Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Nikon F80

Domyślnie

Świete słowa Szymony tym bardziej że mnie chodziło o cos, co kiedys tu było określonejako "klank" migawki )
    D 300, N 80, Nikon 50 1,8D, Nikon 70-300 VR ED IF G (4-5,6) Nikon 18-70 IF G (3,5-4,5), Nikon 105 VR IF ED (2, Macro, SaBinka 600
    http://www.boaedon.pl

Domyślnie

Czy ten korpus będzie "w pełni" współdziałał z podpiętym Nikkorem 70-210 4.5-5.6D ? (tym suwanym)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Poznań/Dubaj

Domyślnie

Witam

Nie chcę zakladać nowego wątku dlatego zapytam tutaj. Czy SB600 bedzie działać z F80 (chodzi mi o TTL) wiem że teoretyczne tak ale czy ktoś może to sparawdził w praktyce? Planuje zakup F80 i chciałbym być pewny czy bedzie współpracować.
    A jeśli nie to czy możecie polecić inny korpus analogowy oczywiście, który bedzie kompatybilny z SB600.

Domyślnie

SB600 i SB800 tak, SB700, SB900 i SB910 nie.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

http://www.nikonusa.com/pdf/manuals/...hts/SB-600.pdf ściągnij ten .pdf, na str. 79 masz F/N80 i jaki tryb lampy w zależności od typu obiektywu.
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Poznań/Dubaj

Domyślnie

Dziekuję za odpowiedz.
    Co do pdfa to mam tą lampe (używałem z D90) i instrukcję. Mam też nikona F401s który według instrucji powinien działać z SB600 w TTL'u a nie działa ( tylko w manualu). Być może mój f401s jest zepsuty. Dlatego pytałem jak to jest w praktyce bo na papierze to wiem.

to
    Gość

Domyślnie

F80 to naprawdę fajna puszka, ale z tym wyciszeniem to bym nie przesadzał. Może mam taki egzemplarz, ale zarówno klapnięcie lustra i dźwięk migawki jak i przesuw filmu brzmią nieciekawie i raczej głośno. Dla porównania mam też Canona EOS A2 (to samo co EOS 5, tylko na rynek USA) i brzmi o wiele lepiej - lustro wydaje przyjemne "mlaśnięcie" a przesuwany film delikatnie szumi tylko. Co prawda w F80 mam ustawione szybkie przewijanie i robi to szybciej niż EOS, ale dźwięk klapnięcia jest nieporównywalnie gorszy No cóż, na szczęście fotki robi wyśmienicie a na korpusie są pod ręką wszystkie przyciski jakie potrzebuję

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Poznań/Dubaj

Domyślnie

Właśnie zrobiłem pierwszą rolkę F80 i muszę przyznać, że jestem zaskoczony na plus. AF jeśli chodzi o prędkość porównywalny z D90, którego wcześniej miałem przez 3 lata ale chyba lekko gorzej w trudniejszych warunkach. Dźwięk migawki i lustra bardzo przyjemny i cichy, dużo dużo przyjemniejszy od D90. Guzikologia - wszystko jest czego potrzeba. Jak dla mnie pierwszy kontakt rewelacja. Jutro odbieram zdjęcia, zobaczymy jak się sprawuje światłomierz.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Poznań/Dubaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elwis_29 Zobacz posta
    Dziekuję za odpowiedz.
    Co do pdfa to mam tą lampe (używałem z D90) i instrukcję. Mam też nikona F401s który według instrucji powinien działać z SB600 w TTL'u a nie działa ( tylko w manualu). Być może mój f401s jest zepsuty. Dlatego pytałem jak to jest w praktyce bo na papierze to wiem.
    Okazuje się że mój f401s jest dobry i działa z SB600

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów