Szukaj
Chyba bardziej niz monitorem jestem podjarany zobaczeniem Raw-ow z d800, bo na 19" to nie za fajnie, pozatym w CS miejsce robocze to masakra!Mam geforca 7600GT 256MB i chyba podepne 2 monitory tyle ze ponoc karta nie za bardzo sobie radzi, z czasem kupie cos mocniejszego!
Powiem wam cos, znalazlem okazji Ati fire pro v5900 za 400zl!!! zamowilem i dzwonili ze juz nie maja jednak!! masakra! taka okazja! moze sciemniaja.. nie wiem bo ta cena az za piekna zeby byla prawdziwano ale kase oddali wiec pewnie cos mieli namieszane
![]()
ludziska nie zrozumielismy sie - ja nikomu nie zazdraszczam, nie zabraniam, tylko napisałem, to o czym bardzo dobrze wiecie - bardzo dobry monitor ulatwia postporccess itp itd, ale nie ma takiej przepasci jaką wiekszosc ludzi (tych, ktorzy ich nie maja) sobie wyobraza . Sam siedze na w miare dobrych monitorach i powiem jedno - jak je kupowalem to spodziewalem sie cudow niewidow - a po podlaczeniu, skalibrowaniu i obejrzeniu fot, ktore wczesniej obrabialem na laptopie, jakoś dziwnie kopara mi nie opadla z wrazenia, ze teraz to dopiero widze te kolory..... (nie wiem, moze mialem zajebista matryce w lapku)
Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.
ok uciekam szykowac sie na urodzinyjak bede mial dzis czas na podlaczenie monitora to sie podziele z wami wrazeniami
Milego dnia zycze![]()
Górnego oświetlenia najlepiej wogóle unikać - będzie tylko niepotrzebnie powodować flarę na powierzchni monitora, obniżającą kontrastowość obrazu.
Interesuje nas wyłącznie oświetlenie tła za monitorem znajdującego się w zasięgu wzroku, bo tylko ono ma wpływ na postrzeganie obrazu wyświetlanego na monitorze. Sprawę załatwia świetlóweczka graficzna, taśmy LED (mieszane ciepłe z zimnymi), halogen światła dziennego (niestety, obecnie nie do dostania w PL).
Można olać![]()
Skontaktuj się z nami