Close

Strona 64 z 272 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Jak różnica w cenie jest istotna to bierz Samsunga. Zapewne z obu będziesz zadowolony przy czym Samsung jest bardziej multimedialny i czyta wszystkie ważne formaty z USB

no 850zł na ulicy nie leży. W sklepie nie bardzo widać jakieś sensowne różnice między plazmą a LED LCD. Zawsze mi się zdawało że plazma jest lepsza - kąty, kolory, czernie - a jakoś tego nie widziałem.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Jezeli ktos lubi sztuczny i teatralny obraz przy 720p i 1080i/p to mozna brac lcd, w plazmie obraz jest bardziej naturalny.

W sklepie sie nie porownouje nic bo tam ustawiaja wszystko w taki sposob, aby klient wybral konkretny produkt.
    Ja mam plazme Panasonica od jakis 3 lat i porownujac obraz w HD do leda Sony (jakis wysoki model za 6 tys) jaki ma moja szwagierka to nigdy bym nie kupil nic innego jak plazma. w soniaczu obraz jest bardzo teatralny (podczas ogladani akanalow hd), u mnie jest o wiele naturalniej, jakby to powiedziec obraz jest bardziej kinowy.

Ostatnio moja siostra kupowala TV, namowilem ja na plazme Panasa w rozmiarze 50 cali. Ze chciala brac na 10 rat 0% udala sie na zakupy do Euro. Wybrala TV, jednak okazalo sie, ze maja tylko egzemplarz wystawowy, ale nie dadza na niego zadnego upustu. Siostra nei chciala macanego telewizora wiec zaproponowali, ze sprowadza z magazynu z innego sklepu. siostra sie zgodzila, podpisala umowe kredytowa. Za 2 dni pojechala odebrac TV (ten wystawowy stal tam gdzi eostatnio wiec go jej nie zapakowali). W domu rozpakowywanie. Pierwszd podejrzenie - tv zapakowany jest tylko w styropiany, brak folii. Nastepnie okazalo sie, ze nie zawiera instrukcji obslugi, a na ekranie jest pelno odciskow dloni. Podlaczenie i dziala ok. Przez fejsa poinstruowalem jak wejsc w menu serwisowe i sprawdzic ilosc wyswieconych godzin.
    Okazlo sie, ze ten "nowy" telewizor ma przepracowane juz 1152 godziny i 101 wlaczen, czyli chodzil sobie w jakims sklepie przez ponad 3 miesiace dzien w dzien. Siostra dzwoni do centrali euro bo nei mogla znalezc numeru do sklepu. Pani wysluchala wszystkiego tak jakby to byla codzienosci u nich w pracy po czym kazala skorzystac z reklamacji. Po dlugiej rozmowie skonczylo sie na napisaniu zazalenia. Po paru dniach odpowiedz ze sklepu, ze TV wg nich jest nowy, a zalaczone zdjecie z iloscia wyswietlonych godzin o niczym nie swiadczy. Szwagier sie zdenerwowal, napisal do panasonica o problemie i dostal odpowiedz, ze jest to jak najbardziej tv uzywany, a nie nowy egzemplarz. Znowu kontakt z Euro, przedstawienie opinii panasa i straszenie pozwem sadowym. Wkoncu zgodzili sie na wymiane odbiornika, ale zaznaczyli, ze nie maja nigdzie na magazynie tylko same wystawowe. Takze wiec siostra zmuszona byla wziasc drozszy model z doplata ok 100 zl. dzisiaj miala odbierac nowy TV, ciekawe czy tym razem wszystko bedzie ok.

i teraz moral z tej histori, ze koniecznie wszystko trzeba w tym sklepie sprawdzac przy pracownikach, zeby uniknac podobnych problemow.
    Ostatnio edytowane przez qualin ; 27-09-2012 o 18:33
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Jakby ktoś chciał sobie zrobić "multiroom" z enki, to bezproblemowo da się "rozbroić" protokół HDCP za pomocą kabla iHDMI. Sprawdzone, działa, wszystkie wyjścia w n recorderze są aktywne, więc przy odrobinie kombinacji da się mieć jeden tuner i TV w salonie, a drugi TV w sypialni bez tunera. Wystarczy ten wspomniany kabel iHDMI i bezprzewodowy przedłużacz pilota. nSplitter też się sprawdza, ale wychodzi 2X drożej.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Wolę dyszkę miesięcznie zapłacić niż ciągnąć tyle kabli po całej chacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Wolę dyszkę miesięcznie zapłacić niż ciągnąć tyle kabli po całej chacie
    2 dyszki miesięcznie jak chcesz mieć sterowanie masterem i dostęp do dysku.
    Poza tym to tylko jeden kabel trzeba ciągnąć.

Domyślnie

Tak w kwestii plazma czy LCD... Od dwóch lat mam Soniacza LCDeka (nie ledowego) i ostatnio kupiłem plazmę Panasa TX-P50G30. Bez bajerów 3D itd. Jak trochę pooglądałem na nim TV i później założyłem multiroom przy Soniaku, to nie mogłem się z tym LCDekiem ogarnąć. Do tej pory nie mogę. Jak przed nim siadam, to pierwsze, co robię, to odruchowo sięgam po pilota i zaczynam grzebać w ustawieniach obrazu. No nie idzie tego wyregulować, żeby jakoś po ludzku świeciło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Od dwóch lat mam Soniacza LCDeka (nie ledowego) i ostatnio kupiłem plazmę Panasa TX-P50G30.
    To prawie ten model Panasa który mnie interesuje. Że są gorsze LCD to ja wiem, ale akurat ten Samsung zbiera bardzo dobre opinie za obraz - może ktoś miał okazję go poużywać?
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Tak w kwestii plazma czy LCD... Od dwóch lat mam Soniacza LCDeka (nie ledowego) i ostatnio kupiłem plazmę Panasa TX-P50G30. Bez bajerów 3D itd. Jak trochę pooglądałem na nim TV i później założyłem multiroom przy Soniaku, to nie mogłem się z tym LCDekiem ogarnąć. Do tej pory nie mogę. Jak przed nim siadam, to pierwsze, co robię, to odruchowo sięgam po pilota i zaczynam grzebać w ustawieniach obrazu. No nie idzie tego wyregulować, żeby jakoś po ludzku świeciło.
    To prawda mam to samo - nie idzie oglądać LCD wieczorem a zwłaszcza z podświetleniem Led. W salonie mam takiego Panasa i po prostu ja czy żona prawie w ogóle nie ingerujemy w ustawiania obrazu. No czasami w niedziele po południu jak słoneczko zaświeci. W pokoju dzieciaków LCD led Samsunga nie do ogarnięcia. Do tego przy przełączaniu obrazu programy bardzo ładnie na Panasie się dopasowują do ekranu a w Samsungu trzeba to cały czas regulować i to mnie dodatkowo bardzo denerwuje.
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    To prawie ten model Panasa który mnie interesuje. Że są gorsze LCD to ja wiem, ale akurat ten Samsung zbiera bardzo dobre opinie za obraz - może ktoś miał okazję go poużywać?
    Kupiłem z tej serii 32" do sypialni. Drugi raz bym nie kupił. Mój 5 letni Szajsung 40" z serii 7 "na lampach" bije tę piątkę na łeb, na szyję.

W serii 5 na podświetleniu LED zapomnij o czerni - kupa straszna. Za to Smart TV działa świetnie, zwłaszcza YT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Kupiłem z tej serii 32" do sypialni. Drugi raz bym nie kupił. Mój 5 letni Szajsung 40" z serii 7 "na lampach" bije tę piątkę na łeb, na szyję.

W serii 5 na podświetleniu LED zapomnij o czerni - kupa straszna. Za to Smart TV działa świetnie, zwłaszcza YT.
    podłączałem z tej serii bratanicy w wersji 40' - Smart TV działa elegancko - Na pierwszy rzut obraz wow ale trwa to jakieś 5 min - dla dzieci się nada
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Strona 64 z 272 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów