Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    gdzie jest ten cennik za raeklame w stopce? bo nie moge tego znalezc
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....34&postcount=1

Domyślnie

Parę złotych na forum dawalem, widać banerek o wspieraniu forum. To że ktoś ma zdjęcia z jednego wesela i kontakt do siebie nie znaczy, że zaraz zdjęcia za kasę robi. Rownie dobrze mozna byc powiedzieć że każdy blog jest komercyjny, a jego autor dziennikarzem piszącym za kasę.
    Nie widziałem jeszcze strony ślubnej komercyjnej na której autor zamieszcza zdjęcia swojego psa, samochodów czy przepisy kulinarne. To że mam estetycznego bloga nie znaczy, że zaraz na nim zarabiam, po prostu lubię mieć wszystko poukładane.
    Poza tym skasowane u mnie został nie tylko adres bloga, ale i całą stopka na temat mojego sprzętu foto, a tego regulamin nie zabrania.
    Bardzo Ci dziękuję za parę złotych dla forum. Miło i zapewniam że to doceniam.

Teraz konkluzja. Problem polega na tym że ani ja ani moderatorzy nie będą się zastanawiali czy odnośnik przynosi komuś dochody czy nie. Natomiast z Twojej strony czy bloga wynika że takie zdjęcia "robisz", naciągając: masz w ofercie bo ewentualny klient nie będzie się zastanawiał czy to aby nie hobby. Dokładnie tak samo wyglądają inne strony w których jest odnośnik do:"zdjęcia ślubne". Takie określenie linku jednoznacznie oznacza że takie zdjęcia wykonujesz. Możesz temu zaprzeczyć? Twój blog nie różni się pod tym względem od praktycznie żadnego innego z podobną ofertą. Nie ma tu znaczenia czy masz na stronie cennik czy nie bo większość nie ma. Za to wszyscy, w tym Ty macie odnośnik: kontakt". Lekko naciągając sytuacje, jeśli zadzwoni do Ciebie ktokolwiek i zapyta o fotografię ślubną odmówisz? Zrobisz za darmo, etc?

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Wydaje mi się, że ktoś podłożył koledze kłodę pod nogi. Oczywiście rozumiem podejście Piotra i moderatorów, jednakże w tym momencie należałoby sprawdzić pozostałych 55432 użytkowników. Przecież komercja nie odnosi się tylko do fotografii ślubnej, ale także produktowej, fashion itd...w tym wypadku należałoby usunąć wszystkie nieopłacone stopki. Z drugiej strony kolega zrobił raptem 2 sesje narzeczeńskie i jedną ślubną, a z bloga aż bije, że jego głównym zainteresowaniem jest motoryzacja.

Domyślnie

słusznie - musiał podpasć albo komus zaszedł za skórę - bo dam sobie uciąc rękę, noga i kto wie co jeszcze że znajdziemy na forum co najmniej 100 "komercyjnych" blogów/stron które nie były opłacone. Oczywiście z zgodzie z ta jakże "twórczą" zieloną definicja komercyjnego bloga

Domyślnie

to teraz pytanko: czy jeśli mam artykuł sponsorowany na tym forum, czy w stopce mogę mieć link do tego artykułu..??

Domyślnie

I jak mniemam spoziewacie się że wszystkie znajdziemy i usuniemy w trzy dni. Prosilem o to od 3 miesięcy. Szkoda że ludzie sami nie mogą tego zrobić... Tak z czystej przyzwoitości i uszanowania mojej prośby.

Wysłano z Galaxy Note. Pozdrawiam. Piotr Milecki.

Domyślnie

a jescze tak dopytam czy taka stopka pojawia sie przy wczesniej napisanych postach czy tylko na tych napisanych od momentu wstawienia stopki?
    bo temat mnie zainteresowal

Domyślnie

Jak ktoś będzie chciał to zdjęć ślubnych mu nie zrobię bo po prostu za słaby w te klocki jestem to raz, dwa nie mam sprzętu typu zapasowe body wiec nie będę ryzykować że komuś zmarnuje wesele. Te sesje co mam to tylko bliscy znajomi i rodzina, tworzę sobie na blogu podział na kategorie, żeby było jasno i czytelnie. Jak niby miałem nazwać kategorie z fotkami narzeczenskimi? Romantyczne zdjęcia moich bliskich znajomych? Nie przesadzajmy trochę. Poza tym komercyjne robić nic nie mogę, pracuje w służbach mundurowych i aby prowadzić jakakolwiek działalność musze mieć na pismie zgodę komendanta, a żeby robić śluby przydałoby się też wolne weekendy, które trafiają mi się raz na jakiś czas.
    Wychodzi na to ze jak ktoś ma schludnego bloga to zaraz jest to komercja, a jak blog sweetasnie napackany gifami i w stylu stron www z lat 90tych to amator. Ehhhh
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Widzę że wciąż się nie rozumiemy. Ja już nie dyskutuję na temat tego czy robisz zdjęcia ślubne i dla kogo. Rozmawiamy, a dokładniej staram się zwrócić Ci uwagę na fakt że jeśli ktoś nie przeczyta tego wątku, nie zna Ciebie, nie obcuje z Twoimi znajomymi a trafi na Twoją stronę czy bloga, widzi że "uprawiasz fotografię ślubną". Tak, czy nie? Gdybyś na swoim blogu czy stronie nie miał takiego odnośnika, może łatwiej byłoby przyswoić że jesteś amatorem i nie masz nic wspólnego z fotografią ślubną zawodowo. Na marginesie, żeby wszystko było jasne. Zdziwiłbyś się ilu ludzi, pracujących na etatach czy to w służbach, czy gdziekolwiek indziej wykonuje takie zdjęcia komercyjnie. Uwierz mi, zdziwiłbyś się

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów