Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie D90 watpliwa ostrosc AF

Witam Wszytkich, od niedawana posiadam D90 z dwoma obiektywami: kitem 18-105 oraz nikkor 35 1.8 G
    Miałem pożyczoną sigmę 30 f/1.4 która robi zdjęcia ostre jak brzytwa natomiast powyższa stałka wg mnie nie bardzo.
    Proszę o pobranie kilku zdjęć wykonanych moimi obiektywami i ocenę ich ostrości zdjecia testowe AF
    Pozdrawiam

Domyślnie

mam taki zestaw, przyglądałem się Twoim zdjęciom. Może na niektórych masz BF ale zdjęcia jak zdjęcia. Postaw na statyw aparat (wyłącz VR w kicie). Użyj samowyzwalacz, zresztą w N35mm na 1.8 to będzie lekkie mydełko. Ustaw na 2.2 i wtedy zobacz. Sigma podobno jest kozacka i nie ma co porównywać (chociaż nigdy nie robiłem nią zdjęcia). Zdjęcia jak zdjęcia. Dobre zdjęcia. Rób zdjęcia ludziom a nie testy robisz... i się nie zamartwiaj, pozdro
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

tak na szybko nie mogę niczego oprócz jednego zdjęcia odszukać - zdjęcię mojej pociechy dla mnie super lecz ostrość jest lecz nie do końca zdjęcie nr 1
    Ostatnio edytowane przez lackyd ; 02-11-2012 o 18:55

Domyślnie

Faktycznie porób zdjęcia w plenerze i na nich sprawdź poprawność AF. Wiesz ja też dużo testów robiłem swoich szkieł na karcie testowej i miałem FF a w rzeczywistości na dalsze odległości jest wporządku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raftik Zobacz posta
    ...a w rzeczywistości na dalsze odległości jest wporządku.
    no i tak sytuacja Cię zadowala ? raczej wątpię, nieraz trzeba przypalić z naprawdę bliska i wtedy jest ...wiadomo co..
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Witam, dzisiaj zrobiłem kilka fotek testowych nowego obiektywu (80-200ED) a tutaj kilka fotek - coś mi się wydaję że moje body wykazuje jednak jakiś "feler"

Proszę o Wasze opinie dot. ostrości i nie tylko - zdjęcia są prosto z puszki
    Ostatnio edytowane przez lackyd ; 03-11-2012 o 14:07

Domyślnie

nooo nie jest ostro na wszystkich zdjęciach. Być może są one poruszone?
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Raczej obiektyw tak rysuje. Poza motocyklem w/g mnie jest spoko. Przecież to nie 80-200AF-S

Domyślnie

Dwa zdjecia poruszone, kilka wyglada na backfocus, jakbys pokazal jakies probki na otworze wiekszym niz f2.8 moznaby cos wiecej powiedziec.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ogryzek Zobacz posta
    Raczej obiektyw tak rysuje. Poza motocyklem w/g mnie jest spoko. Przecież to nie 80-200AF-S
    A co z 80-200 af-s nie tak?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów