Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Można zrobić jeden plik html a w nim w sekcji head wstawić kod

Kod:
    <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="x;URL=adres_docelowy">
    x - czas w sekundach po jakim przeglądarka ma przenieść odwiedzającego na nowy adres;
    adres_docelowy - ades strony, która ma się otworzyć po danym czasie (x)

Mam u siebie tak ustawione na czas 0 i jest bardzo dobrze (jak chcesz sprawdzić jak to działa to napisz PW a podam Ci link)
    http://pawelstrzyzykowski.blogspot.com/
    http://pawelstrzyzykowski.pl
    D300 + Grip, D70s, 35 f/1,8. N 18 - 70 (3,5 - 4,5) , Di 622, akcesoria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez logitech55 Zobacz posta
    Można zrobić jeden plik html a w nim w sekcji head wstawić kod

Kod:
    <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="x;URL=adres_docelowy">
    czy ten naglowek w head wygeneruje przy redirecie kod 301?
    nie mam jak teraz sprawdzić, ale jakoś wątpię ze się 301 pojawi

a tu właśnie w tym przypadku duplicate content PRZEDE WSZYSTKIM rozchodzi się o kod 301,
    czyli Moved Permanently
    bez tego kodu google raczej nadal bedzie miało w indeksie to co jest teraz,

zresztą robienie tego przez htaccess jest najlepsze i najefektywniejsze, no ale wymaga tak jak juz tu wspomniano "normalnego" hostingu z mozliwoscią edycji tego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Pipol, z lekka mi ręce opadają

Dbasz o to, żeby strona była wysoko w google, więc wnioskuję, że zajmujesz się fotografią poważnie lub przynajmniej entuzjastycznie. No i nagle z drugiej strony ryzykujesz mega problemy związane z google. Bo jeśli ich skrypt się uprze, to Twoja strona może zniknąć z wyników wyszukiwania na dobre i będziesz musiał zaczynać praktycznie od nowa. A wszystko to spowodowane jest tym, że nie masz 50 czy 100zł ROCZNIE na profesjonalny hosting bo jest to dla Ciebie za drogo...
    Moja strona „fotograficzna” ma się dobrze nie narzekam. Chodzi tu o stronę znajomej a problemy właśnie się zaczęły przez „profesjonalny” hosting. Po czterech czy pięciu latach
    zrezygnowała z ich usług ( nie przedłużyła na kolejny rok ) ponieważ cena zrobiła się delikatnie mówiąc nieadekwatna do oferty. Po zatem okazało się że właścicielem domeny (pl) przez te lata była firma hostingowa a nie znajoma. Ja jak pisałem mam i swoją i parę innych stron znajomych na Republice Pro i nigdy nie miałem najmniejszych problemów. Zaproponowałem jej też przeniesienie na Republikę Pro ( koszty właśnie się mieszczą w 100zł ). Okazało się jednak że panowie z firmy hostingowej przyblokowali nam domenę (pl). Wystawiali na giełdę za jakieś spore pieniądze ). Czekając aż im się znudzi kupiliśmy domenę com.pl żeby strona była w sieci. Po miesiącu udało się odkupić domenę (pl). Po podpięciu domeny (pl) stronka w dalszym ciągu świetnie pojawiała się w Google ale moim błędem było pozostawienie podpiętej domeny (com.pl). I zrobiło się bum ... stronka z domeną (pl) zniknęła a google wyszukuje stronkę com.pl ale na 30-40stych miejscach. Ot i cały problem...

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    3. Dla domeny mniej ważnej, czyli domena.com.pl tworzysz prostą, jednostronicową wizytówkę, gdzie pośród informacji o swojej działalności (dzięki temu masz słowa kluczowe!) podajesz link do domeny domena.pl. W ten sposób nie robisz ryzykownego przekierowania, tylko po prostu jest sobie jakaś strona a na niej link do Twojej. Google się nie przyczepi
    Właśnie myślałem nad taką wersją... Ale czy ta wizytówka może się znajdować na serwerze tym co właściwa strona czy powinna być gdzie indziej ?
    cośtam cośtam ...

Domyślnie

Za 100 zł możesz znaleźć kilka dużo lepszych hostingów niż Republika. W tej cenie to chyba najlepszą ofertę ma linuxpl.com.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Za 100 zł możesz znaleźć kilka dużo lepszych hostingów niż Republika. W tej cenie to chyba najlepszą ofertę ma linuxpl.com.
    Pewnie i tak ale Republikę Pro używam od ponad 10 lat i było bezproblemowo. Po drodze miałem kontakt z innymi hostingami ale bywało różnie.
    Problemem jest raczej nie hosting ale moja ignorancja i nie wiedza odnośnie domen )))
    cośtam cośtam ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pipol Zobacz posta
    Pewnie i tak ale Republikę Pro używam od ponad 10 lat i było bezproblemowo. Po drodze miałem kontakt z innymi hostingami ale bywało różnie.
    Problemem jest raczej nie hosting ale moja ignorancja i nie wiedza odnośnie domen )))
    Hosting możesz mieć w jednej firmie, domeny w drugiej. To nie problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Hosting możesz mieć w jednej firmie, domeny w drugiej. To nie problem.
    No tak
    cośtam cośtam ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pipol Zobacz posta
    No tak
    I kod do przeniesienia domeny muszą Ci wydać bez żadnych dodatkowych żądań . Ja swoje domeny trzymam w dropped.pl a serwery na linuxpl.com
    Daj sobie spokój z Republiką i wybierz normalny hosting.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów