Close

Strona 16 z 28 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 274

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downandout Zobacz posta
    Przez 19 lat pół świata nazbierało klamotów, aż tu nagle z dnia na dzień Canon wymyślił sobie elektronikę w obiektywach. Podobne ruchy ma na koncie też Nikon.
    Taka jest cena postępu, elektronika w obiektywie była posunięciem koniecznym aby przetrwać na rynku.

Ostatnio nawet Apple zmienił port.
    Taa... na cyfrowy.

Ciekawe jak odbierasz porzucenie analoga na rzecz cyfry, toż to szok musiał być, tyle lat tradycji poszło na marne.
    Zmienia się medium, obiektywów nie trzeba wyrzucać, więc jak posiadałeś kolekcję do C/N/M/P możesz je po prostu podłączyć pod cyfrowe body i wszystko działa.

Takie zmiany to nic dziwnego
    Wrzucasz do worka wszystkie zmiany, chociaż nie są tej samej klasy.

że korporacje są od tego by robić dobrze sobie, a nie ludziom
    Złe korporacje, eviltron już szykuje diabelski plan....

Domyślnie

Przez 19 lat pół świata nazbierało klamotów, aż tu nagle z dnia na dzień Canon wymyślił sobie elektronikę w obiektywach.
    Nie rozumiesz, albo nie chcesz. Wiesz jakie były różnice pomiędzy systemem FD a EF i dlaczego wprowadzono ten drugi ?

Teraz, jaka jest różnica między 4/3 i m4/3 i dlaczego został wprowadzony ten drugi ?
    Już Bareja wiedział po co:

- Powiedz mi po co jest ten system m4/3 ?
    - Właśnie, po co ?
    - Otóż to ! Nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ten system m4/3 ? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest system na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym systemem ? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie – mówimy – to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest system społeczny do wrzucania zdjęć na flickra, facebooka, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi?
    - Protokół zniszczenia… ?
    - Tak jest, jako konsultanci dostajemy 20% z sumy kosztów.
    - Zapamiętaj: Prawdziwe pieniądze zarabia się na drogich, słomianych inwestycjach.
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    .. jest E-5....jednak technologicznie ... AF są daaaleko w tyle za D5100.
    Tym postem zdyskwalifikowałeś się do jakiejkolwiek dyskusji. Bzdury Pan pleciesz jakich mało.

Domyślnie

Było tam stwierdzenie dotyczące matryc, z tym nie sposób się nie zgodzić, wszystkie duże puszki Olympusa odstają na kilometr od konkurencji, jak jest z AF nie wiem, bo to poza moimi zainteresowaniami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    Nie rozumiesz, albo nie chcesz. Wiesz jakie były różnice pomiędzy systemem FD a EF i dlaczego wprowadzono ten drugi ?

Teraz, jaka jest różnica między 4/3 i m4/3 i dlaczego został wprowadzony ten drugi ?
    Już Bareja wiedział po co:

- Powiedz mi po co jest ten system m4/3 ?
    - Właśnie, po co ?
    - Otóż to ! Nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ten system m4/3 ? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest system na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym systemem ? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie – mówimy – to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest system społeczny do wrzucania zdjęć na flickra, facebooka, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi?
    - Protokół zniszczenia… ?
    - Tak jest, jako konsultanci dostajemy 20% z sumy kosztów.
    - Zapamiętaj: Prawdziwe pieniądze zarabia się na drogich, słomianych inwestycjach.
    Dobre
    Fotografia dla zabawy nie dla zarobku!!!
    D600,Zeiss 35mm F2,N 60/2.8D,N 85mm 1.4 AI-S,N 105mm 2.5 AI-S,N 105mm DC,N 28-80mm f/3.3-5.6g,Tamron 19-35mm

Domyślnie

Moi drodzy p ci się kłócić? Może lepiej przedstawić bliżej bohatera wątku i jego zalety których wiele posiada. Powiem tak. Jakbym sportu sobie nie focił to OM-D wystarczyłby mi w zupełności. Fajne małe body z guzikologia zbliżoną do lustrzanek a w kilku aspektach wiele z nich przewyższa.
    Aby ożywić wątek i nadać mu bardziej merytorycznego charakteru jak znajdę chwilę czasu wrzucę kilka fotek z tego body.

Wysłane z telefonu
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Ciekawe, że najwięcej mówią Ci którzy w życiu nie mieli żadnego aparatu m4/3 dłużej niż 5 minut bez baterii w Media Markt Matryce, guziki, AF... Odkąd mam G3 to noszę go ze sobą prawie na każde wyjście, a D90 leżało w domu bo było za duże. Jak dotąd niczego i nie brakuje i z systemu Nikona została mi jeszcze tylko na sprzedaż lampa Matryca, ok tu Lustra z Nikona wypadają lepiej ale co do Canona to juz inna gadka. AF - wg mnie szybszy i dużo bardziej celny w m4/3 odkąd wprowadzono systemy F.A.S.T. - końcu kupuje szkło i ni robię dwa dni testów czy ma FF czy może jednak BF Guziki - niczego w G3 mi nie brakuje. To co najmilej mnei zaskoczyło to znakomite tryby automatyki aparatu. Często jpg z Auto wygląda lepiej niż RAW po szybkiej obróbce (a nad każdym zdjęciem ślęczyć mi się w Lajtrumie nie chce). Poza tym podczepiam dowolny obiektyw i tryby wspierania manualnego ostrzenia są swietne
    Ale wracając do wątku OMD bardzo udany, tylko cena zabójcza. Miałe przyjemnośc być na warsztatach i trochę bawić się tym cackiem. Najbardziej powaliła mnie stabilizacjia - przy nagrywaniu filmów działa prawie jak stedycam! Na szczęście chociaż matrycę z tego modelu właśnie wkładają w EPL5 i EPM2, które są dużo bardziej przystępne cenowo
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Może wróćmy na właściwe tory, tj. om-d. Zdjęcia wrzucać!

om-d + 12-50

To poniżej bez statywu (postój w trasie), stabilizacja naprawdę dobra.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

P.R.P. dobra robota... już mi się odechciewało czytać Wasz wątek... dużo trolowania (jak wszędzie)
    wystarczy się zastanowić, po co nam aparat i do jakich celów, a cytat z misia przedni i tyczy się wszystkiego...
    .

Domyślnie

Zdjęcia świetne ! Ale zaraz i tak ktoś przyjdzie i napisze, że takie zdjęcia da się zrobić aparatem za 1/5 tej ceny

PS. Mocno przy nich grzebałeś czy to raczej jpg prosto z puchy ?
    D610, V1, FM2n

Strona 16 z 28 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów