Close

Strona 1 z 25 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 249
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Jak fotografować ciemne sale weselne

Mam aparat kupiłem już lampę. Jak dobrze doświetlić sale weselną ze skąpym światłem zastanym. Sufit jest z desek jak i podłoga. Zastane światło to 5000 iso 2.8 1/60 a i tak jest ciemno Niech ktoś pomoże lub wskaże warsztaty gdzie mnie tego nauczą. W sobotę mam ślub.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Mam aparat kupiłem już lampę. Jak dobrze doświetlić sale weselną ze skąpym światłem zastanym. Sufit jest z desek jak i podłoga. Zastane światło to 5000 iso 2.8 1/60 a i tak jest ciemno Niech ktoś pomoże lub wskaże warsztaty gdzie mnie tego nauczą. W sobotę mam ślub.
    Masz przerypane. Wszystko przez te knajpy na styl góralski . Poradzisz sobie, w końcu jesteś góralem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Pomijając szyderczy ton w wypowiedzi pozwól że przytoczę rozwiązanie. Rozwiązaniem jest blysk wypełniający iTTL BL strzelany na wprost na korekcji -1 do -2EV. Ja tak robiłem na którymś z weselisk ostatnich i było cacy taki mały sampelek z takich ustawień: http://dl.dropbox.com/u/59705033/_IMG9816.jpg

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Pomijając szyderczy ton w wypowiedzi pozwól że przytoczę rozwiązanie.
    Wcale to nie jest szyderczy ton a strach przed tym jak bym chciał zapodać taki wątek to zostanę zjechany jak bura suka. Dlatego posłużyłem się fortelem aby wilk był cały i wilk cały.

Domyślnie

w takim razie mam nadzieję że pomogłem

Domyślnie

Jest jeszcze dyfuzor i karta.
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Jaka karta? Tylko nie mów mi o tej małej wysuwanej z lampy bo ona w takiej ciemnicy robi więcej szkody niż pożytku.

Domyślnie

to spróbuj tak jak ja mówię

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Tak też spróbuje.

Domyślnie

paradoks tego ustawienia polega na tym że jest za światło jest za słabe żeby wypalić obiekt na pierwszym planie, a zarazem jest na tyle moncne żeby ten obiekt doświetlić tak jak na załączonym obrazku widać i tło i twarz dzieciaka i wszystko jest w miarę ładnie wypośrodkowane

Strona 1 z 25 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów