Ja chce odrazu na raz kupic wszystko gdyz wiem ci chce bo mam w domu D70 + 2obiektywy.
Szukaj
Ja chce odrazu na raz kupic wszystko gdyz wiem ci chce bo mam w domu D70 + 2obiektywy.
Jeszcze zastanawialem sie nad jakas stalka ale kompletnie nie znam sie na nich i niewiem co wybrac.
Myślę, że D7k+N18-105+N70-300VR będzie bardzo dobrym wyborem. Nie wiem, co Twój kolega widzi złego w 70-300VR (może ma 70-300G?), bo mam to szkło i bardzo sobie chwalę, mimo że może i na długim końcu nie jest super ostry. 18-105 i 70-300 da Ci uniwersalność i niezłą jakość.
A skoro masz już D70 i dwa obiektywy, to może zdradzisz, co to za szkła? Bo patrząc na pierwszy post w tym wątku miałem wrażenie, że w ogóle zaczynasz z lustrzankami (zwłaszcza jeśli ktoś Ci wmówil, że 18-55 jest gorszy od 55-300 "bo tak")
Mam w domu D70 i 2 obiektywy. Tez zastanawialem sie nad stalka ale w stalkach jestem zielony i niewiem co wybrac.
Nie dziwie sie wrazenia gdyz nie ja odobiscie bylem w nikonie lecz tata ktory mi to powiedzial skrutowo..
I nie powiedziano mi ze 18-55 jesf gorsze od 55-300 tylko ze ogolnie njeiwem bo nie mi to mowiono.
Sam sie wybieram do nikona by sie dowiedziec. A co do obiektywow mam
70-300mm f/4-5.6G Zoom-Nikkor I co do drugiego nie pamietam juz jaki mam go w domu- musze sprawdzic ale napewno bedzie on starszy i bez stabilizacjii.
POMYLILEM SIE chodzilo o 55-300 a nje 70-300 moj blad.
Sorry że to napiszę, chyba pierwszy raz na tym forum, ale naprawdę, czytaj to co piszesz, bo naprawdę męcząca jest ta kombinacja błędów ortograficznych, braku polskich znaków, pominiętych przerw między wyrazami i totalnego braku orientacji w temacie (nie wiesz nawet jakie masz szkła w domu?). Szanuj czytelników, zwłaszcza że w rekordowym czasie dowiedziałeś się naprawdę dużo, w zasadzie wszystko czego potrzebujesz. W Nikonie więcej Ci nie powiedzą, na pewno też nie doradzą Tamrona. To tak skrutowo.
Chłopie trochę ciężko to zrozumieć wszystko, ale ja tez bym ci polecił 18-105 + 70-300VR na początek. Sam miałem 18-105 jako pierwszy obiektyw i bardzo byłem zadowolony. 70-300VR mam dalej i bardzo sobię chwalę. Jak dozbierasz potem kasy to kupisz jakiś jasny standardowy zoom, a jak nazbierasz jeszcze więcej to już się będziesz orientować czego dokładnie chcesz i sam wybierzesz![]()
D300s + S17-50 + N70-300VR + SB-600 + graty
Sorry za błędy ortograficzne ale pisze z telefonu... Tak zarejerstrowalem się na tym forum dzisiaj. I to oczywiste, że w nikonie mi nie polecą tamronai wydaje mi się, że wezme tego body+ 18-105 i do tego 70-300 VR. Też w domu napisze do kogoś kto jest profesjonalistą i zobaczę co mi doradzi. A jescze może ma lub zna ktos dobry statyw (stabilny i solidny) ktory też nie kosztuje majątku (do 300zloty) niewiem na jaka wysokosc patrzec gdyż ja mam 182cm wzrostu to chyba jakieś 160 cm chyba jest wystrczające.
Skontaktuj się z nami