Close

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 111

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Na początku też byłem przerażony po zakupie P221, ale teraz po półtora roku już tego defektu nie widzę
    Też tak mam, że róg ekranu świeci na zielonkawo, drugi na różowo... A idealna biel jest tylko na środku wyświetlacza..
    To niestety normalne, choć widoczne z różną intensywnością. Eliminować to można tylko przez elektroniczny system stabilizacji.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Monitor bomba duzyyyy zainstalowalem color navigatora 6.1 z sterownikami x-rite bo sie pytal program to wszystko zainstalowalem
    Wkurza mnie tylko bo jak zakladalem kaptur(hood) to z jednaj strony z boku nie chce zaskoczyc, jakos sie trzyma nie chce uzyc sily zeby nie zlamac, a wkurza mnie ze nie chce zaskoczyc a ciaglem juz dosyc mocno do dolu
    Dalem kalibracje "photography" i on tam dobral swoje ustawienia i zorientowalem sie ze musze zrobic nowy profil i swoje ustawienia
    Mam pytanie do expertow:
    Czy jak stworze wlasny profil i moge dac swoje ustawienia - czy moge wybrac czy chce 5500K czy np 6500k? pobawie sie potem
    Odpalilem zdjecia z Nikona d90 i bez fajerwerkow, podobnie do mojego 19"samsunga:P ale jak odpalilem z d800 to na big screenie widac roznice wiec jestem bardzo zadowolony
    No i kolor po szybkiej kalibracji-profilu z listy widac roznice w kolorze ale jak juz pisalem: musze zrobic swoj prifil i wybrac ustawienia jaki ja chce
    Ostatnio edytowane przez Radek996 ; 19-07-2012 o 17:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek996 Zobacz posta
    Wow!
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Monitor bomba duzyyyy zainstalowalem color navigatora 6.1 z sterownikami x-rite bo sie pytal program to wszystko zainstalowalem
    Wkurza mnie tylko bo jak zakladalem kaptur(hood) to z jednaj strony z boku nie chce zaskoczyc, jakos sie trzyma nie chce uzyc sily zeby nie zlamac, a wkurza mnie ze nie chce zaskoczyc a ciaglem juz dosyc mocno do dolu
    Dalem kalibracje "photography" i on tam dobral swoje ustawienia i zorientowalem sie ze musze zrobic nowy profil i swoje ustawienia
    Mam pytanie do expertow:
    Czy jak stworze wlasny profil i moge dac swoje ustawienia - czy moge wybrac czy chce 5500K czy np 6500k? pobawie sie potem
    Odpalilem zdjecia z Nikona d90 i bez fajerwerkow, podobnie do mojego 19"samsunga:P ale jak odpalilem z d800 to na big screenie widac roznice wiec jestem bardzo zadowolony
    No i kolor po szybkiej kalibracji-profilu z listy widac roznice w kolorze ale jak juz pisalem: musze zrobic swoj prifil i wybrac ustawienia jaki ja chce

Domyślnie

heh nie wiem jak dodac foty :=)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Na początku też byłem przerażony po zakupie P221, ale teraz po półtora roku już tego defektu nie widzę
    Też tak mam, że róg ekranu świeci na zielonkawo, drugi na różowo... A idealna biel jest tylko na środku wyświetlacza..
    no ja się czasami łapię na tym, że chce korygować fotkę na przypadłość zielonkawatości z lewej strony i już chwytam te suwaki, pokrętła i dźwignie ..aż tu nagle sobie uświadamiam, jak tu się "wpuściłem w maliny" z tym Eizo do zastosowań biurowych, ehh trza było "mortadele z Tesco" za 1/3 ceny kupić heh

Domyślnie

dodam pozniej

Domyślnie

Gratulacje! Piękny i mocarny sprzęt.

Ostatnio edytowane przez Radek996 ; 20-07-2012 o 13:43

Domyślnie

potrzebuje wieksze biurko

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów