Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Natalia

Domyślnie Natalia

Witam,
    rzadko wrzucam coś na forum, zwykle tylko czytam i staram się uczyć na cudzych błędach. Dziś jednak postanowiłem poddać Waszej krytyce dwa moje zdjęcia podane w dyptyku. Pozdrawiam i zapraszam.

Domyślnie

światło mi nie pasuje, dziewczyna wygląda jakby była puszysta, a po ręce wnioskuję, że nie jest tak gruba na jaką tutaj wyglada

Domyślnie

światło nie jest nawet takie złe... ale makeup! dramat kompletnie niewymodelowana twarz... a wręcz to co jest na policzkach i powiekach powoduje, że właśnie mamy takie "puszyste" wrażenie
    Aparat zmienilem... ale forum? Nigdy w zyciu!
    5D | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Grip | L358

Domyślnie

Dziękuję za komentarze. Przyznam się, że to moje pierwsze błyskanie i pierwsze próby portretu w prowizorycznym studio, więc nie jest chyba tak źle
    Co do makeup'u to dziewczyna malowała się sama, sam tylko podciągnąłem wszystko w post-processie bo makijaż prawie zanikł po błysku.
    Odnośnie samej modelki to prawdą jest, że dziewczyna ma lekko puszyste policzki - tu poproszę fachowców o rady w sprawie majkapu, jak malować by wyszczuplić twarz ?

Domyślnie

poszukaj w necie lub na youtube pod hasłem "makeup no makeup" lub po prostu "modelowanie twarzy" szczególnie polecam blog makijażystki, która zwie się Lisa Eldridge, jest tam sporo modelowania generalnie, ciemne cofa, jasne uwypukla... w tym przypadku przyciemnić pod kością policzkową, a sama kość rozjaśnić... sam też uważaj przy obróbce, bo czasem możesz przedobrzyć i efekt będzie odwrotny

Domyślnie

Raz jeszcze dziękuję za rady W wolnej chwili poczytam i zobaczę co mi poleciłeś. Może niebawem wrzucę coś nowego/lepszego.

Domyślnie

nie ma sprawy mam żonę makijażystkę więc napatrzyłem się i nasłuchałem już sporo powodzenia zatem!

Domyślnie

to po lewej nawet coś w sobie ma, ciężko to sprecyzować ale jak dla mnie coś jest Drugie to niestety niewypał i zapewne makijaż sporo tu "narozrabiał". Kard też jest nie za dobry. Myślę, że w wypadku takich prostych ujęć zazwyczaj lepiej sprawdza się fotografowanie sponad Lini oczu modelki zamiast na wprost a tym bardziej poniżej ... W przypadku mężczyzn może być na odwrót. Jak błyskałeś, to beauty dish, poświata na tle to ps i skąd te delikatne muśnięcia światła na bokach brody?

Domyślnie

Już chyba wszystko zostało napisane, ale:
    Wydaje mi się, że ten makijaż to jednak Ty zepsułeś a nie dziewczyna, oczy są ok, więc policzki się tak zmasakrowały po wyciąganiu "bo makijaż prawie zanikł po błysku".

Spróbuj może innej obróbki, może jeszcze coś z tych zdjęć uratujesz.

Ostatnia już edyta: W przypadku mody/glamouru a tutaj są zdjęcia No makeup to nie jest chyba właściwa droga, makijaż powinien być na dodatek dość mocny...
    Ostatnio edytowane przez RobertMiernik ; 18-07-2012 o 22:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    W przypadku mody/glamouru a tutaj są zdjęcia No makeup to nie jest chyba właściwa droga, makijaż powinien być na dodatek dość mocny...
    przeczytaj dokładnie w jakim konteksie użyłem określenia "no makeup"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów