Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Heh w Minsku Mazowieckim bylem raz i nic nie latalo, a szkoda Siadlby sobie czlowiek pod wisnia, pestkami plul i Migi pstrykal, dla mnie bomba.

spiritwood
    To do Wawy jakies 747 lataja? Czyje?
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

To musiałeś pechowo trafić, bo my w okolicy mamy ich już dość - rano potrafią bawić się silnikami na lotnisku - jakby po kilkadziesiąt minut stali na dopalaczach - huk na cały Mińsk, a w symulacjach walki wygrywają nie eFy a właśnie MIGi Trochę fotek z bazy - http://www.23blot.pl/ - a niebawem imprezka, ale nie szykuje się nic ciekawego - pokazy statyczne + trochę MIGa w powietrzu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    dzieki kiedys sie wybiore w week to bysmy sie mogli zgadac
    Zaproponujcie kiedy to chętnie się przyłączę Tu 154 RP nie ma problemu mam sporo fotek z tarasu widokowego warto dodać iż w końcu postanowili respektować przepisy (istniejące od kilku lat!!!) znoszące zakaz fotografowania obiektów wojskowych i rządowych. Nawet przy nowym terminalu jest miejscówka na bazę i tam stacjonujące samoloty RP.
    Teraz już rozumiesz drakenus77 moje pytanie dotyczące TC do 70-300VR przydałoby się przynajmniej to 1.4 a 1.7 to byłby rarytas może uda się pożyczyć i strzelić kilka fotek.
    Fotka poniżej robiona 70-300 kit

Może jest ktoś chętny, kto ma ww TC najlepiej nikona i chciałby wybrać się na EPWA - Okęcie. Przyznam iż bardzo jestem zainteresowany zachowaniem się tych TC i z chęcią porównałbym z 70-300VR.

Pozdrawiam Paweł GG 2515360
    Ostatnio edytowane przez Paweł ; 07-05-2007 o 22:33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawl_s Zobacz posta
    Heh w Minsku Mazowieckim bylem raz i nic nie latalo, a szkoda Siadlby sobie czlowiek pod wisnia, pestkami plul i Migi pstrykal, dla mnie bomba.

spiritwood
    To do Wawy jakies 747 lataja? Czyje?
    Nie wydaje mi się aby jakiekolwiek B747 latały do EPWA a nawet kiedykolwiek.... kiedyś B2 było na pokazach ale to inna bajka. B747 potrzebuje wyższej wytrzymałości pasa, bo na długość to powinno starczyć.

Pozdrawiam

Domyślnie

No Panowie...
    Nie dalej jak 3-4 tygodnie temu byl w Wawie 747 Izraelskich linii El Al. W okresie wakacyjnym lata co tydzien, w czwartek. Amerykanski prezydent, kiedy odwiedza Polske zawsze przylatuje Air Force 1 czyli rowniez 747.
    Co do wytrzymalosci pasa - przez 10 dni w marcu przylatywal Ruslan (An 124 - najwiekszy eksploatowany transportowiec swiata) wyladowany uzbrojeniem dla zolnierzy w afganistanie, a dwa razy towarzyszyl mu Globemaster.

No i z ostatniej chwili: Elżbieta Jakubiak, szefowa kancelarii Lecha Kaczyńskiego potwierdzila krazaca wsrod spottersow plotke: George Bush będzie w naszym kraju 8 czerwca.
    George Bush lata zawsze na 2 Boeingi: jeden laduje w odleglosci 15-20 minut od drugiego. Tak wiec do zobaczenia na EPWA

zrobil sie maly offtop, ale mam nadzieje, ze szacowni Moderatorzy mi wybacza...
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 07-05-2007 o 20:33 Powód: dodanie info o Bushu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    czyli o 400ce do spoterki mogę zapomnieć ....jedynie 80-200 2.8 Vr + 2 TC ... nikon 80-400 za wolny , sigma tyż + pewnie problemy sigmowe...
    ewentualnie można pomyśleć o Sigmie 100-300 +1.4TC
    Telekonwertery pogarszają jakość i zabierają światło.Dla mnie nie jest to dobre rozwiązanie.
    Do 70-200/2.8 Vr kupiłem Tc 1,7 E II i leży sobie spokojnie nie używany.Przenosi AF-S i VR ale mydło, dopiero po przymknięciu do F 8-9 jest znośnie .Dobrze się zastanów czy nie lepiej kupić 80-400.
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    No Panowie...
    Nie dalej jak 3-4 tygodnie temu byl w Wawie 747 Izraelskich linii El Al. W okresie wakacyjnym lata co tydzien, w czwartek. Amerykanski prezydent, kiedy odwiedza Polske zawsze przylatuje Air Force 1 czyli rowniez 747.
    Co do wytrzymalosci pasa - przez 10 dni w marcu przylatywal Ruslan (An 124 - najwiekszy eksploatowany transportowiec swiata) wyladowany uzbrojeniem dla zolnierzy w afganistanie, a dwa razy towarzyszyl mu Globemaster.

No i z ostatniej chwili: Elżbieta Jakubiak, szefowa kancelarii Lecha Kaczyńskiego potwierdzila krazaca wsrod spottersow plotke: George Bush będzie w naszym kraju 8 czerwca.
    George Bush lata zawsze na 2 Boeingi: jeden laduje w odleglosci 15-20 minut od drugiego. Tak wiec do zobaczenia na EPWA

zrobil sie maly offtop, ale mam nadzieje, ze szacowni Moderatorzy mi wybacza...
    Nie wiedziałem, dzięki. Zawsze czegoś nowego człowiek się dowie.... a tak przy okazji to Ruslan czyli An-124 jest prawie największy... Mria An-225 jest "ciut" większa - najłatwiej rozpoznać po 6 silnikach (zamiast czterech) zdwojonym sterze kierunku i dwuch "garbach" na grzbiecie - miał służyć do transportu Burana tj promu kosmicznego radzieckiej konstrukcji.

dzięki za wyjaśnienia dotyczące szkła z TC bardzo korciło mnie aby jakiś TC kupić w przyszłości do oczekiwanego 70-300VR ale jak tak się sprawy mają to faktycznie może nie warte to wydawania kasy choć 70-300VR nie odpuszczę chyba że będzie mnie stać na 70-200/2.8 VR i 200-400/4 VR to takim wypadku odpuszczę

pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów