Close

Strona 14 z 55 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 542

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Pytanie, czy widać taki trend dlatego, że Sony przyinwestowało w wydajniejsze steppery, zwiększyło średnice wafli i ograniczyło ilość defektów powstających w trakcie produkcji, czy po prostu do tego dokładają z kieszeni chcąc zawojować rynek.
    Pewnie i technologia obniżająca ceny wytworzenia idzie do przodu. Nie tylko Sony robi aparaty z większymi matrycami, np. Canon G ma większą matrycę niż poprzednie modele. Nie mówiąc o zalewie bezlusterkowców z APS, co byłoby trudne do uwierzenia ze trzy lata temu.

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    gdzie Ty widzisz ten trend? coraz więcej ludzi olewa aparaty i zadowala się aparatem w komórce
    Dlatego firmy produkujace aparaty muszą/będą musiały ładować do kompaktów te większe matryce bo kompakta z matrycą wielkości paznokcia już nikt nie kupi jeśli podobną jakość zdjęcia ma z telefonu za 1 zł

edit. tak, odp. Czornyj jak wyżej.

Domyślnie

gdyby miał taki pstryczek na obiektywie: 35 / 85(90)mm to byłby dopiero czad
    O obrazek jestem spokojny - jestem przekonany że będzie to poziom D800/5d3
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Steve Huff hands on:
    http://www.stevehuffphoto.com/2012/0...nds-on-report/

Podobno sensor lepszy niż w d800 - ciekawe, czy trafi do d600?

Coraz bardziej mi się RX1 podoba - osiągi będą jeszcze lepsze niż w A99 bo nie ma półprzepuszczalnego lustra. Zajsik też podobno miodmalina.
    http://www.stevehuffphoto.com/wp-con...50-680x453.jpg - nie wygląda kieszonkowo, ale takie są koszty "optyczne" dużej matrycy.

Domyślnie

zaletą jest że nie jest większy niż NEXy. kieszonkowy naprawdę to jest RX100.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Ale ten aparat nie musi być totalnie kieszonkowy, wystarczy że jest odrobinę kieszonkowy - mam kilka kieszeni które ubieram (wraz z ciuchem w którym się znajdują) gdy chce iść na spacer z nexem bez torby i skoro mieści się tam nex z kitem to pewnie zmieściłby się rx1. Oj bardzo by się zmieścił, ale wtedy zupełnie inna "kieszeń" musiała by popełnić samobójstwo ...takze niestety jeszcze przez dłuuugi czas moja nexowa kieszeń będzie na "eriksjedenowym głodzie"...
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

sv
    Gość

Domyślnie

Leica będzie miała problem z tym małym Sony; 35/2 Leici kosztuje około 3000,- usd, czyli 2800 za tego mikrusa z Zeissem to nie jest zła oferta. Dla wielu 35mm to podstawowe szkło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    "White Papers" Canona, rozdział IV The economics of image sensors:
    I jeszcze z tego sameog dokumentu:

If the sensors are
    APS-C size, there are about 200 of them on the wafer, depending on layout and
    the design of the periphery of each sensor. For APS-H, there are about 46 or so. Full-frame sensors? Just 20.
    Więc 35mm jest zapewne sporo niż 10x droższy biorąc pod uwagę że z jednego wafla jest ich 10 razy mniej i wieksze ryzyko na uszkodzenie każdego.

Domyślnie

Aparat ciekawy, bez dwóch zdań.
    Zastanawia mnie natomiast co innego. W sumie "wczoraj" jak sony pakowało się w lustra tworząc linię alfa, było słychać masę głosów, że gdzie tam sony do foto itp, że to obciach mieć lustro z napisem sony itp
    A tu proszę, rozpychają się coraz bardziej i coraz skuteczniej.
    nic...

Domyślnie

Alfa 99, najlżejsza lustrzanka na świecie z pełną klatką... dla podróżników, kochających góry, bogatych amatorów może okazać się ciekawym rozwiązaniem.

tak samo RX1 znajdzie swoich odbiorców, a na pewno będzie ich sporo...aby cena nie okazała się zabójcza, większa niż jest przewidywana, wiecie jak to jest :P terez wszyscy chcą mieć małe gadżety o jak najlepszych osiągach. ludziom się nie chce dźwigać ogromnych lustrzanek i do tego ciężkich obiektywów na wycieczkach, chcą mały aparat robiący niesamowite zdjęcia, są wstanie zapłacić nawet o wiele więcej aby ta jakość zmieściła się do kieszeni.
    niedługo lustrzanki (duże, ciężkie NIKONY) nikt nie będzie chciał kupować oprócz zawodowców.
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 12-09-2012 o 13:35
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    ludziom się nie chce dźwigać ogromnych lustrzanek i do tego ciężkich obiektywów na wycieczkach, chcą mały aparat robiący niesamowite zdjęcia, są wstanie zapłacić nawet o wiele więcej aby ta jakość zmieściła się do kieszeni.
    niedługo lustrzanki (duże, ciężkie NIKONY) nikt nie będzie chciał kupować oprócz zawodowców.
    Też tak myślę.
    Osobiście jestem skłonny nieco spuścić z tonu (jakości) za większa wygodę, przez co coraz poważniej zerkam na NEXy
    nic...

Strona 14 z 55 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów