Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: T.Love by Stig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Masz okazje pokazac mi to "cos poza tym". 12 maja i 17 czerwca graja w Warszawie... Nie zapomnij...

Widzę, że krytyka bardzo boli, oj bardzo.

Tej muzy słuchałem, kiedy CD kołatało się po umysłach inżynierów PHILIPS'a.

12 lub 17, mimo że nie przepadam, stawię sie z moją ulubiona 85'tką by posłuchać co się zdarzyło w ubikacji IV LO
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acidjazz Zobacz posta
    Widzę, że krytyka bardzo boli, oj bardzo.
    Nieee... Naprawde chce zobaczyc to cos, w co wg Ciebie nie wstrzelilem sie w ciagu tych czterech kawalkow.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Nieee... Naprawde chce zobaczyc to cos, w co wg Ciebie nie wstrzelilem sie w ciagu tych czterech kawalkow.

Stig,

"To coś" możesz zobaczyć na zdjęciach JohnnyB, jeśli nie widzisz różnicy to masz problem. Twoje zdjęcia są statyczne, foty JohnnyB są dynamiczne - przypatrz się uważnie.

Nie twierdzę, ze moje zdjęcia będą lepsze. Będą może LEPSZE, może TAKIE SAME, a najprędzej GORSZE; ale ja nie inspiruję do miana :the best of poland nikon forum", jestem amatorem, nie oburzam sie na krytykę, lecz sam wiesz, że podaną w kulturalnej formie.

PS.

Doceniam Twoją technikę, lecz też przyjmij do wiadomości, że kto urodził się "krową to jaskółką nie będzie"
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

"To coś" możesz zobaczyć na zdjęciach JohnnyB, jeśli nie widzisz różnicy to masz problem. Twoje zdjęcia są statyczne, foty JohnnyB są dynamiczne - przypatrz się uważnie.
    Przypatruje sie uwaznie i widze dynamike w zdjeciach; 1, 7, 8, 9, 10 i 13. Jesli wg Ciebie tak nie jest, to wydaje mi sie, ze jest to po prostu "rewanz" za moja mocna krytyke portretu, ktory onegdaj wystawiles na forum. Sorry, ale wlasnie tak to wyglada.

nie oburzam sie na krytykę, lecz sam wiesz, że podaną w kulturalnej formie.
    [...]
    Doceniam Twoją technikę, lecz też przyjmij do wiadomości, że kto urodził się "krową to jaskółką nie będzie"
    Przy calej tej deklarowanej checi do kulturalnej krytyki -- ostatnie mimo wszystko mogles sobie darowac. Szczegolnie biorac pod uwage zdanie przed...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Przy calej tej deklarowanej checi do kulturalnej krytyki -- ostatnie mimo wszystko mogles sobie darowac. Szczegolnie biorac pod uwage zdanie przed...
    ej no stig - nie mow, ze widziales kiedys jaskolke co byla wczesniej krową - no prawda zyciowa tu strumieniami splywa a ty sie na nia zamykasz
    a swoja droga: gdy wspomniales o tym skrytykowanym portrecie z ciekawosci go odszukalem - zawsze mnie interesuja motywacje komentarzy pewnego charakterystycznego rodzaju. hehe - tamten watek to godny zastepca "zniknietego" juz watku o koszykowce - moze jestem perwers, ale - nie wiedziec czemu - bardzo mnie bawią takie starcia osob zamknietych na nie owijaną w bawelne brutalną prawde z osobami nieuznajacymi politycznej poprawnosci

Domyślnie

Jak juz wspomnialem czasy rzedu 1/80-1/100... Czasami zdarzalo sie, ze moglem skrecic do 1/125-1/160, ale tez i odkrecic do 1/25 (np. scena z telebimami). Wiekszosc ISO 800, przy szerszych kadrach, kiedy uzywalem Tokiny 12-24 -- ze wzgledu na jej f/4 -- ISO 1000.
    Calosc zamieszczona tutaj, obrabialem w ACR, a te zamieszczone na forum, ze wzgledu na wiecej czasu i mniejsza ilosc zdjec -- w NC NX.
    Zdjecia podobaja sie.
    Ostatnio focilem swoje 2 pierwsze koncerty w zyciu i chcialem zapytac czy moge stwierdzic ze warunki mialem do dupy jesli przy iso 1600 i 2.8 a nawet czasem 1.8 srednio czasy osiagalem 1/10 - 1/80 max? Szukam sobie wymowki dlaczego 80% moich zdjec jest masakrycznie nieostrych choc kadry czasem moga sie podobac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heffi Zobacz posta
    Ostatnio focilem swoje 2 pierwsze koncerty w zyciu i chcialem zapytac czy moge stwierdzic ze warunki mialem do dupy jesli przy iso 1600 i 2.8 a nawet czasem 1.8 srednio czasy osiagalem 1/10 - 1/80 max?
    To zalezy na jakim koncercie byles. Jesli to maly koncercik klubowy, z dwiema lampkami mocno stlumionymi kolorwa folia -- moglo tak byc. Jesli normalny, duzy koncert oswietlony kilkunastoma lampami, to raczej wine ponosi pomiar swiatla w aparacie. Pamietaj, ze taki koncert, to jedna z trudniejszych sytuacji dla jego systemu pomiarowego -- obojetnie z jakiego trybu skorzystasz. Osobiscie nie wyobrazam sobie fotografowania koncertu inaczej niz w trybie manualnym, bo bym sobie chyba palce polamal przy kombinacjach z przyciskiem korekcji ekspozycji.
    Najlepiej pokaz gdzies te zdjecia. Wtedy bedzie mozna powiedziec nieco wiecej na temat warunkow, jakie tam zastales.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Najlepiej pokaz gdzies te zdjecia. Wtedy bedzie mozna powiedziec nieco wiecej na temat warunkow, jakie tam zastales.
    Koncert odbywal sie w tzw. Centrum Kultury, normalna scena, oswietlenie niby estradowe ale swiecilo moze 6-7 lamp. Wezme sie dzis za obrobke i wystawie kilka dość ostrych - moim zdaniem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heffi Zobacz posta
    Koncert odbywal sie w tzw. Centrum Kultury, normalna scena, oswietlenie niby estradowe ale swiecilo moze 6-7 lamp. Wezme sie dzis za obrobke i wystawie kilka dość ostrych - moim zdaniem.
    Najlepiej pokaz te, przy ktorych miales 1/10 sekundy...
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

wrzucilem kilka przykladowych fotek w nowym watku, zapraszam z krytycznym okiem

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów