Ja trafilem na ten zły ....chyba.
Kupiłem do cropa zaminnik.I powiem tak ,przez jakis czas pracowal dobrze ,pózniej przycisk spustu migawki (ten do kadrowania pionowego) padł(raz działał ,raz nie)Ok przycisk nie podtrzebny moge uzywac tego co mam w korpusie,i tak tez robilem.Nastepnie zauwazylem problem ze stykami.A mianowicie nie łapały styki od gripa do korpusu.Jednym slowem raz miałem zasilanie korpusu,a raz nie miałem-tragedia.Gdy juz mi nerwy puscily ,postanowilem zmienic grip na orginalny.Nastapil jeszcze jeden problem,nie moglem go zdemontowac z korpusu bo jak sie pozniej okazało trybiki od pokretła sie wyszczerbily.Jakos sobie z tym poradzilem.Jak kupiłem pełna klate z gripem orginalnym,dopiero zobaczylem roznice,kolosalną róznice.Grip wykonany z dobrych jakosciowo materiałów,pszyciski sa wykonane o niebo lepiej,wszystko chodzi płynnie i nic sie nie dzieje(przynajmniej na razie).Wiem ze gripy NIkona orginalne troche kosztuja,ale na swoim przykładzie nie polecam zamiennikow.Pewnie mnie teraz zabijecie słowami krytyki,ale ja miałem naprawde nieprzyjemny kontakt z firma delta.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami