Close

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 111

Domyślnie

Jak chcesz mieć spokój, to wybierz Eizo. Nec'i często trafiają się tragiczne pod kątem podświetlenia a serwis ma klientów w d...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    kurde, ..ja mam S2232W i właśnie świeci mi lewa strona bardziej na zielonkawo, prawa na różowawo i znów przy samej prawej krawędzi na zielonkawo. Do tej pory myślałem, że to mój monitor jest wadliwy, a Wy piszecie, że to "norma i te typy tak mają" ?
    Każdy szerokogamutowy monitor bez kompensacji równomierności realizowanej przy pomocy możliwie wielobitowej LUT (najlepiej 3D) nie będzie równomierny - te typy tak mają.

Cytat Zamieszczone przez Radek996 Zobacz posta
    Czornyj... pochwal sie jaki masz monitor??
    Mozecie sie podzielic wiadomoscia na temat jakich monitorow uzywacie i jakie sa wasze oceny i spostrzeżenia???
    W tej chwili mam na biureczku SV3090WQXi i P232W, mam też na obecną chwilę swobodny dostęp do NECzków SV241, SV271, P221 oraz EIZO CG275, CG223W, SX2462, SX2262W.

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant Zobacz posta
    Marcin nie doprowadzaj mnie do płaczu, bo często bywam w K i mogę nie wytrzymać !
    Szczęściem w nieszczęściu ja ostatnio w K bywam nieczęsto

Chyba jutro kupie EIZO. mam nadzieje ze jakość mi urwie łeb! bo cena na pewno
    Wydam cale pieniądze ale myślę ze to będzie udany zakup na lata.
    Nie znam sie.. moze tanszy monitor np hazro by mi wystarczyl... nie wiem nie mam okazji sprawdzic... jednak EIZO powitam w czwartek lub środę.
    Mam jedno pytanie, w sumie dwa:
    Co wy sadzicie? Eizo czy NEC? nec sv 27" jest troche tanszy :-/
    Czy potrzebuje jakaś cholernie droga kartę graficzna? mam juz kilkuletniego geforca 512mb :-/
    Jeśli jest trochę tańszy, to się nie opłaca - EIZO CG275W ma wbudowany świetny kolorymetr Konica-Minolta, kalibruje się automatycznie - bardzo wygodna sprawa. Karta graficzna ma marginalne znaczenie, używam pasywnego Radeona za ~150PLN i jest super. Jeśli natomiast chcesz mieć w pełni 10-o bitowe przesyłanie syganłu do monitora, to tylko ATI seria FirePro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    to tylko ATI seria FirePro.
    No i jeszcze chyba Nvidia Quadro?
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Chcialem 30" ale stwierdzilem ze po co?? 27" w zupelnosci mi wystarczy)
    Hmmm PA271W?? jest oki ponoc ta sama matryca co eizo ale krotsza gwarancja i ogolnie gadalem z znawca przez telefon i polecil mi EIZO pytalem jeszcze o quato - i powiedzial ze sa super moze nawet ciut lepsze jesli chodzi o obraz - od eizo ale bardzo minimalnie, jednak biorac pod uwage wszystkie zalety to zdecydowanie polecil eizo. Quato poza tym krotka gwarancja. Wiec padlo na EIZO
    Musze miec jakas kosmiczna karte graficzna? mam kilkuletniego geforca 256MB ale daje rade

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    No i jeszcze chyba Nvidia Quadro?
    quadro teoretycznie tak, ale chwilowo coś nie abla z PS

Domyślnie

Chcialem 30" ale stwierdzilem ze po co?? 27" w zupelnosci mi wystarczy)
    Hmmm PA271W?? jest oki ponoc ta sama matryca co eizo ale krotsza gwarancja i ogolnie gadalem z znawca przez telefon i polecil mi EIZO pytalem jeszcze o quato - i powiedzial ze sa super moze nawet ciut lepsze jesli chodzi o obraz - od eizo ale bardzo minimalnie, jednak biorac pod uwage wszystkie zalety to zdecydowanie polecil eizo. Quato poza tym krotka gwarancja. Wiec padlo na EIZO
    Musze miec jakas kosmiczna karte graficzna? mam kilkuletniego geforca 256MB ale daje rade
    EIZO ma w tej chwili najlepsze oprogramowanie - mz najbardziej wygodne w obsłudze, szczególnie z wbudowanym sensorem CG275W. Jakość obrazu będzie taka sama - Quato to NEC, lepszy nie będzie. Kartę olej.

Domyślnie

Kurde jestem wszystkim wdzięczny za podzielenie sie informacjami-uwagami. Dla mnie to naprawdę kupa kasy za monitor i bylem rozdarty miedzy obiektywem 70-200 a monitorem. Na razie monitor ważniejszy.
    Wiecie co?? Boje sie ze EIZO wypuści coś nowego i będę sobie pluł w brodę ze moglem chwilkę poczekać?? Nie wiecie czy eizo cos szykuje? Nie wiem jak długo model cg275w jest na rynku? ale wersja 30" w niektórych miejscach jest już discontinued wiec nie wiem co jest grane.
    Co do 10-nitow - słyszałem ze różnica prawie nie zauważalna i nie warta inwestowania w takie drogie teraz karty.
    Jutro chyba kupuje wiec na czwartek powinien być.
    Pytanie do sprzedawcow tutaj: za ile moge najtaniej kupic w polsce eizo CG275W?? i co z jakimis nowymi eizo na horyzoncie?

Ps. czornyj... co znaczy ze masz dostep do tych monitorow? sprzedajesz czy uzywasz?

Aha powiem jeszcze ze bylem na nikon roadshow w zabrzu i widzialem eizo ale mial jakas koszmarna rozdzielczosc? z boku stal apple cinema i byl super ale to tylko taka ciekawostka poza tematem:P ciekawia mnie jeszcze te quato - nigdzie o nich nic nie ma :P ale co tam eizo to eizo

Domyślnie

Wiecie co?? Boje sie ze EIZO wypuści coś nowego i będę sobie pluł w brodę ze moglem chwilkę poczekać??
    Niepotrzebnie. W dziedzinie monitorów profesjonalnych nie zmienia się nic z sezonu na sezon. Owszem pojawiają się raz na dwa lata nowe modele, ale obraz dają cały czas taki sam. To raczej ewolucja a nie rewolucja.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Tak, wiem ale zawsze bedzie ciut lepszy od poprzednika-przynajmniej powinien.
    A czemu wersja 30" eizo CG znika z niektorych stron jako discontinued? - co sie dzieje?

Domyślnie

Tak, wiem ale zawsze bedzie ciut lepszy od poprzednika-przynajmniej powinien.
    Monitory zawodowe mają dawać ten sam obraz, niezależnie od mody rynkowej. W zastosowaniach high-end nie zmienia się nic diametralnie praktycznie do dziesięcioleci. Owszem dochodzą ciekawe rozwiązania, ale to takie wisienki na torcie. Tort jest cały czas.

A czemu wersja 30" eizo CG znika z niektorych stron jako discontinued? - co sie dzieje?
    Znikła dawno. EIZO chucha na zimne i wycofała 30-tki bo były trudności z zapewnieniem równomierności rozświetlenia. A że EIZO robi wyłącznie monitory, nie może sobie pozwolić nawet na cień wpadki. Jak pójdzie fama że EIZO coś nie tego, może pójść z torbami bo nie pokryje rentowności produkcją scalaków do mikrofalówek.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów