

10
    Teraz Nikon

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bolesławiec

Domyślnie

Byłeś sam czy to jakiś zorganizowany wyjazd? Bo mam z Norwegii prawie identyczne kadry i zastanawiam się czy byliśmy na tym samym wyjeździe .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cherrus Zobacz posta
    Byłeś sam czy to jakiś zorganizowany wyjazd? Bo mam z Norwegii prawie identyczne kadry i zastanawiam się czy byliśmy na tym samym wyjeździe .
    Hehehe dobre dobre. Wyjazd w kameralnym gronie (4 osoby - 1 samochód). Pewnie po prostu wszyscy odrobiliśmy pracę domową i przestudiowaliśmy przewodnik Pascala itd.
    Teraz Nikon

Domyślnie

Jak dla mnie 1 - bardzo fajny kadr i miejsce, fajne zdjęcie oraz trójeczka fajnie poskładane, kolorki takie naturalne, bardzo przyjemna fota , na czwórce trochę pogoda, w moim odczuci, ci nie zagrała odpowiednio.
    9 bardzo fajna tylko trochę dziwnie przyciąłeś krę lodu.
    Amator, który ciągle dąży do samodoskonalenia się.
    Nie ważne jakim aparatem robię zdjęcia, ważne aby zdjęcia coś sobą prezentowały.

Talking

Cytat Zamieszczone przez przemo7 Zobacz posta
    ... Chciałbym tam choć raz jeszcze wrócić... Jak sobie przypomnę spanie pod namiotami to ciarki przechodzą Mimo spartańskich warunków jednak bym wrócił. ...
    Ja w różnych miejscach spałem pod namiotem, wspominam naprawdę bardzo dobrze. Bywało, iż przed namiotem zostawialiśmy stolik, rozłożone foteliki i ze sprzętem ruszaliśmy na wycieczkę. Kąpałem się na golasa w strumieniu u stóp wielkiej góry, na której jeszcze śnieg leżał. Co najdziwniejsze woda była tak ciepła, że duszkiem piłem ją z butelki.

W jednym miejscu pokazał się nam troll. Kończyliśmy kolację i zobaczyłem olbrzyma jak nam się długo przyglądał. Wielka pustka dookoła a tu zmrok zapada. My sami tylko we trójkę: ja, żona, no i samochód - najważniejszy uczestnik wyprawy. Ciarki nie przechodziły, ale było nam dosyć mikro.

Miejsce na 8 poznaję, przybliż mi natomiast 10. Niektóre odcinki pokonywałem po ciemku lub w gęstej mgle. To są dopiero niezapomniane "atrakcje"; uwierz mi, znacznie głębsze przeżycia niż najpiękniejsze krajobrazy.

Do przewodników Pascala mam poważne zastrzeżenia.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Na mnie największe wrażenie zrobiły norweskie wyżyny (zdjęcie nr 9). Zdjęcie nr 8 - przy jakim lodowcu byłeś?
    Co do spania pod namiotem - 2 tygodnie na łonie natury uświadomiły mi jakie dźwięki mogą z siebie wydawać mewy , nieustanny szum wody, w Norwegii nie ma miejsca gdzie nie słychać by było wodospadu i/lub potoku.

Domyślnie

Piękne zdjęcie. Doprowadzają do tego, że człowiek zastanawia się co zrobić, żeby chodź przez chwilę tam być. Eh...

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów