Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Domyślnie Do tych co maja d40

Bardzo was prosze wstawcie jakies swoje fotki, gnioy i te ładne musze zobaczyc jak podstawowy obiektyw ostrzy, jakie kolory itp. w razie czego podaje swoj adres: [email protected] czekam, nie zawiedzcie mnie!!

Sylwek

Domyślnie

hmm, jeśli można to ja też poproszę... Najlepiej te prosto z aparatu i w różnych warunkach... oto mail: fire_boy(at)wp.pl...
    Z góry dzięki...
    Fireboy

Domyślnie

Moze Wam sie przyda:
    www.pbase.com i tam wpiszcie w wyszukiwarce d40. Jest sporo przykladowych fotek.

Domyślnie

Fotek w sieci już się trochę naoglądałem... Ciężko czasem jednak ocenić ich stopień podrasowania w PSie... Dlatego chodzi mi o fotki prosto z aparatu... Np: zobaczyłbym chętnie różnicę tego samego zdjęcia w 3 jpg'ach o różnej jakości... To jest akurat mało ważne, ale jestem ciekaw
    D700 | D40 | N50/1.8 | N35/1.8 | N18-55 | SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fireboy Zobacz posta
    Fotek w sieci już się trochę naoglądałem... Ciężko czasem jednak ocenić ich stopień podrasowania w PSie... Dlatego chodzi mi o fotki prosto z aparatu... Np: zobaczyłbym chętnie różnicę tego samego zdjęcia w 3 jpg'ach o różnej jakości... To jest akurat mało ważne, ale jestem ciekaw
    Ok, rozumiem, wiec musicie poczekac na kogos z D40 aż cos wrzuci...

Domyślnie

Coś bym wrzucił - ale nie będzie raczej to o co wam chodzi:
    a) robie w rawach (a nie jpgach) - i potem na nich uczę się je 'wywoływać' więc efekty są średnie
    b) właśnie przejrzałem swoje zdjęcia i większość jest mocno eksperymentalna .. raczej nie są 'standardowe' ..

Domyślnie

na fotopolis są nierasowane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sever Zobacz posta
    Coś bym wrzucił - ale nie będzie raczej to o co wam chodzi:
    a) robie w rawach (a nie jpgach) - i potem na nich uczę się je 'wywoływać' więc efekty są średnie
    b) właśnie przejrzałem swoje zdjęcia i większość jest mocno eksperymentalna .. raczej nie są 'standardowe' ..
    To porób im jakies przykladowe sceny w jpg.

Domyślnie

Jesli chodzi tylko o to, czy da sie tym obiektywem wykonac ostre zdjecia, to zdecydowanie tak.
    Ma on przy tym calkiem niezly kontrast obrazowania (porownanie subiektywne z innymi podobnej klasy, chociaz FF).

Odczuwalnie gorzej zachowuje sie pod swiatlo, a i aberracja chromatyczna nie jest mu obca. Jak na kita, jest jednak calkiem przyzwoity.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów