Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51
    Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Po co ta szydera?
    Nie wiem, którą miał, ale widać niewłaściwą. Z tego co się orientuję, to szkła nie są kompatybilne pomiędzy typami Bronic i akurat do tego typu co miał nie mógł znaleźć odpowiadającej mu szklarni.
    Nie ma tu ani grama szydery. Jest czysty, niepokalany i entuzjastyczny śmiech. Bo to co napisałeś jest po prostu śmieszne.

Właśnie o to chodzi, że serii jest kilka, jedne bardziej dostępne, drugie mniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enthropia Zobacz posta
    Poza tym, czy nie rozważamy tu na temat "chciałbym spróbować średniego, raczej budżetowo, ale nie wiem co wybrać i czy w ogóle się w to pchać"?
    Jak inicjator tej części wątku, dopowiem: miałem kontakt z 6x6 Start, Pentacon, i dwa-trzy zdjecia salutem (? - klon hasla), może 10 rolek 30 lat temu i jeszcze jedna 10-15. Można przyjąć: nie jest tak, że zupełnie nie wiem jak to chodzi.

Dla mnie "o ile średni" to kwadrat i wziernik z góry (choć wtedy brak pomiaru i A bankowo, nawet gdyby system dopuszczał). Smakowanie portretów sytuacyjnych czy krajobrazu. Ja na swój użytek postrzegam to jako przeciwstawienie celowania i kadrowania na sposób SLR 35mm. Zagadnienia wzrostu jakości nie bardzo mnie chyba interesują, raczej klimat używania.

Wstępnie by mi się sympatyzowało z bronkami 6x6, choć to kilka nie kompatybilnych systemów.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Skoro chcesz miec tylko frajde z patrzenia z gory na matowke i ma to byc kwadrat to kup Mamiye C330 a bedziesz zadowolony i z obrazka i z pracy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    Skoro chcesz miec tylko frajde z patrzenia z gory na matowke i ma to byc kwadrat to kup Mamiye C330 a bedziesz zadowolony i z obrazka i z pracy
    C3 za 500-600 zeta wystarczy.

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    [...]
    Dla mnie "o ile średni" to kwadrat i wziernik z góry (choć wtedy brak pomiaru i A bankowo, nawet gdyby system dopuszczał). [...]
    polecam bronikę EC-TL, jeden z nielicznych aparatów średnioformatowych z pomiarem TTL w korpusie oraz preselekcją przysłony.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

a jeśli można spytać, co z arax'em, jakiś czas temu, był on mocno polecany na forum.... Czy coś z nim jest nie tak????

Nie chcę zakładać nowego wątku, ale byłbym wdzięczny za jakieś informacje w tym zakresie, typu czy warto i jaki ewentualnie.
    .

Domyślnie

Araxa mocno polecał wieczniezbanowany, ale tylko wersję 60. Wersja 88 nie była aż tak dobrze zmodyfikowana i należy ją brać tylko w wypadku, gdy najważniejszą cechą aparatu ma być wymienność dupek.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

aaaa rozumiem. Dzieki za info....
    Poki co mam nówkę nieużywaną psixa z zeissem 80/2.8. Powinno być ok na początek.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    aaaa rozumiem. Dzieki za info....
    Poki co mam nówkę nieużywaną psixa z zeissem 80/2.8. Powinno być ok na początek.
    wow unikat chyba bo ciezko o o egzemplarz w dobrym stanie a tu prosze nowex

z tej samej konstrukcji puszek byla jeszcze exakta 66 "podobno" o wiele bardziej udana produkcja - podobno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    exakta 66 "podobno" o wiele bardziej udana produkcja - podobno
    I o wiele drozsza

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów