Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Nikon D3100 Problem z ładowaniem

Witam

Posiadam aparat Nikon D 3100 gdzieś niecały miesiąc dodatkowo z zestawie miałem do niego dodatkową baterie,

Wczoraj jedna mi się rozładowała tak że nie pozwolił zrobić zdjęcia , włożyłem drugą chwile podziała i też padła ale uznałem że nie była naładowana dostatecznie. Dziś ładowałem jedna baterie około 1,5h tak jak niby jest napisane w instrukcji nic się nie naładowała drugą chyba z 5 godzin i to samo ,

Ładowarka wyświetla migająca diode jakby niby ładowała a jak niby skończy to ma się świecić stale ale stale się nie świeci - ani nie rozładowałem ich do końca a jak kupiłem to ładowałem caly akumulatorek

Możliwe że ładowarka użyta moze z 3-4 razy juz padła ? świeci itp - mieszkam w Toronto jest tu mniejsze napięcie ale to raczej nie ma żadnego znaczenia na długość ładowania (aparat kupiony tutaj )

Domyślnie

Chyba trzeba zacząć od ładowarki.
    Najpierw sprawdzić czy Twoja ładowarka jest dobra - np. pożyczyć od kogoś ładowarkę i spróbować naładować baterie.
    NIKON D3100, N 18-105 VR, N 70-300 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dyrdek Zobacz posta
    Witam

Posiadam aparat Nikon D 3100 gdzieś niecały miesiąc dodatkowo z zestawie miałem do niego dodatkową baterie,

Wczoraj jedna mi się rozładowała tak że nie pozwolił zrobić zdjęcia , włożyłem drugą chwile podziała i też padła ale uznałem że nie była naładowana dostatecznie. Dziś ładowałem jedna baterie około 1,5h tak jak niby jest napisane w instrukcji nic się nie naładowała drugą chyba z 5 godzin i to samo ,

Ładowarka wyświetla migająca diode jakby niby ładowała a jak niby skończy to ma się świecić stale ale stale się nie świeci - ani nie rozładowałem ich do końca a jak kupiłem to ładowałem caly akumulatorek

Możliwe że ładowarka użyta moze z 3-4 razy juz padła ? świeci itp - mieszkam w Toronto jest tu mniejsze napięcie ale to raczej nie ma żadnego znaczenia na długość ładowania (aparat kupiony tutaj )
    Baterie to oryginały? Masz zestaw na gwarancji może?
    D3100+grip, N18-105VR, Nikon E 50mm 1.8, Miranda 630CD

Domyślnie

prosi o pomoc... i cisza
    D7K SB900|N24-120 f4, N35 f1.8 i kilka słoików|...i masa drobiazgów|wszystko upchane w Tamrac Velocity 8x

Domyślnie

Ładowarka padła po kilku latach. Niby ładowała, mrugała, później lampka gasła.
    J.w. sprawdź na innej ładowarce.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

no właśnie za mało danych - oryginały ? przez grip? jak oryginały to nowe czy z drugiej ręki itp. Jak org. to mało prawdopodobne żeby dwa na raz padły więc takze obstawiam dziwne zachowanie ładowarki.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów