Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Domyślnie

... ale skoro powiadasz, że jesteś w stanie w tej cenie złożyć komputer, który, jak to elegancko zauważyłeś, spożyłby wskazanego przeze mnie laptopa na przekąskę, to powiedz mi, czy to Ty w domu, w którym mieszkasz płacisz za EE, czy robią to za Ciebie rodzice?

Bo ja, choć niby stać mnie by płacić, wolę, gdy rachunki za EE mieszczą się w granicach normy.
    Johanan, z jednej strony mowis zo kupowaniu dysku SSD na SLC conajmniej kilka razy drozszego, mimo ze przekonuja Cie ludzie z calkiem niezlymi w moim mniemaniu argumentami ze jest to bez sensu, ale tak chcesz i tyle - Twoja sprawa. Z drugiej za to strony, kiedy mowimy o komputerach dla gracza to nie przyjmujesz ze komus granie w grafice majacej jakas konkretna jakosc moze byc wazniejsze niz oplaty za energie elektryczna, ktore, umowmy sie, ale w przypadku stacjonarnego wcale nie beda AZ TAK odbiegac od tego laptopa.
    Jezeli mowisz ze nie sprawiaja CI przyjemnosci gry, to moze dla tego ze nie miales okazji pograc w nie na dobrym sprzecie? To na prawde bardzo duzo zmienia, uwierz mi na slowo - a ja graczem nie jestem. Notebookcheck moze podaja dane mowiace generalnie o sprzecie, ale uwierz mi, zeby zmierzyc "komfort" grania i kulture pracy sprzetu, trzeba miec pojecie o grach i robic zupelnie inne testy.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    ... ale skoro powiadasz, że jesteś w stanie w tej cenie złożyć komputer, który, jak to elegancko zauważyłeś, spożyłby wskazanego przeze mnie laptopa na przekąskę, to powiedz mi, czy to Ty w domu, w którym mieszkasz płacisz za EE, czy robią to za Ciebie rodzice?
    ... usunięte

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Kyle, nie nadymaj się.
    Sorry ... ciężki dzień w pracy
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 24-10-2012 o 17:12

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zrozumieć Centusia nie jest łatwo, zapewniam.

Dlatego wcale Was do tego nie zachęcam.

W mojej umysłowości nie mieści się pojęcie "komputer do grania w gry", dlatego moja propozycja była kompromisem, choć okropnie nie lubię kompromisów.

Zresztą, ja sam NIGDY bym zaproponowanego przeze mnie w tym wątku laptopa nie kupił, ale to co ja kupuję, nabywają naprawdę nieliczni, zapewniam Was.

ps.
    Kyle, nie nadymaj się.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

No to jestem ciekaw co .....

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikomator Zobacz posta
    No to jestem ciekaw co .....
    Co, co?

Jeżeli chodzi Ci o GPU w moim laptopie do roboty, to jest to: NVIDIA N14P-Q3, czyli Quadro K2000M.

W sumie żadna rewelacja, choć cała maszynka, to cudeńko.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Bez jaj, ile taki komp potrafi normalnie użytkowany przez dziecko poniżej 10 lat zużyć prądu co? 15zł miesięcznie? 20? Tym bardziej jeśli to ma być celeron/pentium + grafika integra, nie rozśmieszajcie mnie... Nawet i3 z integrą weźmie całe G, a nic lepszego nie kupi w tej kasie. Więc wątek energetyczny bym tu pominął...
    ;]

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Aeon88, mam nadzieję, że wiesz gdzie jesteś, boć to jest forum o charakterze fotograficznym, gdzie bywają ludzie, którzy zajmują się fotografią, czy fotografiką nie tylko amatorsko.

Więc jak sobie robię co pół roku bilanse energetyczne, to wierz mi, że każde 10 złotych polskich ma w nich spore znaczenie.

No, może jak ktoś jest pejzażystą, to płaci mniej za EE, ale bywają i inni.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

I co z tego że są tu tacy którzy robią zdjęcia zawodowo, mają mocne kompy i płacą dużo za EE? Możesz mi to pojaśnić? A konkretniej, jak to się ma do kompa autora wątku który będzie używany przez 10latka do okazjonalnego grania na integrze i max i3? Bo nie kumam....

Rozumiem że są sprzęty prądożerne, ale tutaj w tym wątku takiego nie składamy, wręcz przeciwnie, będzie oszczędny. Więc o co kaman? Jak byś mi powiedział złóż mi kompa do grania za 5000, to bym Ci powiedział że będzie żarł prąd, ale nie składak za 1000zł bez grafiki...
    ;]

Domyślnie

Jak byś mi powiedział złóż mi kompa do grania za 5000, to bym Ci powiedział że będzie żarł prąd
    Ja bym powiedzial ze malo. :P

Wdajemy sie w jakas akademicka dyskusje oderwana od tego tematu.
    OP moim zdaniem zle zprecyzowal problem - potrzeba komputera multimdialnego, a nie komputera dla gracza, niezaleznie od wieku. Moj kilkunastoletni "kumpel" rozjezdza mnie w kazda strzelanke w ktora z nim zagram i jest pro gamerem, ma sprzet za pare kafli, wiec samo "mlody" nie mowi za duzo.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Ludzie małej wiary

Oczywiście duże ma znaczenie z czego młody człowiek się przesiada, w jakie gry lubi grać, jaki ma monitor itd., niemniej ośmielę się zaryzykować stwierdzenie że do celów ogólno-domowo-multimedialnych + okazjonalnie zagranie w coś przez kilkulatka, już całkiem przyjemny byłby zestaw:

∑ 1096zł - a to tylko z jednego sklepu, pewnie zbierając z najtańszych/allegro jeszcze 30-40zł udałoby się urwać.

Na co dzień w necie/filmach/office itp taki komp pozwalałby komfortowo pracować, a i gierki sądzę nawet w FullHD np. na 21,5" całkiem przyzwoicie by chodziły - wszystkie starsze (powiedzmy z ub. roku nie licząc kilku tytułów) pewnie zupełnie bez problemu, nowsze/bardziej wymagające na średnich detalach ew. w rozdz. 1680x1050, też pozwalałyby pograć.
    Plus - łatwa opcja rozbudowy takiej jednostki za jakiś czas.

Także ja operując budżetem ~1 tyś zł na tych kilka podzespołów, szedłbym zdecydowanie w coś takiego.
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów