Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: "Szybki" plener

Domyślnie "Szybki" plener

Jako gość, wybrałem się na plener podczas wesela z młodymi i zatrudnionym fotografem i... zrobiłem kilka zdjęć pod ocenę. Jak znajdziecie chwilę, podzielcie się proszę uwagami...

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Domyślnie

jakaś niebieska 1,2,3
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek Konopka Zobacz posta
    jakaś niebieska 1,2,3
    fakt, można by trochę "zdesaturować"

Domyślnie

ale to pracowałeś z młodymi sam chociaż przez chwile czy robiłeś z partyzanta?

Domyślnie

Chyba za szybki co się przełożyło na jakosc zdjęc

Domyślnie

Nie będę się rozpisywał i filozofował
    Polecam książkę : "Fotografia ślubna: Emocje uchwycone światłem" autor. David A.Ziser. bądź coś o kompozycji.
    Każda fotka w centrum ... jak idą tą drogą => to można było ustawić ich gdzieś niżej w jednym dolnym punkcie ze złotego TRÓJPODZIAŁU (bądź aparacik przechylić w dół aparacik), i było by widać całą parę młodą + dłuuuuuuuuugą drogę przed nimi.
    Na ostatniej fotce to wygląda od prawej patrząc, Panna Młoda, Młody, Drzewo jakby szli razem

4- Młodemu wyrasta drzewo z głowy
    6- trójpodział + ustawienie ich na samej górze i pokazanie drogi przed ...

Aha jako gość... to może fotki zachowaj dla siebie... bądź spróbuj oglądnąć fotki fotografa głównego i porównać do swoich kadrów. Albo się zdołujesz albo wyjdziesz na super szpeca

Ja nie znoszę centralnych kadrów... jeśli nie ma odpowiednich warunków dla nich. Nie znoszę uciętych stóp i sukni ślubnej tuż przy jej zakończeniach.

Najlepsza fotka nr 4
    Obróbka średnia, szczególnie pierwsze 3 fotki. Na 3 nieźle CI szkiełko aberowało... ;/

Ale fajnie, że próbujesz, gdzieś trzeba się uczyć. Czym to robiłeś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Aha jako gość... to może fotki zachowaj dla siebie... bądź spróbuj oglądnąć fotki fotografa głównego i porównać do swoich kadrów. Albo się zdołujesz albo wyjdziesz na super szpeca
    Jak tylko młodzi dostaną, to porównam

Ale fajnie, że próbujesz, gdzieś trzeba się uczyć. Czym to robiłeś?
    wszystko D700 + 85 1.8.

Dzięki za konkretne uwagi.

Domyślnie

Balans bieli, nie widzisz ziemistej cery? KONIECZNIE czytaj i ucz się kadrowania. Pierwsze 3 nogi ucięte, 2,3 zaraz pod kolanem:/ Masz D700 i nie korzystasz w pełni z ustawień
    NZ 6II, NZ 20mm 1.8, NZ 35mm 1.8, NZ 50mm 1.8, NZ 14-24 2.8

Domyślnie

Nie będę się rozpisywał i filozofował
    Polecam książkę : "Fotografia ślubna: Emocje uchwycone światłem" autor. David A.Ziser.
    Oraz profesjonalna fotografia ślubna- Grzegorza Płaczka uważam że jest świetnym dopełnieniem Zisera. Co do zdjęć nie są złe, takie same błedy robiłem, co mnie najbardziej razi to zły balans bieli i kiepska obróbka.
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Uprawnienia umieszczania postów