Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Komercyjna stopka

Juz kiedys jakis temat o podpisach byl.

Ja chcialbym sie dowiedziec od osoby, ktora skasowala moja stopke, gdzie na moim HOBBISTYCZNYM blogu jest komercja ?

Za slownikiem jezyka polskiego:
    komercja
    1. «działalność nastawiona jedynie na osiągnięcie zysku; też: produkty takiej działalności»
    2. daw. «handel»
    • komercyjny, komercjalny • komercyjnie • komercjalność
    Wiec pytanie za milion punktow. Po czym ow moderator stwierdzil, ze mam komercyjny link w podpisie ?
    Jak dlugo zyje nie zrobilem ani jednego zdjecia za kase, nie mam informacji o platnych zleceniach na swoim blogu.
    Bloga prowadze jako amator, aby dzielic sie swoimi marnymi fotkami ze swiatem.

Regulamin znam i rozumiem, ale nie potrafie zrozumiec naciagania punktow regulaminu pod swoje widzimisie :/

Za regulaminem:
    9. Dopuszcza się umieszczenie odnośników jedynie do prywatnych stron hobbystycznych, domowych i autorskich, z wyłączeniem forów, portali i stron komercyjnych.
    Tyle na temat adresu do mojego bloga.

Jakby ktos chcial sam ocenic tu jest link.

Nie rozumiem tez usuniecia z podpisu info o sprzecie jaki posiadam, tez jest na to jakis punkt w regulaminie ?
    Ostatnio edytowane przez qualin ; 22-07-2012 o 23:54
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Hm.....są galerie ślubne, są narzeczeńskie, jest kontakt-KOMERCJA
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Dla mnie też strona sprawia wrażenie komercyjnej. Gdybym tam trafił nie wiedząc, że jest inaczej, uznałbym ją bez cienia wątpliwości jako typową, komercyjną ofertę sesji fotograficznych, głównie ślubnych. Jeśli tak nie jest, to radzę zmienić wygląd strony albo coś tam dopisać, bo prędzej czy później trafi się jakiś "życzliwy" z domniemanej konkurencji, albo i sam fiskus postanowi skontrolować

Domyślnie

Albo masz jakieś tajne zatargi z moderatorem, albo stopka była mega wielka, albo faktycznie moderator się rozpędził.

To co masz w linku wygląda na zwykłą stronę autorską, taką jaką ma prawie każdy z nas. Prawie każdy z nas zarabia na zdjęciach, więc gdyby iść tropem moderatora, to na forum byłaby pustka

Domyślam się, że punkt regulaminu ma na celu uniknięcie użytkowników, którzy się rejestrują i piszą byle co, aby w stopce sprzedawać sprzęt fotograficzny albo prowadzić inny, podobny handel. Jednak usuwanie reklamy zdjęć pośród ludzi, którzy i tak z niej nie skorzystają (bo sami robią zdjęcia) jest bez sensu.
    Ostatnio edytowane przez Michał Jędrak ; 23-07-2012 o 09:50

Domyślnie

Może ktoś uznał, że poziom Twoich zdjęć, jak na hobby jest wysoki do tego tematyka prac i masz gotowy stereotyp.
    Natomiast dobrym zwyczajem, przed podjęciem radykalnych czynności przez moderatora, warto by było poprosić samego zainteresowania o ustosunkowanie się do tego.

Też mi się wydaje, że moderator nieco się pospieszył i poszedł na łatwiznę.
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Domyślam się, że punkt regulaminu ma na celu uniknięcie użytkowników, którzy się rejestrują i piszą byle co, aby w stopce sprzedawać sprzęt fotograficzny albo prowadzić inny, podobny handel. Jednak usuwanie reklamy zdjęć pośród ludzi, którzy i tak z niej nie skorzystają (bo sami robią zdjęcia) jest bez sensu.
    Przecież Admin pisał po co jest ten punkt.
    Chodzi o ludzi, którzy płaca za reklamę i mają za złe, że sporo ludzi tutaj ma stopkach linki do stron, na których reklamują swoje usługi, a nie płacą za reklamę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Napisałem i potwierdzam to co napisał Tomasz. Na dodatek dałem furtkę z której MOŻNA skorzystać. Nie będziemy się zastanawiali nad tym czy blog z fotografią ślubną i narzeczeńską jest komercyjny czy też jego właściciel robi zdjęcia dla przyjemności lub za darmo.
    Apeluję, bądźmy uczciwi, a wszyscy na tym zyskają. Na marginesie. Już tyle razy usłyszałem że każda forma płacenia za cokolwiek na tym forum to nabijanie mojej kasy. Ok. Tylko to wszystko trzeba jakoś utrzymać, opłacić, etc. Tak ciężko jest napisać do mnie, "Piotrze, w pełni to rozumiem, umieszczam stopkę i wysyłam 10 złotych na rozwój forum" zamiast zastanawiać się czy mod czy ja uznamy coś za komercje czy nie. Ja mam trochę środków, Wy małą reklamę a duzi gracze banerowi nie mają do mnie pretensji.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-07-2012 o 12:13 Powód: lit.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Napisałem i potwierdzam to co napisał Tomasz. Na dodatek dałem furtkę z której NOŻNA skorzystać. Nie będziemy się zastanawiali nad tym czy blog z fotografią ślubną i narzeczeńską jest komercyjny czy też jego właściciel robi zdjęcia dla przyjemności lub za darmo.
    Apeluję, bądźmy uczciwi a wszyscy na tym zyskają. Na marginesie. Już tyle razy usłyszałem że każda forma płacenia za cokolwiek na tym forum to nabijanie mojej kasy. Ok. Tylko to wszystko trzeba jakoś utrzymać, opłacić, etc. Tak ciężko jest napisać do mnie, "Piotrze, w pełni to rozumiem, umieszczam stopkę i wysyłam 10 złotych na rozwój forum" zamiast zastanawiać się czy mod czy ja uznamy coś za komercje czy nie. Ja mam trochę środków, Wy małą reklamę a duzi gracze banerowi nie mają do mnie pretensji.
    Parę złotych na forum dawalem, widać banerek o wspieraniu forum. To że ktoś ma zdjęcia z jednego wesela i kontakt do siebie nie znaczy, że zaraz zdjęcia za kasę robi. Rownie dobrze mozna byc powiedzieć że każdy blog jest komercyjny, a jego autor dziennikarzem piszącym za kasę.
    Nie widziałem jeszcze strony ślubnej komercyjnej na której autor zamieszcza zdjęcia swojego psa, samochodów czy przepisy kulinarne. To że mam estetycznego bloga nie znaczy, że zaraz na nim zarabiam, po prostu lubię mieć wszystko poukładane.
    Poza tym skasowane u mnie został nie tylko adres bloga, ale i całą stopka na temat mojego sprzętu foto, a tego regulamin nie zabrania.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Parę złotych na forum dawalem, .....
    Ja Ci powiem tak - gdy miałeś w stopce linka to marne szanse żebym wszedł - natomiast z tego posta wlazłem od razu Robisz fajne zdjęcia - bardzo mi się podobają, gratulacje !
    Pozdrawiam:
    Jaromir

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Wydaje mi się, że ktoś podłożył koledze kłodę pod nogi. Oczywiście rozumiem podejście Piotra i moderatorów, jednakże w tym momencie należałoby sprawdzić pozostałych 55432 użytkowników. Przecież komercja nie odnosi się tylko do fotografii ślubnej, ale także produktowej, fashion itd...w tym wypadku należałoby usunąć wszystkie nieopłacone stopki. Z drugiej strony kolega zrobił raptem 2 sesje narzeczeńskie i jedną ślubną, a z bloga aż bije, że jego głównym zainteresowaniem jest motoryzacja.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów