Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: d70s + sonnar?

Talking d70s + sonnar?

witam,

czy ktos z was używa takiego zestawu?oczywiscie z przejsciówką,normalka.

jesli tak serdecznie proszę o fotki,bo myslę o zakupie takiego szkła.
    sonnar ktory mnie interesuje to 3.5/135.

wrzućcie kilka fot z manualnym szkłem i adapterem(i jakis mały opis jakei szkło,jaki adapter)

zdjecie,w ktorym jestem zakochany: http://plfoto.com/919230/zdjecie.html

autor zdjęcia: LeszeK
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

Widziałem sporo zdjęć tego faceta, na ALT'cie ma nick LooK i to jest chyba Sonnar 180mm z średniego formatu, a nie 135MC. Ceny 135 MC są teraz zabójcze, dwa lata temu to max 180zł, teraz 350-400zł. Ostatnio facet sprzedawał z mocowaniem Nikona, nie potrzeba było przejściówki i ostrzył na +oo - jak chcesz podpiąć tego demona ostrości z soczewką to... odradzam. Niestety chciał za niego 400zł!!

Domyślnie

Witam. Posiadam to rewelacyjne szkło, jednak jeszcze nie było dane wypróbować go z moim d70s. Mikkay dlaczego odradzasz? Myślałem o kupnie zwykłej przejściówki bez soczewki i zabawę w portret i makro.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mydlą te przejściówki z soczewką w porównaniu z "wersją nikona". A na jaką odległość będzie ostrzył?

Domyślnie

Hmm... Nie wiem... Mam nadzieję że tak do 5 metrów będzie ostrzył. A jak Tobie się wydaje?
    Co do cen rzeczywiście... Kupiłem go 2 lata temu jak zaczynałem zabawe z fotografią (do zenita) za 180 zł z polarem... Teraz nieco podrożały Zabawne... Takie stare manualne szkło jest droższe niż minolta 404 si z obiektywem, torbą i akcesoriami którą usiłuję sprzedać :/

A co to za wersja Nikona? Dorobiony bagnet ma?

Domyślnie

no no ....zapuśćcie zatem jakies foty bo ciekaw jestem no no..zapuśćcie zatem jakies foty...dla mnie na analogu (z kievem) rewelacja. stad ciekaw jestem jak d70s sobie radzi w tym temacie
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

Patyk - dupke ma inną http://www.allegro.pl/item184887546_...onczonosc.html - o tym mowa i cena spadła...

Domyślnie

Ciekawe szkielko - na tym zdjeciu szczegolnie z plfoto piekna glebia

Domyślnie

mile GO na tym zdjeciu z plfoto, z checia bym cos takiego wypróbował
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

Przydalo by sie wiecej przykladowych fotek coraz b mi sie podoba to szklo

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów