A ja mam 5 dysków WD, najmłodsze mają po półtora roku i SMART elegancki. Także raczej brak szczęścia![]()
Szukaj
A ja mam 5 dysków WD, najmłodsze mają po półtora roku i SMART elegancki. Także raczej brak szczęścia![]()
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
Model Family: Western Digital Caviar Green (Adv. Format)
Device Model: WDC WD20EARS-00MVWB0
ponad 14000h pracy - dziala
wd ma teraz fajna realizacje gwarancji: wysylaja dysk przed wysylka starego przez nas
ps. samsungi tez mam (mniejsze i szybsze) i tez dzialaja![]()
Model : WDC WD20EARS-00MVWB0
Firmware : 51.0AB51
Disk Size : 2000.3 GB (8.4/137.4/2000.3)
Power On Hours : 4848 hours
Power On Count : 840 count
Temparature : 42 C (107 F)
Health Status : Good
Mam 2 takie w RAID1. Jeden padł po 3 dniach. Wymieniony i od tamtej pory bez problemów.
To jeszcze ludzie wierzą w takie cuda, że ten dysk jest dobry a tamten nie bo pada? Wszystkie padają, jedna wielka loteria. To co ważne to trzymać na 2x lub więcej. Nie ma innej rady. Patrząc na obecne trendy, to producentom dysków też się nie opłaca wydawać krocie na badania nad "trwałością". Wolą, żeby ludki kupili sobie 2-3 więcej dysków, żeby mieć kilka kopii.
wiesz co zgadzam sie ze wszystkie padaja i to jedna wielka loteria, ale.. nie parenascie dni po zakupie.. !!!
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
sporo gratów
Ja mam 6 dysków WD (120GB, 500GB, 3x1TB i 3TB) i wszystkie działają bezproblemowo.
Używam dysków WD od 7 lat więc twoja awaria jednego dysku niczego nie dowodzi.
A backup trzeba robić zawsze bo każdy nośnik od dysku, prze kartę pamięci po DVD może ujedz uszkodzeniu.
Jak ma paść to lepiej od razu gdy jest na gwarancji niż gdy się skończy. Przynajmniej nie tracimy forsy na kolejny dysk a dane i tak trzeba przywracać z kopi zapasowej bez względu na to czy padnie po tygodniu czy po 5 latach.
Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 27-08-2012 o 15:41
To w takim razie, duze pojemnosci omijac z daleka, skoro to normalne?
i lepiej miec 3x 1TB niz 1x 3TB? Tez sie wlasnie nad tym zastanawialam, czy duze dyski to wieksze problemy..
mi padl wlasnie WD 3TB, no nic oddam na gwarancje i zobaczymy czy po naprawie, bedzie chodzil dlugo caly i zdrowy..![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
W niecały rok pochowałem segate 500 GB. Natomiast mam jeszcze jeden z innym systemem Fijutsu 9,5 GB i mimo swoich lat działa.
Ostatnio edytowane przez logitech55 ; 27-08-2012 o 16:34 Powód: nazwa
http://pawelstrzyzykowski.blogspot.com/
http://pawelstrzyzykowski.pl
D300 + Grip, D70s, 35 f/1,8. N 18 - 70 (3,5 - 4,5) , Di 622, akcesoria
Skontaktuj się z nami