Close

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 111
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Johanan
    Gdybyś napisał : Gratulacje !. Cieszę się chłopie, że będziesz miał super monitor. Niech Ci służy długie lata. Gdybyś miał jakieś problemy lub pytania pisz śmiało na forum. Na pewno ktoś pomoże.
    To jeszcze rozumiem , ale twój wywód to wiesz co - Mowa srebrem ale milczenie złotem (przynajmniej tak głosi teoria).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek996 Zobacz posta
    Nie napalam sie zbytnio - jak zobacze obraz to bede happy
    no i dobrze - radze sie nie napalac, bo jesli myslisz, ze nagle zobaczysz cos, czego nigdy przedtem nie widziales, to ....wlasnie lyknales kit specow od marketingu

Domyślnie

ludziska odkurzacze do domu kupuja za ponad 10tys., to dlaczego monitory mają być gorsze ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    no i dobrze - radze sie nie napalac, bo jesli myslisz, ze nagle zobaczysz cos, czego nigdy przedtem nie widziales, to ....wlasnie lyknales kit specow od marketingu
    Monitory do zastosowań o krytycznym znaczeniu barwy nie są od wyświetlania cudów-niewiedów, tylko od wiernej, stabilnej i precyzyjnej reprodukcji barw.

Nie każdy potrzebuje tak wyrafinowany monitor - podobnie jak nie każdy potrzebuje lustrzanki pełnoklatkowej, jasnej optyki stałoogniskowej, wydruków pigmentowych na bawełnianych podłożach barytowych.

O ile jednak wydanie najbardziej astronomicznych kwot na stałkę czy zumik, który znajduje później zastosowanie w 3-4% wykonywanych zdjęć i kurzy się na półce spotyka powszechną akceptację i zrozumienie, o tyle dlaczegoś zakup porządnego monitora za porównywalną kwotę budzi niezdrowe emocje.

Tymczasem wysokiej klasy monitor wykorzystamy w przypadku 100% wykonanych przez siebie zdjęć (i nie tylko), posłuży nam z 10-15 lat, oszczędzi nasze oczy, czas, papier, tusz i w dodatku zrobi piorunujące wrażenie na kliencie.

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    ludziska odkurzacze do domu kupuja za ponad 10tys., to dlaczego monitory mają być gorsze ?
    Ja np. nie odkurzam (od tego mam gosposię), więc odkurzacze ekscytują mnie niespecjalnie. Natomiast przed monitorem spędzam pół życia, "mym sojusznikiem monitor jest - i poteżnym sojusznikiem jest on".
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 19-07-2012 o 11:37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    Tym bardziej, że człowiek zamierzał się na 70-200. To też nie jest amatorskie szkło. Ludzie mogą się zdecydować na dobre rzeczy - i uważam, że to jest super. Ja też lubię dobrą jakość. W każdej dziedzinie. Nawet jeśli użytkuje się to ułamek czasu tego co zawodowcy, to korzystanie z rzeczy wysokiej klasy to sama przyjemność.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hydra_nt Zobacz posta
    Johanan
    Gdybyś napisał : Gratulacje !. Cieszę się chłopie, że będziesz miał super monitor. Niech Ci służy długie lata. Gdybyś miał jakieś problemy lub pytania pisz śmiało na forum. Na pewno ktoś pomoże.
    To jeszcze rozumiem , ale twój wywód to wiesz co - Mowa srebrem ale milczenie złotem (przynajmniej tak głosi teoria).
    Mnie nie spala zawiść, tylko pytam z powodu zwykłej ludzkiej ciekawości w dodatku o życzliwym zabarwieniu.

A jeśli już mówisz o milczeniu, to wydaje mi się że ja wiem o czym mówię, bo CG stoi sobie w pracowni przy serwerze, a NEC wisi na ścianie w salonie, więc tak mniej więcej wiem jakie są korzyści i straty przy korzystaniu z tak ekskluzywnego sprzętu.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Wiecie co? ja mimo wszystko ciesze sie ze go kupilem! Nie oczekuje codów od monitora, chociaz wiem ze w porownaniu do mojego starego samsunga bedzie ogromny skok jesli chodzi o jakos obrazu, totez dzieki rozdzielczosci.
    Czekam az zona sie obudzi bo mnie skreca:P mam obawy o karte ze sie nie polubia z Eizo:/ Sprawdze potem jak zona mi pozwoli bo corka ma urodziny:P
    Szklo.. tak chcialem i nadal chce 70-200 VR2! Kase prawie mam ale nie chce sie porywac zanim nie wybadam czy mi jakos ruszy mini bisnes foto, a az tak mi nie jest niezbedny, mam inne wiec sobie radze amatorsko, chociaz napewno takie szklo by bardzo pomogla zwlaszcze jesli chodzi o dystans miedzy mna a obiektem pozujacym
    Wracajac do monitorów...
    Moze to banalne pytanie, ale skad mam wiedziec jaka kalibracje wybrac? wiem ze gamma sobie ustawie pod siebie, ale co z reszta? np czy 5500K czy 6500K? czy to chodzi ze jak monitor pracuje w 6500K to mam tyle wybrac?
    Kalibracja? robic w ciemnym pokoju czy normalnie w warunkach jakie sa? monitor mam naprzeciwko okien :-/

Ps. wiecie czego ja zazdroszcze ludziom? Ferrari 458 italia i fajnego domu na ktory jeszcze mnie nie stac, dlatego cale oszczednosci wydaje na sprzet i zobacze co z tego wyjdzie, w sumie jeszcze nie wiem czy zaczac cos czy nie jakos sie boje.. obawy obawy ale jak to mowia... "kto nie ryzykuje ten nie ma"

Domyślnie

Gammę ustaw na 2,2 - temperaturę D65 lub taką, która da zgodność wizualną z odbitką.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    Ty to potrafisz podtrzymać człowieka na duchu. Kolega wydał kupę szmalu, a Ty Mu takie rzeczy piszesz. Radzić można przed podjęciem decyzji, teraz gdy pieniądze zostały wydane ... czemu to służy? A jak żona Kolegi dorwie kompa i przeczyta, co wtedy?

Radek996
    Gratulacje. Podzielam Twój pogląd, jak kupować to tylko dobre. Też myślę o Eizo mimo, iż focę jedynie dla przyjemności. Podaj bliżej co kupiłeś, symbol.

Znam całkiem niegłupie powiedzenie: "Ludzi biednych nie stać na kupowanie rzeczy tanich."
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    podaj bliżej co kupiłeś, symbol.
    Color Edge CG275W
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów