Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    swietokrzyskie

Domyślnie Dyfuzory pro-flash

Czy ktoś tego używa i z jakimi efektami? http://www.fotcom.pl/proflash-flashg...a4628a72cc6c97

Czego używacie w bardzo ciemnych kościołach na ślubach żeby zmiękczyć światło? Jeśli lapmy nie da się odbić od sufitu i jest mega ciemno, że nawet spore zwiększenie ISO nie pomaga?

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Używamy tego http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=210735 http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=212906 może Ci tow czymś pomoże. Wydaje mi się że jak masz zasrane warunki to albo jasne stałki 1.4 i wysoka czułość a jak jeszcze mało to błysk na dużym ujemnym błysku.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    swietokrzyskie

Domyślnie

Mam dwie stałki z 1,4, reszta 1,8, ale niektore koscioly sa tak ciemne, ze masakra i te wysokie sufity i ciemne sciany.... ale blysk na ujemnym np. - 3 na wprost z dyfuzorem czy bez wtedy?

Domyślnie

Justyna, nie obraź się ale w Twojej galerii w ogóle nie widać szkieł 1.4 i 1.8. Sądzę, że nie do końca potrafisz wykorzystać swój sprzęt. Napisz coś więcej o posiadanym zestawie i wrzuć kilka zdjęć z tych ciemnych kościołów wraz z exifami. Może uda się pomóc bez zakupów

P.S I zdejmij z galerii fotkę pani w zielonej sukience z gołą piersią. Może być problem gdyby ta Pani zobaczyła to zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez Redskull ; 24-08-2012 o 15:22
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Oszczędny w słowach
    Miasto
    swietokrzyskie

Domyślnie

Ja wiem o tym, że nie widać, może z tego względu, że na dużych przysłonach były robione i nie jest tajemnicą, że dopiero uczę się fotografii, dopiero zaczęłam przygodę z tym wszystkim. No raczej przez neta to ciężko coś pomóc, przydałby mi się ktoś kto by pomógł w ustawieniach aparatu, lampy ale tak żeby się spotkać i pogadać... Ps. mam d700, n35mm 1.8, n50mm 1.4 , n85mm 1.4 , zenitar 16mm ale jego rzadko używam.

Domyślnie

Skąd jesteś? Będę leciał niedługo na Warszawę i zawadzę o Twoje województwo
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Oszczędny w słowach
    Miasto
    swietokrzyskie

Domyślnie

Okolice Krakowa, Buska- Zdrój, jestem z dość małej miejscowości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justyna11 Zobacz posta
    Ja wiem o tym, że nie widać, może z tego względu, że na dużych przysłonach były robione i nie jest tajemnicą, że dopiero uczę się fotografii, dopiero zaczęłam przygodę z tym wszystkim. No raczej przez neta to ciężko coś pomóc, przydałby mi się ktoś kto by pomógł w ustawieniach aparatu, lampy ale tak żeby się spotkać i pogadać... Ps. mam d700, n35mm 1.8, n50mm 1.4 , n85mm 1.4 , zenitar 16mm ale jego rzadko używam.
    Troche dziwna kolejnosc. Przydaloby sie najpierw nauczyc robic zdjecia, a dopiero pozniej probowac na tym zarabiac.
    Oferta jest, a umiejetnosci juz niebardzo. No, ale kazdy robi jak chce.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    swietokrzyskie

Domyślnie

Oferta jest dopiero na przyszly rok. Na razie robilam tylko jako drugi fotograf, to chyba prawidlowa kolejnosc, najpierw nauka, wiedza, z czasem jakies doswiadczenie, potem reszta
    Ostatnio edytowane przez justyna11 ; 24-08-2012 o 19:02 Powód: x

Domyślnie

Czyli dopiero w przyszlym roku klienci moga liczyc na "profesjonalna obrobke zdjec" w tym dostana takie jakie puszka wypluje, krzywe bez kadrowania nawet itp ?
    Wogole to co do samej oferty to wydaje mi sie, ze widzialem identyczna juz u kogos na stronie. Przyznaj sie, nie chcialo sie tworzyc swojej i bylo kopiuj/wklej ?
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów