Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

A ja mam 5 dysków WD, najmłodsze mają po półtora roku i SMART elegancki. Także raczej brak szczęścia
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Model Family: Western Digital Caviar Green (Adv. Format)
    Device Model: WDC WD20EARS-00MVWB0
    ponad 14000h pracy - dziala

wd ma teraz fajna realizacje gwarancji: wysylaja dysk przed wysylka starego przez nas

ps. samsungi tez mam (mniejsze i szybsze) i tez dzialaja

Domyślnie

Model : WDC WD20EARS-00MVWB0
    Firmware : 51.0AB51

Disk Size : 2000.3 GB (8.4/137.4/2000.3)

Power On Hours : 4848 hours
    Power On Count : 840 count
    Temparature : 42 C (107 F)
    Health Status : Good

Mam 2 takie w RAID1. Jeden padł po 3 dniach. Wymieniony i od tamtej pory bez problemów.

Domyślnie

To jeszcze ludzie wierzą w takie cuda, że ten dysk jest dobry a tamten nie bo pada? Wszystkie padają, jedna wielka loteria. To co ważne to trzymać na 2x lub więcej. Nie ma innej rady. Patrząc na obecne trendy, to producentom dysków też się nie opłaca wydawać krocie na badania nad "trwałością". Wolą, żeby ludki kupili sobie 2-3 więcej dysków, żeby mieć kilka kopii.

Domyślnie

wiesz co zgadzam sie ze wszystkie padaja i to jedna wielka loteria, ale.. nie parenascie dni po zakupie.. !!!
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    ale.. nie parenascie dni po zakupie.. !!!
    Wszystkie padają i wszystkim zdarza się równiez paść parenaście dni po zakupie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raptor88 Zobacz posta
    To jeszcze ludzie wierzą w takie cuda, że ten dysk jest dobry a tamten nie bo pada? Wszystkie padają, jedna wielka loteria. To co ważne to trzymać na 2x lub więcej. Nie ma innej rady. Patrząc na obecne trendy, to producentom dysków też się nie opłaca wydawać krocie na badania nad "trwałością". Wolą, żeby ludki kupili sobie 2-3 więcej dysków, żeby mieć kilka kopii.

potwierdzam! najpierw padł mi 1TB od WD, później 500GB od seagate (te miały wadę fabryczną ale da się z nich odzyskać wszystko) teraz po ok.roku na backupie padł 1,5TB od samsunga.... złapał tyle badów ze hej... wg. samsunga to normalne przy tak dużych pojemnościach....
    sporo gratów

Domyślnie

Jesli ktos sie zastanawia nad dyskiem, to radze omijac WD szerokim lukiem!!!
    Pochodzil mi 754 godziny, 105 razy wlaczony - PADL!!!!! Jakies dwa miesiace od daty zakupu...

Cale szczescie, ze mialam kopie zdjec na innym dysku.. bo chyba nie da sie juz ich odzyskac z tego dysku, ktos wie?
    Pytam tylko z ciekawosci, bo na szczescie kopie mam, ale jakbym nie zdazyla zrobic.. to moglabym sie pozegnac z nowymi zdjeciami na amen..

Co za szajs... nie wiem czy to kwestia szczescia, czy WD to naprawde takie dno, ze pada jak kawka prawie zaraz po zakupie..
    I juz wiem, ze nigdy, ale to nigdy nie zdecyduje sie na WD, to byl pierwszy i ostatni raz, jak zrazilam sie do Seagate.. !

Ja mam 6 dysków WD (120GB, 500GB, 3x1TB i 3TB) i wszystkie działają bezproblemowo.
    Używam dysków WD od 7 lat więc twoja awaria jednego dysku niczego nie dowodzi.
    A backup trzeba robić zawsze bo każdy nośnik od dysku, prze kartę pamięci po DVD może ujedz uszkodzeniu.

wiesz co zgadzam sie ze wszystkie padaja i to jedna wielka loteria, ale.. nie parenascie dni po zakupie.. !!!
    Jak ma paść to lepiej od razu gdy jest na gwarancji niż gdy się skończy. Przynajmniej nie tracimy forsy na kolejny dysk a dane i tak trzeba przywracać z kopi zapasowej bez względu na to czy padnie po tygodniu czy po 5 latach.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 27-08-2012 o 15:41
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piom Zobacz posta
    potwierdzam! najpierw padł mi 1TB od WD, później 500GB od seagate (te miały wadę fabryczną ale da się z nich odzyskać wszystko) teraz po ok.roku na backupie padł 1,5TB od samsunga.... złapał tyle badów ze hej... wg. samsunga to normalne przy tak dużych pojemnościach....
    To w takim razie, duze pojemnosci omijac z daleka, skoro to normalne?
    i lepiej miec 3x 1TB niz 1x 3TB? Tez sie wlasnie nad tym zastanawialam, czy duze dyski to wieksze problemy..

mi padl wlasnie WD 3TB, no nic oddam na gwarancje i zobaczymy czy po naprawie, bedzie chodzil dlugo caly i zdrowy..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

W niecały rok pochowałem segate 500 GB. Natomiast mam jeszcze jeden z innym systemem Fijutsu 9,5 GB i mimo swoich lat działa.
    Ostatnio edytowane przez logitech55 ; 27-08-2012 o 16:34 Powód: nazwa
    http://pawelstrzyzykowski.blogspot.com/
    http://pawelstrzyzykowski.pl
    D300 + Grip, D70s, 35 f/1,8. N 18 - 70 (3,5 - 4,5) , Di 622, akcesoria

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów