Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: d70s + sonnar?

Domyślnie

I się wyjaśniło bez klejenia Jaką masz przejściówkę, jakiego Sonnara MC czy zebrę? Jakie efekty?

Wink

witam ponownie,poczytalem wasze posty ale...widze ze kilku z Was ma sonnarki ale nie dzieli sie zdjeciami

podpowiedzcie zatem jakiego sonnara najlepiej kupic do d70s (to ze z MC to wiem)?jaki adapter(bez soczewki pewnie)-moze jakis konkretny link ...bo sonnara z mocowaniem nikon to w dobrej cenie nie kupie,albo i wcale.
    a zalezy mi na POTWIERDZENIU OSTROSCI...czy zatem wersja electric to mi zapewni?jesli nie ,to jaka?

wrzucam linka,fakt faktem foty wykonane zestawem Conan + sonnar ale zamysl wlasciwy.
    Szklo chyba ma wiecej zalet niz wad..http://galactinus.net/vilva/retro/eos350d_czj135.html
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

Patyk>>> jeśli możesz-zlinkuj mi aukcje do tej przejsciówki...i napisz cos na temat jej wykonania/efektów dzieki niej.

pozdro!
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

podpowiedzcie zatem jakiego sonnara najlepiej kupic do d70s (to ze z MC to wiem)?
    To nie jest takie jednoznaczne - na forum M42 spotkałem się z twierdzeniem, że wersje bez MC są ostrzejsze

Cytat Zamieszczone przez rockabilly Zobacz posta
    jaki adapter(bez soczewki pewnie)-moze jakis konkretny link ...bo sonnara z mocowaniem nikon to w dobrej cenie nie kupie,albo i wcale.
    Bez soczewki ograniczasz się niestety do zdjęć wykowywanych z niezbyt duzych odległości. Czyli robisz portrety i niewiele więcej. Przejściówka z dobrą soczewką nie powodującą utraty jakości (np. od foto-Tip) kosztuje jednak powyżej 100 zł

Cytat Zamieszczone przez rockabilly Zobacz posta
    a zalezy mi na POTWIERDZENIU OSTROSCI...czy zatem wersja electric to mi zapewni?jesli nie ,to jaka?
    Potwierdzenie ostrości masz zawsze - niezależnie od wersji. Nie masz za to pomiaru światła (też zawsze i niezależnie od wersji)

A co do zdjęć, to ja nie mam się czym podzielić, bo sonnasra używam do tego:
    http://ukochany.prohost.pl/CPG/thumbnails.php?album=4
    Ostatnio edytowane przez art-74 ; 01-05-2007 o 13:36
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów