Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: pierwsze kroki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    tutaj wygląda słabo. a może powiesz coś o zdjęciach, a nie o wypowiedziach innych. Autorowi wiele brakuje do Adamsa.
    Poza tym czasy się zmieniają i podejrzewam pogląd Adamsy by się zmienił.
    Każdemu wiele brakuje do Adamsa.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy1 Zobacz posta
    ...

...
    Pisząc to, nie miałem zadnej złośliwości, ....

nie odebrałem tego jako złośliwości - po prostu fajnie "zabrzmiało"
    mirongie
    sprzęt znacznie lepszy niż umiejętności

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Wiesz można używa wszystkiego ,ale trzeba potrafić to zrobić. Jest wielu fotografów krajobrazowych , którzy używają efektów, których ty użyłeś. Z małą różnica ,że oni wiedzieli jak i dlaczego to zrobili
    nie nadążam... czyli używając sportowego porównania: nie powinienem próbować serwować z wyskoku kiedy gram w siatkówkę bo wtedy moja kontrola nad miejsce w które spadnie piłka jest mniejsza niż u Kurka [po wczorajszym meczu powinenem raczej powołać się na Wołkowa ]?
    mirongie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

idąc za radą kolegi bejcy1 najpierw uczę się robić zdjęcia a dopiero potem kupię porządny monitor więc zdjęcia pewnie dalej "przesaturowane i przekontrastowane i nieprawdziwokolorowe" ale mam nadzieję, że dadzą się oglądać. Kilka z ostatniego szybkiego wypadu do Rumunii

6.

7.

8. strzelony po drodze Słowacki Spiszski Hrad
    mirongie

Domyślnie

Pierwsza seria zmasakrowana obróbka, powinni zabrać Ci te zabawki. Druga już spoko turystyczne fotki.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirongie Zobacz posta
    nie nadążam... czyli używając sportowego porównania: nie powinienem próbować serwować z wyskoku kiedy gram w siatkówkę bo wtedy moja kontrola nad miejsce w które spadnie piłka jest mniejsza niż u Kurka [po wczorajszym meczu powinenem raczej powołać się na Wołkowa ]?
    Naucz się najpierw dobrze odbierać, bo w końcu przestaną ci podawać piłkę.
    Sport to rywalizacja , fotografia (w moim wypadku) to pasja , a więc chyba się nie dogadamy jeżeli tak to odbierasz.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Pierwsza seria zmasakrowana obróbka, powinni zabrać Ci te zabawki. Druga już spoko turystyczne fotki.
    Dzięki... jakbym miał soft i potrafił go lepiej obsługiwać, miał monitor, który coś wyświetla i piłę łańcuchową to bym dopiero masakrę zrobił )))) Tak serio to mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej.

Naucz się najpierw dobrze odbierać, bo w końcu przestaną ci podawać piłkę.
    Sport to rywalizacja , fotografia (w moim wypadku) to pasja , a więc chyba się nie dogadamy jeżeli tak to odbierasz.
    znowu mój mały móżdżek nie załapał logiki...
    - porównianie było sportowe niesłusznie bo sport nie może być pasją tylko rywalizacją więc się nie dogadamy...

...jednak pociągnąłeś sportowe porównianie i wychodzi że:
    - jak słabo odbieram (czyli: robię zdjęcia, tak jak mi się podoba i używam nieporadnie środków, które uważam za słuszne ale niesłusznie bo Wielcy używają ich lepiej) to inni mi przestaną podawać piłkę (czyli np. Ty będziesz patrzył na nie krzywym okiem bo środków używasz lepiej)... pachnie trochę ustawianiem na drabince i rywalizacją ale fotografia to nie rywalizacja więc to nie może być to. Kurde nie mogę się połapać.
    mirongie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirongie Zobacz posta
    Kurde nie mogę się połapać.
    Nie przejmuj się nie musisz

Domyślnie

idąc za radą kolegi bejcy1 najpierw uczę się robić zdjęcia a dopiero potem kupię porządny monitor więc zdjęcia pewnie dalej "przesaturowane i przekontrastowane i nieprawdziwokolorowe" ale mam nadzieję, że dadzą się oglądać. Kilka z ostatniego szybkiego wypadu do Rumunii
    Troszkę nie rozumiem, ale wygląda mi na to że chyba jednak poczułeś się lekko urażony tym co wcześniej napisałem, z reszta chyba nie tylko ja sobie przeskrobałem u Ciebie
    tak na marginesie, to po 1. nie "bejcy1" tylko "bajcy1" a dwa, nie trzeba miec super ekstra monitora, ba. może być on nawet czarno biały by wychwycic lekkie brudy na obiektywie, tak jak się to ma na zdjęciu numer 7

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy1 Zobacz posta
    Troszkę nie rozumiem, ale wygląda mi na to że chyba jednak poczułeś się lekko urażony tym co wcześniej napisałem, z reszta chyba nie tylko ja sobie przeskrobałem u Ciebie
    tak na marginesie, to po 1. nie "bejcy1" tylko "bajcy1" a dwa, nie trzeba miec super ekstra monitora, ba. może być on nawet czarno biały by wychwycic lekkie brudy na obiektywie, tak jak się to ma na zdjęciu numer 7
    Przepraszam za przekręcenie! Naprawdę nie jestem obrażalski i nie mam żadnych pretensji. Masz rację - paprochy są ewidentne a ja jestem straszny pierdoła, że ich nie zauważyłem.
    mirongie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów