Close

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 111

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek996 Zobacz posta
    Lepiej uwazaj.. Moja sie jakos dziwnie szybko oswoila:P pewnie cos "nie taniego" bedzie chciala kupic w bliskim czasie ale teraz mi nie powie
    Zakup swoich zabawek często jest obłożony vatem żony.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Chyba bardziej niz monitorem jestem podjarany zobaczeniem Raw-ow z d800, bo na 19" to nie za fajnie, pozatym w CS miejsce robocze to masakra! Mam geforca 7600GT 256MB i chyba podepne 2 monitory tyle ze ponoc karta nie za bardzo sobie radzi, z czasem kupie cos mocniejszego!
    Powiem wam cos, znalazlem okazji Ati fire pro v5900 za 400zl!!! zamowilem i dzwonili ze juz nie maja jednak!! masakra! taka okazja! moze sciemniaja.. nie wiem bo ta cena az za piekna zeby byla prawdziwa no ale kase oddali wiec pewnie cos mieli namieszane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Zakup swoich zabawek często jest obłożony vatem żony.
    Wlasnie! wczoraj juz mi pokazala kilka stron z ciuchami i butami!
    -"Ale kochanie po co Ci kolejne buty!! masz juz tyle!!".....

Domyślnie

Chyba bardziej niz monitorem jestem podjarany zobaczeniem Raw-ow z d800, bo na 19" to nie za fajnie, pozatym w CS miejsce robocze to masakra! Mam geforca 7600GT 256MB i chyba podepne 2 monitory tyle ze ponoc karta nie za bardzo sobie radzi, z czasem kupie cos mocniejszego!
    Powiem wam cos, znalazlem okazji Ati fire pro v5900 za 400zl!!! zamowilem i dzwonili ze juz nie maja jednak!! masakra! taka okazja! moze sciemniaja.. nie wiem bo ta cena az za piekna zeby byla prawdziwa no ale kase oddali wiec pewnie cos mieli namieszane
    Karta naprawdę nie musi być potworem, nawet wysoka rozdzielczość w 2D od lat nie stanowi większego problemu. Jeśli dla sportu chcesz mieć 10bit, to ATI Fire Pro V3900 bez problemu kupisz za 4 stówki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Monitory do zastosowań o krytycznym znaczeniu barwy nie są od wyświetlania cudów-niewiedów, tylko od wiernej, stabilnej i precyzyjnej reprodukcji barw.......
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Tym bardziej, że człowiek zamierzał się na 70-200. To też nie jest amatorskie szkło. Ludzie mogą się zdecydować na dobre rzeczy - i uważam, że to jest super. Ja też lubię dobrą jakość. W każdej dziedzinie. Nawet jeśli użytkuje się to ułamek czasu tego co zawodowcy, to korzystanie z rzeczy wysokiej klasy to sama przyjemność.
    Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Ty to potrafisz podtrzymać człowieka na duchu. Kolega wydał kupę szmalu, a Ty Mu takie rzeczy piszesz. Radzić można przed podjęciem decyzji, teraz gdy pieniądze zostały wydane ... czemu to służy? A jak żona Kolegi dorwie kompa i przeczyta, co wtedy?
    ludziska nie zrozumielismy sie - ja nikomu nie zazdraszczam, nie zabraniam, tylko napisałem, to o czym bardzo dobrze wiecie - bardzo dobry monitor ulatwia postporccess itp itd, ale nie ma takiej przepasci jaką wiekszosc ludzi (tych, ktorzy ich nie maja) sobie wyobraza . Sam siedze na w miare dobrych monitorach i powiem jedno - jak je kupowalem to spodziewalem sie cudow niewidow - a po podlaczeniu, skalibrowaniu i obejrzeniu fot, ktore wczesniej obrabialem na laptopie, jakoś dziwnie kopara mi nie opadla z wrazenia, ze teraz to dopiero widze te kolory..... (nie wiem, moze mialem zajebista matryce w lapku )

Domyślnie

Pokoju nie trzeba malować - ważne jest to, co znajduje się w zasięgu wzroku za monitorem, wystarczy arkusz tektury bądź pianka modelarska
    Moje całe mieszkanie już kilka lat prosi się o remont. Wcześniej praca, póżniej choroba a zlecić nie honor. Największy mój niepokój wzbudza co zrobić/ jak zmienić górne oświetlenie.

Miłośnicy rozwiązań ostatecznych

Fajne, chociaż to mi przypomina terminologię z II WŚ.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Karta naprawdę nie musi być potworem, nawet wysoka rozdzielczość w 2D od lat nie stanowi większego problemu. Jeśli dla sportu chcesz mieć 10bit, to ATI Fire Pro V3900 bez problemu kupisz za 4 stówki.
    sporo osob mowilo ze nie ma za wielkiej roznicy jesli ma sie te 10bit, ze praktycznie nie zauwazalne?
    Karte kupie w niedlugim czasie tak czy siak

Domyślnie

ok uciekam szykowac sie na urodziny jak bede mial dzis czas na podlaczenie monitora to sie podziele z wami wrazeniami
    Milego dnia zycze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Moje całe mieszkanie już kilka lat prosi się o remont. Wcześniej praca, póżniej choroba a zlecić nie honor. Największy mój niepokój wzbudza co zrobić/ jak zmienić górne oświetlenie.
    Górnego oświetlenia najlepiej wogóle unikać - będzie tylko niepotrzebnie powodować flarę na powierzchni monitora, obniżającą kontrastowość obrazu.

Interesuje nas wyłącznie oświetlenie tła za monitorem znajdującego się w zasięgu wzroku, bo tylko ono ma wpływ na postrzeganie obrazu wyświetlanego na monitorze. Sprawę załatwia świetlóweczka graficzna, taśmy LED (mieszane ciepłe z zimnymi), halogen światła dziennego (niestety, obecnie nie do dostania w PL).

sporo osob mowilo ze nie ma za wielkiej roznicy jesli ma sie te 10bit, ze praktycznie nie zauwazalne?
    Karte kupie w niedlugim czasie tak czy siak
    Można olać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    kurde, ..ja mam S2232W i właśnie świeci mi lewa strona bardziej na zielonkawo, prawa na różowawo i znów przy samej prawej krawędzi na zielonkawo. Do tej pory myślałem, że to mój monitor jest wadliwy, a Wy piszecie, że to "norma i te typy tak mają" ?
    Na początku też byłem przerażony po zakupie P221, ale teraz po półtora roku już tego defektu nie widzę
    Też tak mam, że róg ekranu świeci na zielonkawo, drugi na różowo... A idealna biel jest tylko na środku wyświetlacza..

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów