Szukaj
Jak inicjator tej części wątku, dopowiem: miałem kontakt z 6x6 Start, Pentacon, i dwa-trzy zdjecia salutem (? - klon hasla), może 10 rolek 30 lat temu i jeszcze jedna 10-15. Można przyjąć: nie jest tak, że zupełnie nie wiem jak to chodzi.
Dla mnie "o ile średni" to kwadrat i wziernik z góry (choć wtedy brak pomiaru i A bankowo, nawet gdyby system dopuszczał). Smakowanie portretów sytuacyjnych czy krajobrazu. Ja na swój użytek postrzegam to jako przeciwstawienie celowania i kadrowania na sposób SLR 35mm. Zagadnienia wzrostu jakości nie bardzo mnie chyba interesują, raczej klimat używania.
Wstępnie by mi się sympatyzowało z bronkami 6x6, choć to kilka nie kompatybilnych systemów.
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Skoro chcesz miec tylko frajde z patrzenia z gory na matowke i ma to byc kwadrat to kup Mamiye C330 a bedziesz zadowolony i z obrazka i z pracy![]()
X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
radek.art.pl / facebook
a jeśli można spytać, co z arax'em, jakiś czas temu, był on mocno polecany na forum.... Czy coś z nim jest nie tak????
Nie chcę zakładać nowego wątku, ale byłbym wdzięczny za jakieś informacje w tym zakresie, typu czy warto i jaki ewentualnie.
.
Araxa mocno polecał wieczniezbanowany, ale tylko wersję 60. Wersja 88 nie była aż tak dobrze zmodyfikowana i należy ją brać tylko w wypadku, gdy najważniejszą cechą aparatu ma być wymienność dupek.
aaaa rozumiem. Dzieki za info....
Poki co mam nówkę nieużywaną psixa z zeissem 80/2.8. Powinno być ok na początek.
.
X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
radek.art.pl / facebook
Skontaktuj się z nami