Close

Strona 108 z 338 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    i trzeba pamiętać że o wiele szybciej się zużywa.
    No tak, bo ma mało pustego miejsca i zamiast nadpisywać dane co chwila w innym obszarze to nadpisuje ciągle na tych kilku GB, a wtedy jego roboczogodziny lecą szybko.

Sapphiron nie kupuj OCZ, niestety jestem z niego bardzo niezadowolony, po pół roku zaczął gubić pliki. Albo go odeślę na gwarancję (muszę najpierw film nagrać jak pliki gubi bo sprytne Agito chce zwrot kasy za testy jak nie znajdzie samo błędu - trzeba będzie im czarno na białym to nagrać) albo kupię Intela 128BG i OCZ podepnę jako dysk dla rawów podczas obróbki.
    ;]

Domyślnie

dobra zapytam przewrotnie... A może Linux na SSD?

Domyślnie

CS4 odpalisz tylko przez Wine, a to wydajnościowa porażka.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

no dobra to teraz pytanie bardzo szybkie... Adata sp900 czy KingstonV+200?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argawen Zobacz posta
    Chętnie kupię Samsunga 830 128GB za 350+50 zł. Możesz rzucić linkiem ?
    http://www.redcoon.pl/B369286-Samsun...?refId=skapiec
    ... w tym momencie 409 zł

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Sapphiron nie kupuj OCZ, niestety jestem z niego bardzo niezadowolony, po pół roku zaczął gubić pliki.
    Którego OCZ nie polecasz? Bo Vertex4 jest chwalony ... i kosztuje poniżej 400 zł model 128
    http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/4064089
    ... nawet chyba jest lepszy od Samsung 830 128 GB
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 04-10-2012 o 10:45

Domyślnie

Nie polecam Vertex Plus bo go mam, ale wiem że Vertex 4 też jest do bani - ma taki typ zapisu że jak go zapchasz danymi to masakrycznie zwalnia, i to nie musi być wcale zapchanie rzędu 90%. Intel zapełniony praktycznie kompletnie nie spadał z prędkościami. Test robił np Paweł Pawlak (chyba że mi się odoby pomyliły), to tak jeśli ja jestem zbyt mało wiarygodny.

PS. Na papierze może jest szybszy, ale w praktyce jak poinstalujesz parę rzeczy i wrzucisz na niego co nie co to Samsung czy Intel zostawiają go z tyłu. Róznica w prędkości jest spora, chyba przez pół, ale to musisz do Pawła pisać bo już tych tabelek nie pamiętam aż tak dokładnie. Tak czy siak, ja SSD OCZ więcej nie kupię, chyba że go wkońcu porządnie zrobią.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Dziękuję, taka sama renoma jak Ram.net
    -----------
    Pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

A tak wogóle jaki dysk SSD 128/120 GB jest obecnie najlepszy tak do 400zł? Samsung czy Intel? Czy coś innego?
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Nie polecam Vertex Plus bo go mam, ale wiem że Vertex 4 też jest do bani - ma taki typ zapisu że jak go zapchasz danymi to masakrycznie zwalnia, i to nie musi być wcale zapchanie rzędu 90%. Intel zapełniony praktycznie kompletnie nie spadał z prędkościami. Test robił np Paweł Pawlak (chyba że mi się odoby pomyliły), to tak jeśli ja jestem zbyt mało wiarygodny.

PS. Na papierze może jest szybszy, ale w praktyce jak poinstalujesz parę rzeczy i wrzucisz na niego co nie co to Samsung czy Intel zostawiają go z tyłu. Róznica w prędkości jest spora, chyba przez pół, ale to musisz do Pawła pisać bo już tych tabelek nie pamiętam aż tak dokładnie. Tak czy siak, ja SSD OCZ więcej nie kupię, chyba że go wkońcu porządnie zrobią.
    Jeśli mnie pamięć nie myli w nowym firmware w modelu np. 128 GB zwiększyli transfery jakoś z 200 MB/ na 420 (przy zapisie) ... po zapełnieniu po prostu dysk zwalnia do starej prędkości ... która i tak jest taka jak w Samsung 830 128 GB. Hmm ... albo przy 256 GB zwalnia do poziomu Samsunga.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 04-10-2012 o 11:36

Domyślnie

A myślał ktoś z was o OCZ Synapse Cache, albo testował ? W teorii rozwiązanie całkiem fajne bo można sobie cały np 2tb dysk mocno przyspieszyć i nie koniecznie musi to być dysk systemowy.

Strona 108 z 338 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów