Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Myślę, że nawet dyżurni malkontenci, będą oglądać te zdjęcia z przyjemnością. Ja, oglądam je z wielką przyjemnością, i z uznaniem za kreatywność.
    Ukoronowaniem świetnego wykonania, jest tryskająca seksapilem modelka.
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

Ach ta Marika...
    red light, dark room...

Domyślnie

suuuuuper jest, pomysł świeny, wykonanie genialne, a modelka.... ekstra

Domyślnie

Dziękuję serdecznie za ciepłe przyjęcie i dobre słowo. Pozdrawiam!

Domyślnie

Świetny pomysł i wykonanie.

Oszczędny w słowach Awatar zymir
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Świetna robota.
    Nie ważne jest dłuto - ważna jest rzeźba.

Domyślnie

Bardzo przyjemnie się ogląda. Filmik sporo daje także. No może prócz tej gołej klaty na końcu.

Ja akurat modelką oczarowany nie jestem, zatem ciut bardziej obiektywnie być może do zdjęć podchodzę. Podoba mi się przede wszystkim zgranie tematu ze stylizacjami, nastrojem i pozowaniem. Widać, że była tu jakaś praca włożona, a nie tylko wygłupy. Podobają mi się ostatnie dwa zdjęcia oraz dwójka. Całkiem niedaleko za nimi 1 i 5. Pozostałe ciut w tyle. Na filmie i na blogu więcej bardzo dobrych zdjęć. Ciekawe też opisy, choćby o częstotliwości odświeżania, problemach z barwą światła oraz o ubiorze. Zastanowiły piękne kolory. Bardzo ładnie nasycone, a i kształty wyraźne.

Mnie zaciekawiło kilka kwestii:
    1. Tła. A raczej prawa do nich. Bo teoretycznie mogę sobie wyświetlić cokolwiek, ale czy mogę to potem pokazywać? Ewentualnie sprzedawać? Trochę śliska sprawa i pytanie, czy temat jakoś rozeznałeś. Napisałeś, że część stworzona na potrzeby sesji. Najbezpieczniej rzeczywiście byłby użyć zdjęć własnych lub udostępnianych na zasadach publicznych licencji chyba.
    2. Światło. Jak było z modelką i patrzeniem w kierunku projektora? Na moim projektorze (http://www.epson.pl/pl/pl/viewcon/co.../overview/8352) jest napisane by w niego nie patrzyć. Niestety ma tylko 4 metry do ekranu - a właściwie szarej ściany. Jednak przechodząc obok, daje on bardzo jasne światło i zastanawiam się jak to modelka zniosła.
    3. Czy próbowałeś robić zdjęcia na szarej albo kolorowej ścianie? Zastanawia mnie sposób regulacji naświetlenia modelki i tła poprzez zmianę ilości odbijanego przez ekran światła. Niestety bez ekranu sobie nie poeksperymentuję tak łatwo.

Sesja projektorowa chodzi za mną już dłuuuugi czas. Dopiero niedawno mam w ogóle możliwość jej wykonania i na pewno tez coś potrenuję. Dzięki za pewne przemyślenia i natchnienie.

Domyślnie

Oprócz lampy projektora używałeś jakiegoś dodatkowego oświetlenia?

Domyślnie

Dziękuję serdecznie za kolejne pozytywne komentarze, bardzo mi miło.

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Bardzo przyjemnie się ogląda. Filmik sporo daje także. No może prócz tej gołej klaty na końcu.
    A co masz do mojej klaty? :P

1. Tła. A raczej prawa do nich. Bo teoretycznie mogę sobie wyświetlić cokolwiek, ale czy mogę to potem pokazywać? Ewentualnie sprzedawać? Trochę śliska sprawa i pytanie, czy temat jakoś rozeznałeś. Napisałeś, że część stworzona na potrzeby sesji. Najbezpieczniej rzeczywiście byłby użyć zdjęć własnych lub udostępnianych na zasadach publicznych licencji chyba.
    Praktycznie obrazy do części drugiej były robione przez nas, może jedno było zaczerpnięte z internetu. Pozostałe części wspomagane były już przez gotowe obrazy. Jest to kwestia, którą przemyśleć trzeba. Obrazy pobieraliśmy z darmowych katalogów (a przynajmniej na takie wyglądały), niestety o autorze nie było ani słowa. Niektóre obrazy są po prostu z Google->Grafika, jednak i tutaj dostępne były obrazy w dużej rozdzielczości, bez podpisów i zastrzeżeń co do kopiowania itp. Zdjęć modelkowych nie sprzedawałem i raczej nie zamierzam, bo robię to przede wszystkim dla siebie i własnej frajdy. Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi.
    2. Światło. Jak było z modelką i patrzeniem w kierunku projektora? Na moim projektorze (http://www.epson.pl/pl/pl/viewcon/co.../overview/8352) jest napisane by w niego nie patrzyć. Niestety ma tylko 4 metry do ekranu - a właściwie szarej ściany. Jednak przechodząc obok, daje on bardzo jasne światło i zastanawiam się jak to modelka zniosła.
    Modelka patrzyła w obiektyw, a nie w światło projektora. Poza tym ilość światła łatwo można określić po parametrach ekspozycji jakie miałem - ISO400, f/2, 1/100s (średnio, czasem mniej, czasem więcej). Nie jest to specjalnie dużo światła, poza tym modelki wzrok spisuje się dobrze, więc chyba takie zdjęcia można robić.
    3. Czy próbowałeś robić zdjęcia na szarej albo kolorowej ścianie? Zastanawia mnie sposób regulacji naświetlenia modelki i tła poprzez zmianę ilości odbijanego przez ekran światła. Niestety bez ekranu sobie nie poeksperymentuję tak łatwo.
    Za projektorem mam normalny telewizor i kanciastą wnękę, dlatego nie było mowy o niekorzystaniu z tła. Z resztą, jeżeli chcesz eksperymentować z ilością światła, wystarczy wyświetlać czarny obraz. Myślę, że białe tło jest tutaj najlepsze (w moim przypadku biały ekran).

Cytat Zamieszczone przez Grzehoo19 Zobacz posta
    Oprócz lampy projektora używałeś jakiegoś dodatkowego oświetlenia?
    Nic, żadnej lampy, blendy, tylko światło projektora i biały ekran. Zapraszam na bloga, tam jest sporo opisów.

Domyślnie

Świetny pomysł i bardzo dobrze wykonany! Poza pokazanymi fajne też jest te z miastem w tle.
    Dobra robota!

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów