Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    I właśnie dlatego nie umieszczam zdjęć na forum.
    Zero konstruktywnych uwag, agresywna i bezproduktywna krytyka.
    Z ciekawości wszedłem na Twoją stronkę - też uważam, że nie wszystko trzeba pokazywać.
    Zrób może jakąś selekcję na początek.
    - autor pokazuje, ja tego nie kupuję. Ty widzę tak. Dwa odmienne zdania a zero konstruktywnej myśli.
    - i dlatego nie pokazuję wszystkiego.
    - moje www to prywatna inicjatywa. Nie rozumiesz co znaczy umieszczać zdjęcia na prywatnej galerii a co znaczy prezentować je na publicznym forum?
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    - autor pokazuje, ja tego nie kupuję. Ty widzę tak. Dwa odmienne zdania a zero konstruktywnej myśli.
    - i dlatego nie pokazuję wszystkiego.
    - moje www to prywatna inicjatywa. Nie rozumiesz co znaczy umieszczać zdjęcia na prywatnej galerii a co znaczy prezentować je na publicznym forum?
    Spodziewałem się takiej odpowiedzi. Zacytuję uczestnika wątku:
    Tu pokazujemy po to, żeby się uczyć. Im więcej pokażesz, tym więcej prawdopodobnie się nauczysz. Pod warunkiem, że ktoś sensowny sie wypowie.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Spodziewałem się takiej odpowiedzi. Zacytuję uczestnika wątku:
    Nie bądź naiwny (nadgorliwy) z tym uczeniem się.
    red light, dark room...

Domyślnie

Nie bądźmy też takimi zadziornymi ludzmi co? Forum po to jest żeby się uczyć, osobiście nigdzie nie jestem tak często (w sieci) jak tu, i bardzo sobie chwalę dyskusje z kolegami po fachu. Ale zdjęć też tu nie umieszczam, bo rzeczywiście więcej jest kpin, jeżdżenia po ludziach i przytyków osobistych niż konstruktywnej krytyki, średnio coś konstruktywnego powie 3/10 osób wypowiadających się w wątku, a to kiepski wynik.

Niestety przez takich ludzi jak m.in. Ty, co z przykrością muszę stwierdzić.
    ;]

Domyślnie

żeby nie było, że nie konstruktywnie lecz nie będę wchodził w szczegóły poszczegolnych zdjęć: na tych zdjęciach nic się kompletnie nie dzieje, nic! stoo auto pokrzywione, stoi młoda w przedpokoju, stoją młodzi w przedpokoju, stoją młodzi przy księdzu i miny te same, tańczą jak się tańczy na każdym weselu, bez żadnych emocji, bez odrobiny szaleństwa, do tego na 4-ce młody ma głęboki wzrok jak wysikane dziury w śniegu (cień znaczy tak padł ). Myślę że pomogłem. Obróbka poza B&W ładna, ale ona nie załatwia sprawy. Ja nie mówię, bo są takie śluby gdzie nic się nie dzieje, ale po co pokazywac, jak stoją i stoją i mają przyklejone identyczne miny i młoda boi się uśmiechnąć by jej policzek nie pękł...??

Domyślnie

Marku i to jest konkretna opinia. Możliwe że faktycznie się pośpieszyłem z publikacją, ale tego już nie cofnę. Człowiek ciągle się uczy, tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów. Młoda się uśmiechała i są tego dowody, może i wstawię kolejne zdjęcia mam nadzieje że lepsze...

Domyślnie

moje zdanie: najtrudniejsza jest dobra selekcja, często dwóch fotografów przyniesie podobny materiał, a jeden wygrywa selekcją. Oczywiście, robię czasem z "drugim" i widzę że dzieją się rzeczy naprawdę ciekawe fotograficznie a "drugi" stoi jakby nieobecny, mówię rób i jakby z letargu ocknięty, porażenie, ale już moment minął. trzeba być czujnym i nie odwracać się do ludzi plecami , ale są faktycznie takie śluby gdzie totalnie nie dzieje się nic i jeszcze jak jest ładnie to mogą być ładne zdjęcia, ale gdy jest do tego brak tła to masakra i możesz się dwoić i troić i nic.

Domyślnie

moim zdaniem jedyny błąd jaki popełniłeś, poza tym BW, jest po prostu kiepski dobór zdjęć trudno coś z nich wyczytać, ale moim zdaniem i kadrowanie i obróbka jest fajna. Wiadomo, że każdy z nas ( tu mam na myśli odważnych, publikujących swoje wypociny) dostał już po dupie niesprawiedliwymi komentarzami grunt to się nie zrażać, znać wartość swojej pracy i rozpoznawać konstruktywną krytykę od kupy gówna, którą trzeba puszczać między uszy, czy też oczy w przypadku forum czekam na lepiej wyselekcjonowany materiał z tego ślubu, bo zapowiada się fajnie.
    p.s może zwiększyłabym kontrast ostatniego zdjęcia i ciut rozjaśniła młodych.
    d700, nikkor 50mm f/1,4, sigma 24mm f/1,8

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów