Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Ani razu Cię nie obraziłem. Niczego Ci nie zazdroszczę i nie grzeje ani ziębi mnie czym robisz zdjęcia. Dosyć szczegółowo opisałem moje odczucia odnośnie wstawionego materiału i nie mam nic do dodania na ten temat. Nie widzę też niczego chamskiego w moich wypowiedziach. Kończę rozmowę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dammiz Zobacz posta
    Ani razu Cię nie obraziłem.
    Dobrze, że informujesz, bo po lekturze Twoich postów mam jednak inne wrażenie.

Domyślnie

Mi 1 i 2 się bardzo podobają. W dwójce zwłaszcza światło (w całym kadrze) i taka lekka nutka absurdu

Napisy z kolei mnie deczko irytują - dość mocno się narzucają i odciągają mój wzrok od zdjęć. O ile ramki toleruję, to napisy średnio, zwłaszcza takie duże i kolorowe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Napisy z kolei mnie deczko irytują - dość mocno się narzucają i odciągają mój wzrok od zdjęć. O ile ramki toleruję, to napisy średnio, zwłaszcza takie duże i kolorowe.
    Czaję, rozumiem. No na tym Kodaku już tak jest, że są takie kulfony po bokach ;P

Domyślnie

Ja jestem na nie. Ramki są paskudne i zamiast tworzyć dla fotografii tło, to odciągają uwagę i skupiają ją na sprzęcie użytym do wykonania zdjęć. Ale to jeszcze dałoby się przeboleć, gdyby treść w ramkach była na wysokim poziomie lub usprawiedliwiała takie podejście. Tak niestety nie jest. Ujęcia nie są wysokich lotów. Dodatkowo skupiają uwagę na ciele modela, zamiast na czymś więcej. Pozowanie z eksponatami nawet nie jest zabawne dla studenta, nie mówiąc o trochę bardziej dojrzałym odbiorcy. Taka dziecinada sfotografowana z przesadną uwagą. Dwa ostatnie zdjęcia od tyłu tylko potwierdzają tezę, że model nie był najważniejszy na tych ujęciach. Zaraz, właściwie to wszystkie to potwierdzają - twarz zdaje się nieobowiązkowa: nieostra, zasłonięta, niewidoczna. Tym samym pojawia się naturalne pytanie, co zdjęcia przedstawiają? Jakąś ciekawą sytuację? No też nie. Zabawę światłem, formą, kadrem, kompozycją? Nie widzę. Eksperyment estetyczny piszesz. OK, na moje oko nieudany. Słoje niemal zawsze wyglądają fajnie. Trójwymiarowo i do tego ładnie światło się na nich rozkłada. Ale jest to okraszone niekorzystnymi kadrami, małą głębią i światłem spłycającym odbiór. Do tego nagi tors - jak jasna płachta, bez szczegółów w skali, w której są tu czaszki, liście, zbiory. Według mnie nic się tu nie klei i tego eksperymentu po prostu nie widać. Nie widać też żadnego, nawet najmniejszego wysiłku w kompozycję ujęć, w szukanie ciekawego zestawienia planów, światłocienia, kontrastu faktur i kolorów. Dla mnie to zdjęcia równoznaczne z fotografią dzieci w piaskownicy za pomocą kompaktu i przypadkowych wciśnięć przez mamę.
    Może następnym razem eksperyment (niekoniecznie biologiczny) się powiedzie.

Domyślnie

Ok, przyznaję się, zdjęcia robiła moja mama i to ja na nich jestem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dammiz Zobacz posta
    ... Z ramkami wzorujesz się zapewne na mistrzuucieczki, ale On nie robił z tego atutu...
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    Szukałem w Twoim portfolio przez chwilę tych ramek, ale nie znalazłem i spasowałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noritsu-koki Zobacz posta
    Szukałem w Twoim portfolio przez chwilę tych ramek, ale nie znalazłem i spasowałem

gdzies tam sa, nieraz zostawiam z lenistwa
    cale szczescie ze wyplamkowales, bo jakbys zostawil paprochy to juz by podchodzilo pod plagiat
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    gdzies tam sa, nieraz zostawiam z lenistwa
    cale szczescie ze wyplamkowales, bo jakbys zostawil paprochy to juz by podchodzilo pod plagiat
    Jezu, paprochy też zostawiasz? Całe szczęście, że chociaż innymi aparatami robimy...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów